Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GRANDE PUNTO big problem z abs ,

Featured Replies

Napisano

jak w temacie ostatnio zaświecił mi się abs i wykrzyknik esp i pompa abs cały czas pracuje aż się zagrzała - wyje , wyciągnołem bezpiecznik 40 i przestała chodzic , ale podczas jazdy przestał działać szybkościomierz i zaświeciły się kontrolki kierownica i silnika , i mam problem ponoć to przekaźnik na pompie ma ktoś schemat może tego can lub miał podobny problem , będę wdzięczny

Napisano

podpinałeś pod kompa co pokazał

Napisano
  • Autor

> podpinałeś pod kompa co pokazał

tak w serwisie brak połączenia z centralką abs frown.gif

i tyle nie mam jak zostawić bo musze jeździć a bez tego jedzie ale mnie martwi ::(

Napisano

> tak w serwisie brak połączenia z centralką abs

> i tyle nie mam jak zostawić bo musze jeździć a bez tego jedzie ale mnie martwi ::(

Sprawdź przewody z wtyczką na pompie ABS . Były czasami z nimi problemy

Napisano

> tak w serwisie brak połączenia z centralką abs

> i tyle nie mam jak zostawić bo musze jeździć a bez tego jedzie ale mnie martwi ::(

jeżeli brak połączenia to nie ma lini can

teraz trzeba szukać na którym elemencie poszła linia lub wiązka gdzie jest przerwana

Napisano
  • Autor

Panowie mam przyczynę, 3 miesiące temu fachowcy przez duże

F z jednego z przemyskich serwisów smile.gif odkrecali mi centralke z pompy abs- ta co jest u dołu bo według nich spalony czujnik od badania centralki się zaczyna i nie zgadniecie co zrobili - nie dokręcili jej. Odkręciłem ja w palcach te śrubki gwiazdeczki i co - wody około 2 kieliszki , a to są zdjęcia i świadkowie, kucze nie wiem jak wstawić fotki , matko co za Serwisanci, dodam że męczyli mi auto pół dnia, potem nie chciało odpalić bo nie wiedzieli że po wymianie centralek i zmianie soft i eprom trzeba odbezpieczyć czujnik pedału sprzęgła ale to taki mały szczegół- prawda, mało mi auta nie rozebrali smile.gifa to tylko czujnik, ale był tam jeden chyba bardziej oblatany, no i powiedział im co robić i chwalić boga auto ruszyło ale jak przez 30 min nie chciał zapalić miny mieli blade, jak już ruszył, potem ten problem się pojawił zaraz po wyjechaniu ale wtedy świecił sam ABS i okazało się nic nie zaradzili, to pojechałem do Rzeszowa i tam w 45 minut wybadali czujnik tylnego koła, bez problemów i odkręcania centralki itp - masakra 80 km, a jaka różnica, a ja już od zmysłów, teraz problem mam większy bo odkręcenie - i nie dokręcenie centralki narobiło po 3 miesiącach większych szkód niż ustawa przewiduje, osuszam ją i już zamówiłem nową, a jak ktoś chce fotki to wam wyślę, matko ale jaja,

Napisano

> a to są zdjęcia i świadkowie, kucze nie wiem jak

> wstawić fotki ,

Wrzuc jako załącznik a postaramy się coś wyMODzić waytogo.gif

Napisano
  • Autor

dodam tylko tyle że jest to nierozbieralne i zgrzewane blaszki zalane w platiku i jak nie osuszę i przekaźnik nie zadziała to trza uruchomić allegro niestety frown.gif

285173888-pompa3abs.jpg

285173888-pompaabsgrandepunto.jpg

285173888-pompa2.jpg

no i komputer z fes cały czas pokazywał brak kontaktu , jakby nie patrzeć pompa abs stała się pompą wodną frown.gif te kropelki na tych metalowych szklankach to juz wysuszona woda frown.gif było tam jej ok setka akieliszek - spokojnie, tylko wcześniej wylałem nim zrobiłem fotki , ale wrażeń i zdziwko jak nic , mówie wam tydzień nerwów , wyjąłem nawet bezpiecznik od pompy żeby nie wyła , nerwy nerwy i jeszcze raz nerwy uf ale przyczyna znzna na 99 % , zabieram się do roboty w tydzien poznałem cały układ elektryczny abs i hydraulike fiata smile.gif

post-96833-14352513552058_thumb.jpg

Napisano

Ja bym się do nich przejechał i zrobił awanturę angryfire.gifbokser.gif Ostatnio byłem na etapie partactwa ASO w Toruniu, które potwierdzone jest trzema lakierowaniami tego samego błotnika i zderzaka. Po opisie na konkurencyjnym forum ich wyczynów, otrzymałem straszący liścik od ich radcy prawnego biglaugh.gif Pomimo, że sprawa otarła się o FAP, to ostatnia poprawka jest żenująca. Prawie odpadła rejestracja, bo najwyższej klasy fachowcy nie zmienili listwy ramki, tylko uwadzili listwą z połamanymi zatrzaskami czerwona.gif Pewnie panowie też to tu czytają, nie pozdrawiam - niech się cieszą z jeleni, którzy mają gdzieś stan autka po naprawach. Ku ich radości - już się nie zobaczymy czerwona.gif Jeśli ponownie coś wylezie z błotnikiem sprawę jeszcze raz załatwię z FAP, ale tym razem "najlepszy toruński lakiernik" (według ASO w Toruniu), nie dotknie tego samochodu. O tym, co zrobili z Kropkiem, podczas trzeciego lakierowania (pod "nadzorem" FAP), szkoda słów... Teksty typu, że chcę coś na nich wyłudzić yikes.gif Cóż, fachowcy, przez duże F, już na mnie nie zarobią - o to im chodziło, ale decyzję co do tego ASO podjąłem już wcześniej ja...

Napisano
  • Autor

szkoda z nimi po prostu nawet rozmawiać tylko po paru latach człowiek cały czas mysli że coś się zmieniło w tych serwisach a tu nadal napotyka brak odpowiedzialności spycho0-robotę i symulację że wszystko jest ok i na najwyższym poziomie a jak się potem okazuje to w 1% spełniają te wymogi , aż żal mi ludzi którzy przyjeżdżają na takie serwisy dostają kawę z najwyższej półki , robia mu naprawiają a potem jak cos spartaczą to nie ma winnego i tylko rozmowa ze to takie części , to tylko maszyny a oni zrobili co w ich mocy. wiesz co chyba nie pójdę do nich bo i tak nie zrozumieją tego błędu jaki zrobili, a sądy w polsce każdy wie jak działają i chodzenie latami po sadach i denerwowanie się nic nie zmienią tylko auto mi się zestarzeje i ja. Najważniejsze że znam przyczynę i zainwestowałem w FES i przejście i mam EXAMINERA w domu J, a metodą prób i błędów to żeby dojść do problemu to nie trzeba byś specjalistą Fachowcem. myślę że to po prostu kolejna nauczka która już znałem ale o niej zapomniałem że po nie których to trzeba sprawdzić koniecznie na cito. waytogo.gif

szkoda tylko że nie walczy się o klienta tylko zwalcza frown.gifhorse.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.