Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KME Diego G3 - pierwsze "problemy" ?

Featured Replies

Napisano

Po zrobieniu ok 1000km, byłem na przeglądzie bezpłatnym, zostały wymienione dysze wtryskiwaczy na takie o lepszym "dawkowaniu" czyt. cieńsze.

Ale za to po wymianie dysz zauważyłem, że auto w przedziale 1800-2500rpm w czasie przyspieszania ma wyraźnie "szarpanie", ale tylko wtedy gdy przepustnica nie jest otwarta całkowicie - jak wciskam pedał gazu maksymalnie to nie ma tego efektu.

Nosszzz to irytujące jest, a im więcej robię przebiegu od założenia instalacji tym bardziej jest to wyczuwalne.

Macie jakieś propozycje co to może być ? Bo może nie ma sensu od razu jechać do zakładu ? confused.gifwink.gif

Poza tym auto, a raczej silnik chodzi chyba dobrze, na dynamice nie stracił - spalanie w mieście 8l LPG, w trasie ~7l LPG, więc chyba jest ok. Check'a nie wywala, więc sądzę, ze też jest dobrze, irytuje tylko to szarpanie pad.gif

Napisano

> Po zrobieniu ok 1000km, byłem na przeglądzie bezpłatnym, zostały wymienione dysze wtryskiwaczy na

> takie o lepszym "dawkowaniu" czyt. cieńsze.

> Ale za to po wymianie dysz zauważyłem, że auto w przedziale 1800-2500rpm w czasie przyspieszania ma

> wyraźnie "szarpanie", ale tylko wtedy gdy przepustnica nie jest otwarta całkowicie - jak

> wciskam pedał gazu maksymalnie to nie ma tego efektu.

> Nosszzz to irytujące jest, a im więcej robię przebiegu od założenia instalacji tym bardziej jest to

> wyczuwalne.

> Macie jakieś propozycje co to może być ? Bo może nie ma sensu od razu jechać do zakładu ?

> Poza tym auto, a raczej silnik chodzi chyba dobrze, na dynamice nie stracił - spalanie w mieście 8l

> LPG, w trasie ~7l LPG, więc chyba jest ok. Check'a nie wywala, więc sądzę, ze też jest dobrze,

> irytuje tylko to szarpanie

a po wymianie dysz mapa gazu zebrana od nowa ?? Calosc wyregulowana ??

Napisano
  • Autor

> a po wymianie dysz mapa gazu zebrana od nowa ?? Calosc wyregulowana ??

Tak, po wymianie oczywiście na pobliską autostradę i regulacja ok.gif

Napisano

> Tak, po wymianie oczywiście na pobliską autostradę i regulacja

Ale wiesz, szarpanie szarpaniu nierówne. Może go zalewa, może ma ubogo. Trzeba odpalić laptopa i zbadać w jakim stanie się to dzieje żeby rozjaśnić sobie temat.

Czemu zmieniałeś dysze?

Napisano
  • Autor

> Ale wiesz, szarpanie szarpaniu nierówne. Może go zalewa, może ma ubogo. Trzeba odpalić laptopa i

> zbadać w jakim stanie się to dzieje żeby rozjaśnić sobie temat.

Tak, wszystko było robione z laptopem robione, parametry dobre podobno, bynajmniej nic czerwonego nie świeciło zlosnik.gif

> Czemu zmieniałeś dysze?

Bo tamte podobno "lały" niewiem.gif

Napisano

> Tak, wszystko było robione z laptopem robione, parametry dobre podobno, bynajmniej nic czerwonego

> nie świeciło

Wiesz, czerwone to już jest grubo i ewidentnie coś widać ale tu nic czerwonego być nie musi.

> Bo tamte podobno "lały"

Hmm, skoro to się stało tylko po wymianie dysz to musi być to kwestia regulacji ew. jakaś bzdurka.

Napisano
  • Autor

> Ok, a jaki wóz, bo tego też nie widzę.

Szkoda HTP blush.gif

Napisano
  • Autor

> Wiesz, czerwone to już jest grubo i ewidentnie coś widać ale tu nic czerwonego być nie musi.

> Hmm, skoro to się stało tylko po wymianie dysz to musi być to kwestia regulacji ew. jakaś bzdurka.

Przejadę jeszcze z 2000km, co zajmie mi ok tygodnia i pojadę jeszcze raz do gazownika ok.gif

Napisano

Trzeba było brać wtryskiwacze bezdyszowe, o wiele lepsze są.

Napisano

> Trzeba było brać wtryskiwacze bezdyszowe, o wiele lepsze są.

Tyle tylko, że ta "dobroć" idzie w parze z ceną. smile.gif

Ale to jest raczej zrozumiałe.

Napisano

> Tyle tylko, że ta "dobroć" idzie w parze z ceną.

> Ale to jest raczej zrozumiałe.

coś za coś. Ja za cały komplet 4 wtryski + listwa + przejściówki kabli, dałem 610 zł. Ale różnica jest znaczna

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dobra bylem zdiagnozować to szarpanie.

Rafał ( spec który to zakładał ) ustawił dotryski benzyny w czasie pracy na LPG, były trochę za długie spineyes.gif, dziś to w trasie poprzestawiał na takie jak powinny być i auto śmiga jak ta lala smile.gif

A no i 3 razy tankowałem na BP i za każdym razem wywalało check'a, po wyjezdzeniu gazu i tankowaniu gdzie indziej check'a gasł... błąd ubogiej mieszanki niewiem.gif - także omijam BP hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Dobra bylem zdiagnozować to szarpanie.

> Rafał ( spec który to zakładał ) ustawił dotryski benzyny w czasie pracy na LPG, były trochę za

> długie , dziś to w trasie poprzestawiał na takie jak powinny być i auto śmiga jak ta lala

> A no i 3 razy tankowałem na BP i za każdym razem wywalało check'a, po wyjezdzeniu gazu i tankowaniu

> gdzie indziej check'a gasł... błąd ubogiej mieszanki - także omijam BP

Najlepiej mi śmiga silnik na gazie z BP hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.