Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przednia Wycieraczka - mały problem

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam mały problem z przednią wycieraczką, mianowicie działa bez zarzutów ale podczas pracy wydaje dziwny i bardzo głośny dźwięk (podczas dłuższej jazdy w deszczu staje się to uciążliwe) dźwięk ten przypomina charakterystyczny szum z CB radia (na początku było to zabawne) ale gdy w innym uniaczku zobaczyłem że tam wycieraczka pracuje bez najmniejszego szmeru - zdenerwowałem się. Rozebrałem ten silniczek (myślałem ze coś tam wpadło i się trze o te kółeczka w środku) ale ku zdziwieniu po rozebraniu wszystko było w porządku wyczyściłem tam wszystko dałem nowy smar i niestety po złożeniu ciągle jest to samo. Więc pytam może ktoś spotkał się już z czymś takim albo domyślacie się co może powodować ten "fikuśny" dźwięk?

Pozdrawiam Hose

Napisano

może i głupie pytanie, ale podmieniałeś może pióro wycieraczki ?

Napisano
  • Autor

> może i głupie pytanie, ale podmieniałeś może pióro wycieraczki ?

Tak zmieniałem i odgłos pochodzi z silniczka. Większość osób które pierwszy raz ten dźwięk słyszą a nie wiedzą o co chodzi pytają się gdzie schowałem CB ;P

Napisano

Rozkręcałeś tylko mechanizm czy rozbierałeś silniczek, podejrzewam panewkę z tyłu silnika

Napisano
  • Autor

> Rozkręcałeś tylko mechanizm czy rozbierałeś silniczek, podejrzewam panewkę z tyłu silnika

zdjąłem obudowę silniczka ale tych kółeczek nie rozbierałem bo bałem się że nie będę potrafił złożyć frown.gif

Napisano

> zdjąłem obudowę silniczka ale tych kółeczek nie rozbierałem bo bałem się że nie będę potrafił

> złożyć

To albo wspomniana panewka silnika lub ośka wychodząca do przykręcenia ramienia z wskazaniem na to drugie grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.