Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelniacz wybieraka lewo-prawo i lampka wtrysku

Featured Replies

Napisano

Pany mam dwa pytania:

1. Jest jakiś uszczelniacz wybieraka (lewo prawo) skrzyni bo mi z pod tej bachy wali olejem i nie wiem czy tam jaka uszczelka czy jakis uszczelniacz jest? Poniżej foto o co sie rozchodzi.

wybierak.jpg

2. Coś szwankuje mi kontrolka wtrysku, czasami swieci dobrze czasami tak słabo ze ją ledwo widać a czasem wogóle, nie raz sie zdaza że po przekreceniu kluczyka nie swieci odpalam auto i swieci (do puki oczywiscie nie zgasnie). Co to może być? podłączona jest do pinu 6 oraz do + po stacyjce (wzięty jest z licznika z innych kontrolek które świecą dobrze). Komp jaki siedzi to iaw 8f.5t w wersji ecool niestety. Czyżby to była jego wina? Może sie ktoś spodkał z taką przypadłoscią?

Napisano

1. Jak odkręcisz tą nakrętke na tym trzpieniu spod którego cieknie, odkręcisz wybierak to ten trzpień da się wysunąć "na dół" i wyjąć, na nim jest taka gumka/oring, pewnie go nie masz albo jest poniszczony - starczy wymienić.

2. posprawdzaj sobie napięcie zaraz jak włączysz stacyjkę czy jest ok i zobacz czy mocowanie żaróweczki w liczniku nie jest zaśniedziałe/ścieżki w liczniku

Napisano
  • Autor

> 1. Jak odkręcisz tą nakrętke na tym trzpieniu spod którego cieknie, odkręcisz wybierak to ten

> trzpień da się wysunąć "na dół" i wyjąć, na nim jest taka gumka/oring, pewnie go nie masz albo

> jest poniszczony - starczy wymienić.

> 2. posprawdzaj sobie napięcie zaraz jak włączysz stacyjkę czy jest ok i zobacz czy mocowanie

> żaróweczki w liczniku nie jest zaśniedziałe/ścieżki w liczniku

oki, dzięki za szybką odpowiedź. Tą gumkę/ oring kupie w każdym sklepie? jak to sie po fachowemu nazywa? ewentualnie może numer z epera to kupie w aso (o ile jest to do kupienia?)

Napisano

Nie wiem jak to się zwie ale wiem jak wygląda icon_rolleyes.gif Epera nie urzywam, ale może ktoś Ci zapoda nr jak sprawdzi, ale generalnie taką uszczelke spokojnie kupisz gdziekolwiek - tj zwykła okrągła uszczelka tylko trzeba by wymiar zmierzyć, tam jakiś wysokichj temp nie ma więc luz

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak to się zwie ale wiem jak wygląda Epera nie urzywam, ale może ktoś Ci zapoda nr jak

> sprawdzi, ale generalnie taką uszczelke spokojnie kupisz gdziekolwiek - tj zwykła okrągła

> uszczelka tylko trzeba by wymiar zmierzyć, tam jakiś wysokichj temp nie ma więc luz

oki dzięki.

Może eperowcy pomogą z numerem albo z wymiarami tej uszczelki bo jak rozbiore to nie bede mial czym jechac (choć nie wiadomo czy ona tam wogule jest)?

Napisano

Nie mam akurat wybieraka luzem żeby zmierzyć Ci wymiary jakie mają być, ale może ktoś będzie miał "na stole" i pomoże - starczy suwmiarką pomierzyć i napisać

Napisano
  • Autor

> Nie mam akurat wybieraka luzem żeby zmierzyć Ci wymiary jakie mają być, ale może ktoś będzie miał

> "na stole" i pomoże - starczy suwmiarką pomierzyć i napisać

Pomorze ktoś z tym uszczelniaczem bo w sklepie rozkładają ręce i mówią ze tam żadnej uszczelki ani uszczelniacza nie ma (a jak ciekło tak cieknie)? może w eperze ktoś mi przynajmniej numer tej uszczelki odszuka bo już nie wiem gdzie tego szukać:(

Co do kontrolki to rzeczywiście styki zaśniedziały, po wymianie całego gniazda żarówki łącznie z żarówką, świeci aż miło.

Napisano

> Pomorze ktoś z tym uszczelniaczem bo w sklepie rozkładają ręce i mówią ze tam żadnej uszczelki ani

> uszczelniacza nie ma (a jak ciekło tak cieknie)? może w eperze ktoś mi przynajmniej numer tej

> uszczelki odszuka bo już nie wiem gdzie tego szukać:(

> Co do kontrolki to rzeczywiście styki zaśniedziały, po wymianie całego gniazda żarówki łącznie z

> żarówką, świeci aż miło.

w eperze ni widze zadnej uszczelki. nie dam sobie niczego urwac ale tam chyba nie ma uszczelki

Napisano

Jest taki gumowy oring. Ja bym Ci proponował rozebrać wybierak, zmierzyć jaki ma być wymiar i kupić taki gdziekolwiek - to nie musi być ori do Fiata ani nawet w ogóle w sklepie motoryzacyjnym - taką uszczeleczkę okrągłą na dany wymiar kupisz np w sklepie z armaturą wodną. Nie ma co kombinować - tj 20 min rozbierania, podejść gdzieś i kupić, 30 min składania i po wszystkim

Napisano
  • Autor

> Jest taki gumowy oring. Ja bym Ci proponował rozebrać wybierak, zmierzyć jaki ma być wymiar i kupić

> taki gdziekolwiek - to nie musi być ori do Fiata ani nawet w ogóle w sklepie motoryzacyjnym -

> taką uszczeleczkę okrągłą na dany wymiar kupisz np w sklepie z armaturą wodną. Nie ma co

> kombinować - tj 20 min rozbierania, podejść gdzieś i kupić, 30 min składania i po wszystkim

czyli jak dobrze rozumiem to ten oring ma wejść na ośkę i schować się w tej tulejce (co to ta ośka do niego wchodzi). Czyli muszę pomierzyć średnice ośki i średnice tej tulejki i taki kupić? Czy to może ten oring ma nachodzić na ośkę ale nie wchodzić do tej tulejki tylko być do niej dociśnięty przez tą blaszkę co do niej linka idzie? (wtedy potrzebował bym tylko jeden wymiar)

Napisano

Na tej ośce jest wyżłobienie na oring i jak ją wyjmiesz i pomierzysz to napewno coś dopasujesz

Napisano
  • Autor

> Na tej ośce jest wyżłobienie na oring i jak ją wyjmiesz i pomierzysz to napewno coś dopasujesz

aha

czyli zeby ją wyjąć ttrzeba cały wybierak od skrzyni odkręcic? dobrze rozumuje?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.