Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jazda bez karty...

Featured Replies

Napisano

Czy jak wyjalem karte z tacho, wpisalem OUT - start, to OUT bedzie aktywne az do ponownego wlozenia karty?

rozumiem ze mozna tak jezdzic po placu np serwisu i nie trzeba drukowac zadnych papierkow na ta okolicznosc?

Napisano

> Czy jak wyjalem karte z tacho, wpisalem OUT - start, to OUT bedzie aktywne az do ponownego wlozenia

> karty?

> rozumiem ze mozna tak jezdzic po placu np serwisu i nie trzeba drukowac zadnych papierkow na ta

> okolicznosc?

Na opcji OUT można jeździć tam gdzie nie obowiązuje AETR czyli kraje wschodu, afryki i inne oraz prywatne place, drogi, żwirownie etc. W praktyce nie spotkałem się, żeby ktoś z tego korzystał. U nas w firmie jeździ się po placu bardzo dużo i zawsze jest to robione bez karty na migającym tacho niewiem.gif

Napisano

> Czy jak wyjalem karte z tacho, wpisalem OUT - start, to OUT bedzie aktywne az do ponownego wlozenia

> karty?

> rozumiem ze mozna tak jezdzic po placu np serwisu i nie trzeba drukowac zadnych papierkow na ta

> okolicznosc?

Dziś na radiu usłyszałem na radyjku, że właściciel firmy może do 150 km od firmy bez karty się poruszać... Ile w tym prawdy.....

Napisano

> Dziś na radiu usłyszałem na radyjku, że właściciel firmy może do 150 km od firmy bez karty się

> poruszać... Ile w tym prawdy.....

A ja słyszałem, że jak mało jeździsz i zmieścisz się w 6 dniach to możesz zrobić 7 cykli pracy hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Na opcji OUT można jeździć tam gdzie nie obowiązuje AETR czyli kraje wschodu, afryki i inne oraz

> prywatne place, drogi, żwirownie etc. W praktyce nie spotkałem się, żeby ktoś z tego

> korzystał. U nas w firmie jeździ się po placu bardzo dużo i zawsze jest to robione bez karty

> na migającym tacho

no ale potem na tacho jest zapisana - jazda bez karty, trzeba robic wydruki i je opisywac... zostawilem dzis w serwisie na OUT - pytanie tylko czy trzeba z tego robic wydruk?

Napisano

Na każdy czas który nie jest zapisany na karcie musi być świadectwo działalnosci lub tarczka z analoga.

Napisano
  • Autor

> Na każdy czas który nie jest zapisany na karcie musi być świadectwo działalnosci lub tarczka z

> analoga.

no zaswiadczenie o niekierowaniu, to jasne, ale nie ja bede jezdzi w tym czasnie nawet - auto zostaje w serwisie - to co mam jeszcze miec na ta okolicznosc poza ustawieniem out?

Napisano

> no zaswiadczenie o niekierowaniu, to jasne, ale nie ja bede jezdzi w tym czasnie nawet - auto

> zostaje w serwisie - to co mam jeszcze miec na ta okolicznosc poza ustawieniem out?

Jak pracowałem w serwisie to nikt się w takie rzeczy nie bawił. Kierowcy wyciągali karty, nam podczas przejazdów po placu migały Tacho i "T" na zegarach. Dla ścisłości robiłem w serwisie Rabena nie u Wieśka za polem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.