Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akcja serwisowa Zafiry B

Featured Replies

Napisano

informacyjnie - będąc na akcji serwisowej związanej klaksonem przy okazji załapałem się na kolejną związaną z możliwością wystąpienia przecieku z chlodnicy płynu chłodniczego. Moja Zafira jest z 2006

Napisano

> informacyjnie - będąc na akcji serwisowej związanej klaksonem przy okazji załapałem się na kolejną

> związaną z możliwością wystąpienia przecieku z chlodnicy płynu chłodniczego. Moja Zafira jest

> z 2006

Możesz coś więcej o tym powiedzieć? O co biega z tym klaksonem i czy jak zamelduje się z fura w ASO to mi powiedzą?

Napisano
  • Autor

Zadzwoń do ASO i podaj VIN tgo Ci powiedzą czy Twoje auto podchodzi pod te akcje

- 10-R-036 - dot. CIMu, sporadycznego wadliwego działania sygnału dźwiękowego - trwa do 31.12.2012

- 11-P-003 - akcja dot. śrub mocujących chłodnicę - trwa do 31.03.2013 (dotyczy tylko silników Z19DT i Z19DTL)

Napisano

> Zadzwoń do ASO i podaj VIN tgo Ci powiedzą czy Twoje auto podchodzi pod te akcje

> - 10-R-036 - dot. CIMu, sporadycznego wadliwego działania sygnału dźwiękowego - trwa do 31.12.2012

> - 11-P-003 - akcja dot. śrub mocujących chłodnicę - trwa do 31.03.2013 (dotyczy tylko silników

> Z19DT i Z19DTL)

Kampania 10-R-036 to profilaktyczne założenie "blaszki" na CIM, która zapobiegnie rozdwajaniu się modułu, i tym samym nie będzie problemów z klaksonem.

Kampania 11-P-003 to poprawienie mocowania chłodnicy, które zapobiegnie całkowitemu przetarciu chłodnicy przez wentylator.

Napisano

> Zadzwoń do ASO i podaj VIN tgo Ci powiedzą czy Twoje auto podchodzi pod te akcje

> - 10-R-036 - dot. CIMu, sporadycznego wadliwego działania sygnału dźwiękowego - trwa do 31.12.2012

> - 11-P-003 - akcja dot. śrub mocujących chłodnicę - trwa do 31.03.2013 (dotyczy tylko silników

> Z19DT i Z19DTL)

Czy któryś z nich to 100 KM jednostka? Bo jakoś oznaczeń teścia nie czaje.

Napisano

> Czy któryś z nich to 100 KM jednostka? Bo jakoś oznaczeń teścia nie czaje.

Z19DTL ma 100KM cool.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Kampania 10-R-036 to profilaktyczne założenie "blaszki" na CIM, która zapobiegnie rozdwajaniu się

> modułu, i tym samym nie będzie problemów z klaksonem.

Jeśli styki już nie kontaktują, to założenie blaszki nie da spodziewanego efektu, wtedy wymieniają cały CIM.

Dodam jeszcze, że w Zafirach problem głównie występuje w sytuacji, gdy włączony jest tryb nocny wyświetlacza CID (tego kolorowego) i podświetlenie deski rozdzielczej jest rozjaśnione na wysoki poziom. Usterkę łatwo jest wyłapać, bo często, gdy podświetlenie zegarów się przyciemni, to klakson wraca do życia.

Razem z klaksonem przestaje zwykle działać sterowanie komputerem pokładowym z kierownicy (najczęściej lewa rolka do obsługi "biegania" po menu)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.