Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka instalacja sekwencyjna do Astry F ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

chciałbym się zapytać osób bardziej obeznanych montujących instalację ewentualnie zgłębiających temat jakiej firmy centralkę łącznie z kit-em wybrać ? Landi Renzo ? BRC ? ELPIGAZ ? Zależy mi na tym aby było porządnie wiem że to zależy głównie od zakładających ale centralki między sobą też się czymś muszą różnić... Oszczędzać nie zamierzam na zakładaniu, za bardzo lubię mój samochodzik ale płacić 3k zł to też troszkę przesada 270751858-jezyk.gif

Napisano

A czy przypadkiem Twoje auto nie jest na jednopunktowym wtrysku? Bo jeśli tak to wg mnie sekwencja to przerost formy nad treścią. Ale jeśli mocno chcesz to pewnie da się włożyć. Ja osobiście mogę polecić KME Diego G3 i Staga 300 plus, z innymi jako takiego doczynienia nie miałem.

Napisano

> Oszczędzać nie zamierzam na zakładaniu, za bardzo lubię mój

> samochodzik ale płacić 3k zł to też troszkę przesada

Za ogólnopolską gwarancję z asistans, bogatą listą autoryzowanych warsztatów oraz nieporównywalnie pewniejszy jakościowo zestaw to cena jest wręcz atrakcyjna.

Napisano
  • Autor

> Za ogólnopolską gwarancję z asistans, bogatą listą autoryzowanych warsztatów oraz nieporównywalnie

> pewniejszy jakościowo zestaw to cena jest wręcz atrakcyjna.

Większość rzeczy w samochodzie naprawić mogę sam więc bez asistans i listy warsztatów przeżyję (no chyba że przy kolizji i innych wypadkach losowych też pomagają xD ) ważne żeby był "pewniejszy jakościowo zestaw" :D Co do pytanie o jednopunkt, mam wtrysk wielopunktowy pracujący jako full group 270751858-jezyk.gif Silnik C16SE 1.6 8V (100mpi). Jeszcze pytanie jak wygląda wiercenie dziur w kolektorze ? Zdejmują go czy wióry z aluminium lecą na zawory ? Wiem że z 2 generacją (np. bingo s4 ) silnik też będzie chodził dobrze ale wolałbym porządną sekwencję wtedy niema kombinowania z gaśnięciem na zakrętach zwężkami w dolocie etc poza tym pali mniej a ja robię 30kkm rocznie więc i tak się kiedyś zwróci...

Tak BTW czytam nt. instalacji i znalazłem informację że instalacja 2 generacji od sekwencji działającej w trybie ciągłym(full Group) różni się tylko i wyłącznie brakiem strzałów w kolektorze a spalanie jest to samo gdyż ta sama ilość paliwa jest rozpylana co przy 2 generacji. To prawda ?

Tekst źródłowy:

Wtrysk ciągły Najtańszy i najstarszy z układów wtrysku fazy gazowej. Gaz podawany jest tu w sposób ciągły na wszystkie cylindry jednocześnie. Właściwie od układu mixerowego z komputerem różni się tylko miejscem podania gazu i ciśnieniem reduktora. Układ taki składa się ze zbiornika, zaworu gazowego, reduktora, dozatora (elementu regulacyjnego analogicznego do silnika krokowego w układzie z mixerem), rozdzielacza (niewielki pojemnik, z którego rozchodzą się przewody doprowadzające gaz do poszczególnych cylindrów). Zaleta tego układu to brak "strzałów" w kolektorze dolotowym, wada - dość duże zużycie gazu i awaryjność elementu wykonawczego (silniki krokowe). Układ ten nie zawsze sprawdza się w aucie z automatyczną skrzynią biegów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.