Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno nie chce palić!

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Od około pół roku jestem szczęśliwym (albo i nie) posiadaczem Fiata Uno 1.0 Fire z 97 roku. Auto które dostałem było w bardzo złym stanie, przez co musiałem wymienić:

-Serwo hamulcowe

-Silnik przedniej wycieraczki

-Filtr paliwa, powietrza

-Świece, kable, kopułkę z paluchem i UFO

-Cały koniec wydechu

Na wymianę czekają:

-Olej i filtr (Jakoś tak nie mogę się do tego zabrać)

-Reszta wydechu

I zapewne kilka innych rzeczy o których nie wiem.

Ale nie o tym chciałem napisać. Z autem od początku miałem problemy; Ciężko odpalał, trzeba go było trzymać na gazie, po rozgrzaniu był spokój. Wymiana kabli i świec pomogła. Autko zaczęło palić na 'dotknięcie' kluczykiem. Potem w czasie jazdy samochodzik odmówił posłuszeństwa, przyczyną były zniszczone styki w kopułce. Wymiana kompletu z paluchem wystarczyła, autko zaczęło znowu normalnie jeździć. Od tamtej pory zrobiłem kilkaset km bez najmniejszych problemów. Niestety jakiś czas temu problemy powróciły ze zdwojoną siłą. Kiedyś w czasie jazdy Unolotem zaczęło szarpać, po kilkunastu sekundach zgasł w czasie jazdy na środku ulicy. Kręcenie rozrusznikiem, dodawanie gazu nie dawały kompletnie nic. Silnik może ze dwa razy zagadał na ułamek sekundy i tyle. Nie pomogło nawet schłodzenie całości, samochodzik wymagał zepchnięcia z drogi. Kilka dni później przyjechałem ze znajomym który miał linkę holowniczą, mieliśmy zamiar odholować go pod mój dom. Auto, ku mojemu zaskoczeniu odpaliło i bez najmniejszych problemów wróciło do domu. Natychmiast zmieniłem filtr paliwa, jednak to nie pomogło bo sytuacja się powtarzała. Czasami gaśnie na środku drogi i nie sposób go odpalić (Iskra jest). Zdarza się również że próba odpalenia zupełnie zimnego silnika kończy się fiaskiem; Albo odpala na dwa gary z gazem w podłodze albo wcale. Miał ktoś może podobne problemy z Uniaczem? Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

ps. Autko ma bardzo marny przebieg- ok 70k km

ps.2 W celu pozbycia się wody z baku po zimie wlany był denaturat do paliwa.

ps.3 Unolot nie posiada instalacji gazowej.

Pozdrawiam Paweł

Napisano

> ps.2 W celu pozbycia się wody z baku po zimie wlany był denaturat do paliwa.

Proponowałbym zacząć od wyczyszczenia zbiornika wymiany filtra paliwa i wlanie czystego paliwa .

A tak na przyszłóść wlej do słoika trochę paliwa dolej denaturatu i zobacz co na dole osiadło (nie zdziw się jak to będzie woda ).

Pozdrawiam

Napisano

Dla mnie to moduł na aparacie zapłonowym.

Mam ten rocznik i przeżyłem dwa razy ten koszmar.(był nieprzewidywalny, chociaż zimny chyba zapalał)

Za pierwszym razem kupiłem nieoryginał u zdzierców blush.gifgien i gadał 6 miesięcy. Teraz mam oryginał i 2-gi rok gada.

Wymiana jest prosta wyczyść też przy okazji styki, sprawdź jak masz od kogoś pożyczyć lub jak zgaśnie w drodze ja chłodziłem go szmatką zamoczoną w wodzie którą do tego celu specjalnie woziłem. Otwierałem pokrywę i schładzałem nią moduł tylko nie zalej aparatu cool.gif. Odpalał po minucie. Drugi podobny problem miałem jak palec w aparacie miał przebicie - od wewnątrz jak patrzyłem był okopcony.

Napisano

> Dla mnie to moduł na aparacie zapłonowym.

> Mam ten rocznik i przeżyłem dwa razy ten koszmar.(był nieprzewidywalny, chociaż zimny chyba

> zapalał)

> Za pierwszym razem kupiłem nieoryginał u zdzierców gien i gadał 6 miesięcy. Teraz mam oryginał i

> 2-gi rok gada.

> Wymiana jest prosta wyczyść też przy okazji styki, sprawdź jak masz od kogoś pożyczyć lub jak

> zgaśnie w drodze ja chłodziłem go szmatką zamoczoną w wodzie którą do tego celu specjalnie

> woziłem. Otwierałem pokrywę i schładzałem nią moduł tylko nie zalej aparatu . Odpalał po

> minucie. Drugi podobny problem miałem jak palec w aparacie miał przebicie - od wewnątrz jak

> patrzyłem był okopcony.

ja dość niedawno miałem ten sam problem moduł powiedział 30.GIF na szczęście miałem zapasowy więc go wymieniłem a wcześniej to aparat zapłonowy się wewnątrz zatarł i urwało kable od modułu konieczna była wymiana aparatu no i teraz Uniacz dalej śmiga

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.