Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomocy!

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio napotkał mnie problem gdyż rano przy odpalaniu podczas kręcenia trochę buja silnikiem co przenosi się na całą budę a po odpaleniu mam wrażenie że chodzi na 3 cylindrach tylko ale po jakichś 5 min jazdy wszystko jest w porządku jutro rano upewnię się czy aby na pewno chodzi na 3 cylindrach bo na chwilę obecną jestem pewien w 95% bo po puszczeniu gazu auto gaśnie albo pracuje tak jak by miało zaraz zgasnąć i słabo się zbiera. Pytanko: jaka może być tego przyczyna ? i jak to leczyć?

PS. Tylko nie mówcie żeby skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą, bądź zapoznać się z treścią ulotki nono.gif

Pozdrawiam Hose smile.gif

Napisano

Witam.

Ja bym sprawdził iskrę na każdym cylindrze(oczywiście pojedynczo),Sprawdzić czy nie ma przebicia na kablach,jaki stan świec a na koniec rozdzielacz.

Napisano

> Witam. Ostatnio napotkał mnie problem gdyż rano przy odpalaniu podczas kręcenia trochę buja

> silnikiem

a próbowałeś odpalać wieczorem??

hmm.gif

Napisano
  • Autor

> a próbowałeś odpalać wieczorem??

wieczorem to on chodzi ładnie bo cały dzień przeważnie w trasie więc jest zagrzany. A cylindry właśnie muszę jutro z rana sprawdzić i się upewnić świece wyglądają całkiem dobrze a przewody ponoć poprzedni właściciel wymieniał. Myślę żeby kopułkę wyczyścić jeszcze w wolnej chwili

Napisano

> Witam. Ostatnio napotkał mnie problem gdyż rano przy odpalaniu podczas kręcenia trochę buja

> silnikiem co przenosi się na całą budę a po odpaleniu mam wrażenie że chodzi na 3 cylindrach

wg Twojej wiedzy ma to związek z ostatnim tankowaniem? też tak kiedyś miałem, że po zimnym rozruchu silnik miał wylecieć z ramy... screwy.gif kolejne odpalenie już było lepsze, a ciepłe rozruchy normalne.

po czasie znów te same objawy, które powiązałem z jedną ze stacji ówczesnego CPN-u angryfire.gif już mnie tam więcej nie zobaczyli admin.gif

Napisano
  • Autor

> wg Twojej wiedzy ma to związek z ostatnim tankowaniem?

Nie ja ciągle tankuję w tym samym miejscu i wcześniej nie było takich objaw (maj czerwiec początek lipca - było wszystko dobrze) tylko że tankuje LPG więc może to być przez to że ciągle na gazie ? Pompka wyzionęła ducha i bak się przedziurawił i tak już 3 miesiąc non stop na gazie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.