Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grad a ubezpieczenie

Featured Replies

Napisano

Witam

Niestety po ostatniej burzy z gradem zauważyłem na dachu dwa wgniecenia. W związku z tym mam pewne wątpliwości co do samego zgłoszenia szkody jak i późniejszej naprawy. Otóż, samochód, w którym doszło do uszkodzenia, jest pojazdem dwuletnim, ubezpieczonym (AC) w Hestii w wariancie serwisowym przy zastosowaniu klasy taryfowej -8 (60% zniżki?, składka 1100 zł). Mam wątpliwości dwie:

- czy zgłaszając szkodę i tracąc część zniżki nie przesadzę względem małej szkody (osobiście nie wyrywam sobie głowy z powodu uszkodzenia dachu).

- jeżeli w trakcie naprawy (z ubezpieczenia) okaże się, że nie można wyciągnąć tychże zgnieceń i trzeba będzie malować cały dach to obawiam się większej utraty wartości samochodu/jakości wykonania (mimo, że w ASO) i ewentualnych tłumaczeń się przy sprzedaży samochodu, że malowany był bo były dwa wgniecenia po gradzie. Nie wiem, czy na etapie naprawy szkody mogę zaznaczyć, że nie zgadzam się na malowanie - czy ubezpieczyciel/zakład mogą robić w tym miejscu problemy. W takim przypadku nieudanej próbie wyciągnięcia wgnieceń stracę zniżkę a nic nie zyskam.

Podpowiedzcie jakbyście postąpili na moim miejscu wink.gif

Napisano

Miałem to samo . Zgłosiłem szkodę z tytułu AC wypłacili odszkodowanie, tylko ja miałem dach, maske i słupek.

Co do dwóch wgnieceń nie warto zgłaszać , wybierz się do zakładu usuwającego wgniecenia, bądź blacharza z odpowiednim sprzętem , zapłacisz grosze w porównaniu do lakierowania a efekt zadowalający

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.