Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polerowanie lamp od wewnętrznej strony

Featured Replies

Napisano

Witam,

jest wiele wątków o polerce lamp z zewnątrz ale sprawa dotyczy strony wewnętrznej. Do rzeczy, po otwarciu/rozklejeniu reflektora postanowiłem przetrzeć szybkę (plastikowa) od wewnatrz bo była brudna. Niestety chyba na szmatce było ziarenko piasku :/ Lampa się porysowała od środka. Teraz mam pytanie czy postępować tak samo jak z zewnętrznej strony? Papiery wodne + polerka pastą? Dzwoniłem do człowieka który zajmuje się regeneracją reflektorów i powiedział ,że wewnątrz się nie poleruje bo można coś tam uszkodzić. Może ktoś już miał podobny problem? Z góry dzięki za pomoc ok.gif

Pacjent Astra G

Napisano

> Witam,

> jest wiele wątków o polerce lamp z zewnątrz ale sprawa dotyczy strony wewnętrznej. Do rzeczy, po

> otwarciu/rozklejeniu reflektora postanowiłem przetrzeć szybkę (plastikowa) od wewnatrz bo była

> brudna. Niestety chyba na szmatce było ziarenko piasku :/ Lampa się porysowała od środka.

> Teraz mam pytanie czy postępować tak samo jak z zewnętrznej strony? Papiery wodne + polerka

> pastą? Dzwoniłem do człowieka który zajmuje się regeneracją reflektorów i powiedział ,że

> wewnątrz się nie poleruje bo można coś tam uszkodzić. Może ktoś już miał podobny problem? Z

> góry dzięki za pomoc

> Pacjent Astra G

ryflowana wewnątrz ta lampa?

Jeśli tak to po polerce możesz mieć trochę inaczej ułożoną wiązkę światła.

Napisano
  • Autor

Normalna gładka ok.gif

Napisano

> Może ktoś już miał podobny problem? Z

Ja nie wiem, co za warstwa jest od wewnątrz na kloszu, ale jak w Lanosie wiele razy polerowałem klosz z zewnątrz, to jak raz przy okazji przerabiania lamp na "czarne" tylko delikatnie przejechałem szmatką żeby wytrzeć minimalny nalot od wewnętrznej strony, skończyło się na kupnie nowych lamp, na szczęście fabryczne po 110 pln/szt. zlosnik.gif

Spróbuj to jednak normalnie wypolerować, nawet zacznij od samej rysy pastą ścierną.

Napisano
  • Autor

W takim samym celu je rozkleiłem zlosnik.gif Chcę zacząć od pasty jak nic nie da to papier wodny, nie mam nic do stracenia crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.