Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wahacze wymiana czy naprawa

Featured Replies

Napisano

na przeglądzie wyszlo, ze tylne tuleje przednich wahaczy wypadalo by wymienic.. pytanie moje czy wymieniac same tuleje, czy lepiej od razu cale wahacze na nówki, jakiej firmy? zbieżność tez trzeba ustawiać? poza tym mocowanie jednej gumek wewn stabilizatora jest urwane, sruba uwalona rowno ze ciezko będzie wykreciec.. jakie sruby tam sa i czy te gumki dostane same czy trzeba razem z tym kawałkiem blachy kupowac? czy dobrze byloby tez wymienic zewn gumy mocowania.. pacjent MKII

Napisano

1. wymienić całe wahacze, zostawić sobie stare i w przyszłości zregenerować w razie konieczności kolejnej wymiany

2. zbieżność przynajmniej sprawdzić

3. gumki staba są dostępne - nie pamiętam jakie tam są śruby

Napisano

Witam.

Sensowny wahacz w IC to wydatek 200zł po zniżkach.

Zbieżność trzeba zrobić, wymieniałam 2 tygodnie temu lewy, zbieżność się rozjechała do tego stopnia, że kierownica była lekko skręcona.

Pamiętaj, aby "fachura" podokręcał wahacz na ziemi, a nie gdy koła są w powietrzu !!!

Napisano

> ... Pamiętaj, aby "fachura" podokręcał wahacz na ziemi, a nie gdy koła są w powietrzu !!!

Przynajmniej tą przednią śrubę, bo dla tylnej to bez różnicy smile.gif

Napisano
  • Autor

pytanie mam jeszcze, czy dostane sama blache do wewn gumy drazka stabilizatora? dajcie jakis namiar gdzie tego szukac..

Napisano

> Przynajmniej tą przednią śrubę, bo dla tylnej to bez różnicy

Właśnie mam wrażenie, że tylne mocowanie wahacza, patrząc od przodu auta, bardziej dostaje. Przynajmniej u mnie się wysypało :/

Osobiście po "opuszczeniu" auta dokręciłem wszystkie mocowania (3) + stabilizator.

Napisano
  • Autor

> pytanie mam jeszcze, czy dostane sama blache do wewn gumy drazka stabilizatora? dajcie jakis namiar

> gdzie tego szukac..

ponawiam pytanie.. jakie sruby sa do mocowania tych gum wewn?

Napisano
  • Autor

mam jeszcze pytanie odnosnie samych gum wewnetrznych stabilizatora.. czy w moim przypadku auto z 2002 sa takie same jak w modelu do '99.. sprzedawca tak mnie zapewnia, pokazujac okragle a mi sie wydaje ze z jednej strony powinny byc sciete..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.