Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sterownik silnika PII 60KM-2002r

Featured Replies

Napisano

Auto taty,PII 60KM,bez gazu,przebieg 136kkm,wczoraj drugi raz padł sterownik silnika(?),po raz pierwszy stało sie to ok 2 lata temu przy przebiegu ok 100kkm,objawy:"check" nierówna praca,czasem przez długi czas pracuje na dwóch cylindrach.Naprawa klik , i teraz pytanie,ten typ tak ma?i trzeba sie nastawic na wydatek ok 300pln ,raz na "jakis czas" czy da sie w jakis inny sposób załatwic sprawe raz na zawsze?

ktos z Was ma/miał podobny problem?

Napisano

> Auto taty,PII 60KM,bez gazu,przebieg 136kkm,wczoraj drugi raz padł sterownik silnika(?),po raz

> pierwszy stało sie to ok 2 lata temu przy przebiegu ok 100kkm,objawy:"check" nierówna

> praca,czasem przez długi czas pracuje na dwóch cylindrach.Naprawa klik , i teraz pytanie,ten

> typ tak ma?i trzeba sie nastawic na wydatek ok 300pln ,raz na "jakis czas" czy da sie w jakis

> inny sposób załatwic sprawe raz na zawsze?

> ktos z Was ma/miał podobny problem?

U mnie padł przy 41kkm... wysłałem do KoCar Tychy.

Naprawili uszkodzony obwód i zabezpieczyli drugi obwód (ten sprawny).

Na wszystko dostałem tylko 3 miesiące gwarancji, a na pytanie dlaczego tak krótki okres gwarancji padła odpowiedź: "jeżeli ma paść to padnie albo zaraz po zamontowaniu albo w pierwszym miesiącu po naprawie'.

Zrobione 14kkm, póki co odpukać ok.

Masz dwa rozwiązania tematu:

1. kupić ECU od nowszego P2 z HW minimum 303 i analogicznymi oznaczeniami do Twojego, przystosować pod swoje immo

2. uderzyć do kolegi WaldiGSI - swego czasu mial na sprzedaz ECU.

Napisano

> Auto taty,PII 60KM,bez gazu,przebieg 136kkm,wczoraj drugi raz padł sterownik silnika(?),po raz

> pierwszy stało sie to ok 2 lata temu przy przebiegu ok 100kkm,objawy:"check" nierówna

> praca,czasem przez długi czas pracuje na dwóch cylindrach.Naprawa klik , i teraz pytanie,ten

> typ tak ma?i trzeba sie nastawic na wydatek ok 300pln ,raz na "jakis czas" czy da sie w jakis

> inny sposób załatwic sprawe raz na zawsze?

> ktos z Was ma/miał podobny problem?

mój przez 150kkm nie miał takiego problemu , teścia p2 po 90kkm był problem z modułem , ale przez cewki padł podobno , daj do Tych Kocar , tam zrobią elegancko ok.gif

Napisano
  • Autor

> mój przez 150kkm nie miał takiego problemu , teścia p2 po 90kkm był problem z modułem , ale przez

> cewki padł podobno , daj do Tych Kocar , tam zrobią elegancko

na chwile obecna sterownik juz wysłany (namiar w pierwszym poscie)podobno gosciu tak naprawia,że juz sie psuja...no zaobaczymy.Cena niestety troche wyższa niż na allegro,a to z racji tego,że sterownik był juz naprawiany i gosciu traktuje to jako naprawe "po kimś"

Napisano

Nie chce Ci mącić, jednak wg KoCar sterownik raz naprawiany i który uległ ponownej awarii jest nienaprawialny w skuteczny sposób. KoCar w przypadku drugiej awarii tego samego sterownika oferuje tylko i wylacznie zakup nowego.

Nie chcę twierdzić, że Panowie z Tychów są wyrocznią - jednak swoje wiedzą i dla mnie są większym autorytetem niż przypadkowi ludzie z Allegro. Jeżeli mówią, że ponowna naprawa nie jest możliwa to tak jest.

Napisano

> Nie chce Ci mącić, jednak wg KoCar sterownik raz naprawiany i który uległ ponownej awarii jest

> nienaprawialny w skuteczny sposób. KoCar w przypadku drugiej awarii tego samego sterownika

> oferuje tylko i wylacznie zakup nowego.

> Nie chcę twierdzić, że Panowie z Tychów są wyrocznią - jednak swoje wiedzą i dla mnie są większym

> autorytetem niż przypadkowi ludzie z Allegro. Jeżeli mówią, że ponowna naprawa nie jest

> możliwa to tak jest.

Nie wiem jak bardzo zaawansowane jest 'rozgryzienie' tych sterowników prze z takich speców, ale to jest tylko płytka elektroniczna, którą można zawsze naprawić. Kwestia dostępności elementów/wsadów oprogramowania. Ale niestety nie zawsze się to opłaca (klient będzie przyjeżdżał z upierdliwym podzespołem) i proponują nowy zakup.

Napisano

> Nie wiem jak bardzo zaawansowane jest 'rozgryzienie' tych sterowników

> [ciach]

> ale to jest tylko płytka elektroniczna

dokladnie - nie wiesz.

Napisano
  • Autor

Sterownik sprawny,szukamy innej przyczyny,na pierwszy ogień idą cewki.

Napisano

> Sterownik sprawny,szukamy innej przyczyny,na pierwszy ogień idą cewki.

Jakie sa dokladnie objawy problemow?

Napisano

> Jakie sa dokladnie objawy problemow?

przerabialem ten problem.. pokazuje blad cewki, a zwykle okazuje sie ze to sterownik..

Napisano

> przerabialem ten problem.. pokazuje blad cewki, a zwykle okazuje sie ze to sterownik..

ale Kolega stwierdził, że ECU jest ok... dlatego pytam o objawy :-)

Napisano
  • Autor

> ale Kolega stwierdził, że ECU jest ok... dlatego pytam o objawy :-)

nie ja stwierdziłem,że ECU jest sprawny,tylko człowiek któremu zlecona była jego naprawa,na chwile obecna czekamy ,na odesłanie przez niego ECU.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.