Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Atuator Lovato padł czy można go śmiało zastąpić registerem?

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

wczoraj po 20 tyś km padł silnik krokowy zwany atuatorem. Wszystko ładnie pięknie pojechałem do majstra...

On stwierdził pad tego samego co podejrzewałem . Po prostu się zamknął i już ( na gazie gasł), majster wypierpapierolił silniczek krokowy i od razu wsadził mi

register na śrubie.

Pytanie, czy takie ustrojstwo spełni zadania? Czy raczej szukać nowego krokowca, którego już nigdzie w oryginale nie mogę dostać... crazy.gif

Miałem taki silniczek krokowy.

silnik_krok_lovato.jpg

czy mogę go śmiało zastąpić innym zamiennikiem np. z tej aukcji?

link do alledrogo

Pacjent Opel Astra I Classic 1.4

Napisano

> czy mogę go śmiało zastąpić innym zamiennikiem np. z tej aukcji?

> link do alledrogo

> Pacjent Opel Astra I Classic 1.4

hmm.gif a na pewno krokowy padł ?

bo u mnie leczenie krokowca przebiegło identycznie ... a to nie on był winny tylko instalacja szalała od słabej masy grinser006.gif

na śrubie da się jeździć, co więcej ... nie widziałem wielkiej różnicy spineyes.gif

ale bawiłem się sam w regulacje i jak jest dobrze dobrany mikser to w astrze idzie to dość dobrze zestroić smile.gif

Napisano
  • Autor

> a na pewno krokowy padł ?

> bo u mnie leczenie krokowca przebiegło identycznie ... a to nie on był winny tylko instalacja

> szalała od słabej masy

> na śrubie da się jeździć, co więcej ... nie widziałem wielkiej różnicy

> ale bawiłem się sam w regulacje i jak jest dobrze dobrany mikser to w astrze idzie to dość dobrze

> zestroić

Tak, bo po wyrzuceniu krokowca i włożeniu registera (śruby) pali/chodzi na gazie bez problemów.... Ba nawet stał się żwawszy... Zobaczymy co na to spalanie... Czy wzrośnie hmm.gif

Napisano

> Tak, bo po wyrzuceniu krokowca i włożeniu registera (śruby) pali/chodzi na gazie bez problemów....

> Ba nawet stał się żwawszy... Zobaczymy co na to spalanie... Czy wzrośnie

oby nie spadło grinser006.gif

u mnie przy dobrym ustawieniu było podobne jak IIgen, a nawet mniejsze, po przy IIgen po regulacji było ok 10.5 a wtedy sonda ładnie oscylowała, ale po 2-3 tankowaniach szło w bogatą i spalanie rosło o ok 0,5-1L

ja doszło do 11.5 to robiłem reset i zabawa od nowa hehe.gif

kupa ludzi jeździła na tym ubogim stagu itp gdzie tak naprawdę była Igen a krokowiec był do spełnienia przepisów wink.gif

edit: jak wyrzuł krokowca to masz Igen więc musi chodzić lepiej

tylko tak jak pisałem, u mnie też podejżewali krokowca lub kompa, a oba były sprawne ...

u Ciebie też może być inna przyczyna złego działania krokowca hmm.gif

a być może faktycznie jest martwy ... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Może głupie pytanie ale ten krokowiec to jakaś nieodzowna część przy instalce ? Jakiś wpływ dla silnika ? Bezpieczeństwa?

Napisano

> Może głupie pytanie ale ten krokowiec to jakaś nieodzowna część przy instalce ? Jakiś wpływ dla

> silnika ? Bezpieczeństwa?

teoretycznie ma korygować mieszankę ...

jeśli działa to OK, ale bardzo często jest tylko na sztukę i śruba działa prawie tak samo wink.gif

zresztą sam się o tym przekonałeś

Napisano
  • Autor

> teoretycznie ma korygować mieszankę ...

> jeśli działa to OK, ale bardzo często jest tylko na sztukę i śruba działa prawie tak samo

> zresztą sam się o tym przekonałeś

czyli co jak chodzi to jeździć? Czy na umór szukać tek krokowca? hmm.gif

Kurde ten gazownik nie wzbudzał zaufania tą gadką, widzę jednak, że się to potwierdza niewiem.gif

Napisano

do przemyślenia wątek

edit

Wg mojej oceny to spokojnie możesz wymienić na ten z allegro . O ile on padł bo też wydaje mi się że przyczyna może być inna. Bardzo rzadko zdarza się aby zepsuł się silnik krokowy, najczęściej pada elektronika sterująca go albo problemy z zasilaniem i umasieniem sterownika.

Napisano

> do przemyślenia wątek

> edit

> Wg mojej oceny to spokojnie możesz wymienić na ten z allegro . O ile on padł bo też wydaje mi się

> że przyczyna może być inna. Bardzo rzadko zdarza się aby zepsuł się silnik krokowy,

> najczęściej pada elektronika sterująca go albo problemy z zasilaniem i umasieniem sterownika.

A ja miałem coś takiego, że komp się tak zaadaptował że zbił krokowca prawie do zera i były tylko wolne obroty.

Wkładałem śrubę ale wtedy jarał dużo więcej.

Podpiąłem się z softem, zresetowałem adaptację i ruszyło!

W razie czego mam taki krokowiec za grosze oddam.

Napisano

Silnik krokowy padł mi w tamtym roku. kupiłem na A... i narazie nic niepokojącego się nie dzieje. Widocznie był wadliwy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.