Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wytłumaczcie kobiecie ;) - szklanki

Featured Replies

Napisano

Panowie, jestem przed wymianą "szklanek", chciałabym wiedzieć na czym to polega ? To znaczy, czy do wymiany są mi potrzebne tylko te nowe "szklanki" czy cos jeszcze z częsci ? Domniemam że olej pewnie wtedy też wymianiać muszę czy spuszczać, tak ? Bardzo poważna jest to ustereczka ? - nie wiem nic na ten temat, a chciałabym by mi ktos wytłuamczył ...

aaa i powiedzcie mi czy kupując sprzęgło jest to jakos zależne od silnika, bo miałam małe spięcie z gosciem, kupując...

za wszystkie wypowiedzi- dzięki 20.GIF

Napisano

> Panowie, jestem przed wymianą "szklanek", chciałabym wiedzieć na czym to polega ? To znaczy, czy do

> wymiany są mi potrzebne tylko te nowe "szklanki" czy cos jeszcze z częsci ? Domniemam że olej

> pewnie wtedy też wymianiać muszę czy spuszczać, tak ? Bardzo poważna jest to ustereczka ? -

> nie wiem nic na ten temat, a chciałabym by mi ktos wytłuamczył ...

> aaa i powiedzcie mi czy kupując sprzęgło jest to jakos zależne od silnika, bo miałam małe spięcie z

> gosciem, kupując...

> za wszystkie wypowiedzi- dzięki

hmmm. ja bym tam szklanek nie wymieniał tylko druga głowice kupił

tak sprzegła maja rózne szerokosci okładzin ciernych przytej samej srednicy

Napisano
  • Autor

> hmmm. ja bym tam szklanek nie wymieniał tylko druga głowice kupił

> tak sprzegła maja rózne szerokosci okładzin ciernych przytej samej srednicy

hm... szkoda że się ani trochę nie znam na tyle ile trzeba smile.gif

słyszałam różne wersje... bo mnie irytowało to stukanie-słyszałam, że można tak jezdzic, bo to normalne jak się zawieszają, a wczoraj usłyszałam że trzeba wymienic bez dwoch zdań .

co do sprzęgła, mówię gosciowi w sklepie, że mam skrzynię sportingową, ale silnik 1.2-fagas powiedział, że akurat tutaj wielkiej różnicy nie ma-miał rację ?

Napisano

> Panowie, jestem przed wymianą "szklanek", chciałabym wiedzieć na czym to polega ? To znaczy, czy do

> wymiany są mi potrzebne tylko te nowe "szklanki" czy cos jeszcze z częsci ? Domniemam że olej

> pewnie wtedy też wymianiać muszę czy spuszczać, tak ? Bardzo poważna jest to ustereczka ? -

> nie wiem nic na ten temat, a chciałabym by mi ktos wytłuamczył ...

> aaa i powiedzcie mi czy kupując sprzęgło jest to jakos zależne od silnika, bo miałam małe spięcie z

> gosciem, kupując...

> za wszystkie wypowiedzi- dzięki

jak chcesz wymieniać szklanki to musisz jeszcze kupić uszczelkę pod głowiczkę, jak już chcesz zrzucać glowiczke z wałkami to ja bym odrazy rozrząd kompletny zrobił.

Napisano
  • Autor

> jak chcesz wymieniać szklanki to musisz jeszcze kupić uszczelkę pod głowiczkę, jak już chcesz

> zrzucać glowiczke z wałkami to ja bym odrazy rozrząd kompletny zrobił.

Ło matko-Seba jakie to jest skomplikowane, wszystko ze sobą jest powiązane sick.gif

Raczej będę chciała zrobić tak żeby było dobrze, po prostu chodzi mi o to póki co czy nic się nie stanie jak mi to stuka, bo wczoraj mnie nastraszył mój sąsiad i powiedział, że to nie jest taka błachostka i jak jemu trzaskało to już wymienił wszystko... -boję się żeby cos grubszego nie nawaliło . o zlosnik.gif

Napisano

a kiedy olej był wymieniany? może pomoże zmiana oleju, brat tak miał, gdy zmieniłem olej, porządnie silnik rozgrzałem i przestało stukać

Napisano

> Ło matko-Seba jakie to jest skomplikowane, wszystko ze sobą jest powiązane

> Raczej będę chciała zrobić tak żeby było dobrze, po prostu chodzi mi o to póki co czy nic się nie

> stanie jak mi to stuka, bo wczoraj mnie nastraszył mój sąsiad i powiedział, że to nie jest

> taka błachostka i jak jemu trzaskało to już wymienił wszystko... -boję się żeby cos grubszego

> nie nawaliło . o

Ja na tym zrobiłem jakieś 30 tys i nic, ale nie mowie ze u Ciebie tez tak bedzie, pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> a kiedy olej był wymieniany? może pomoże zmiana oleju, brat tak miał, gdy zmieniłem olej, porządnie

> silnik rozgrzałem i przestało stukać

niedawno, bo zaraz po kupnie- w styczniu wink.gif

Tak, jak jadę w dłuższą trasę czy chodzi dłużej, przestaje tak stukać, staję się to o wiele mniej słyszalne...

Napisano

hmm to może akurat, bo brat miał na starym oleju, na zimnym silniku klank jak diesel smile.gif a gdy wymieniliśmy rozgrzaliśmy go konkretnie i od razu przeszło a też się przestraszyłem że czeka mnie mocno dłubanie

Napisano

Dokładnie opisz co się dzieje z tymi szklankami tj jak jest zimny silnik to pewnie stukają a jak silnik się rozgrzeje to przestają stukać, u mnie się tak dzieje w zimę a w lato jest cisza

Napisano
  • Autor

> Dokładnie opisz co się dzieje z tymi szklankami tj jak jest zimny silnik to pewnie stukają a jak

> silnik się rozgrzeje to przestają stukać, u mnie się tak dzieje w zimę a w lato jest cisza

im czesciej nim jeżdzę tym mniej intensywny jest ten dźwięk, im dłużej tym cichszy, aż w pewnym momencie (po dłuższej drodze) pstryk, nie słychać ...

Napisano

> im czesciej nim jeżdzę tym mniej intensywny jest ten dźwięk, im dłużej tym cichszy, aż w pewnym

> momencie (po dłuższej drodze) pstryk, nie słychać ...

Po prostu Fred się obraził ze kupiłaś Tipo i nim nie jeździsz grinser006.gif

Ile już zrobiłaś km na tym oleju co go wymienialiśmy ?

Napisano

> moim zdaniem zmiana oleju pomoże

Od tego trzeba by zacząć a potem decydować o wymianie szklanek

Napisano
  • Autor

> Po prostu Fred się obraził ze kupiłaś Tipo i nim nie jeździsz

> Ile już zrobiłaś km na tym oleju co go wymienialiśmy ?

plus minus około niecałych 6 tysi, bo nie pamiętam ile dokładnie miałam dzis, ale na pewno ponad 5 ...

Co do Freda i obrażania się, Tipo jeszcze się regeneruję a to Fred(Johnny) jest mi najbliższy sercu serce.gif

Johnny & Dzika=forever serce.gif

hahaha.gif

Napisano

> co do sprzęgła, mówię gosciowi w sklepie, że mam skrzynię sportingową, ale silnik 1.2-fagas

> powiedział, że akurat tutaj wielkiej różnicy nie ma-miał rację ?

Masz 16v, tam jest inne sprzeglo niz w sportasiu, inne niz w 8v. niestety drozsze. ma rozmiar 190mm

Napisano

> Dokładnie opisz co się dzieje z tymi szklankami tj jak jest zimny silnik to pewnie stukają a jak

> silnik się rozgrzeje to przestają stukać, u mnie się tak dzieje w zimę a w lato jest cisza

1.2 16V są z tego znane że na zimnym lubią sobie poklekotac smile.gif

Napisano

> Masz 16v, tam jest inne sprzeglo niz w sportasiu, inne niz w 8v. niestety drozsze. ma rozmiar 190mm

Ale to z 8V też się chyba da zapakowac

Napisano

> Ale to z 8V też się chyba da zapakowac

z 1,1 tez da sie zalozyc tylko trzeba kolo zamachowe zmienic na 1,1

Napisano
  • Autor

> z 1,1 tez da sie zalozyc tylko trzeba kolo zamachowe zmienic na 1,1

passed_out.gif ale jajca

p.s. byłam dzis po pasek do Tipeczka u takiego Goscia naaaa Krzywej jak nie mylę ulic, zaczął się temat SC i mówi, że zna też chlopaka który ma taki sam silnik, zapytałam czy Ten chłopak nie ma czasem bordowego autka, a On że tak, że zna się z Tatą Asi, powiedział że fajne mamy te małe autka zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.