Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie, dławi się, wyje - olaboga

Featured Replies

Napisano

I znów problem...jadę auto gaśnie, czekam jakiś czas odpali można jechać dalej. Czasami dostanie większych obrotów..tak sam z siebie krokowy pociśnie. Teraz przeczyściłem kopułkę (wymieniona w zimie), nie gaśnie (na razie jechałem dwa razy, to jakieś 100 km), ale czasami szarpnie..w czym leży błąd? Krokowy już trzeci, bo obrotami często wariował...już przed zimą...gaśnięcie zaczęło się niedawno, po wymianie paska rozrządu, ten dobrze ustawiony. Pozdrawiam smile.gif.

Napisano

Zresetuj dziada wink.gif

Napisano

> ufo ?

Ale, że co ? O Kosmitów Ci chodzi? grinser006.gif

Czy o słynne uniakowskie "ufo"?

Bo jeśli o te ostatnie to w 1,4 nie występuje( w sumie jest w Digiplexie2) zlosnik.gif

Napisano

> ufo ?

w jedencztery??

facepalm%5B1%5D.gif

nie baw się w Muzyka... zlosnik.gif

Napisano

> w jedencztery??

> nie baw się w Muzyka...

o przepraszam! old.gif

nawet Muzyk wie, że w 1,4 nie ma UFO cfaniak.gif czyli podciśnieniowego regulatora wyprzedzenia zapłonu old.gif

EDIT:

DO AUTORA:

Dobra rada - zgłoś się do kolegi rafi1979, on ostatnio bardzo dużo przeżył z tym jedencztery, zlosnik.gif więc może Ci pomóc. waytogo.gif

P.S

przepraszam za OT i lekki spam - nie chcę znów polecieć skromny.gificon_rolleyes.gif

Napisano

> nawet Muzyk wie, że w 1,4 nie ma UFO czyli podciśnieniowego regulatora wyprzedzenia zapłonu

Właśnie, że jest 270751858-jezyk.gif

Tylko jest zintegrowany z Digiplexem 2

I jak Ci sieknie, to masz do wymiany kompletny moduł zapłonu 270751858-jezyk.gif

Nie wiem, kto to wymyślił alien.gif

Napisano
  • Autor

Moduł (używany) zmieniłem ale dalej gasł..No właśnie zresetowałem jak czyściłem kopułkę, no i jak pisałem nie gaśnie ale szarpie niekiedy. To cały aparat do wymiany?

Napisano

> Moduł (używany) zmieniłem ale dalej gasł..No właśnie zresetowałem jak czyściłem kopułkę, no i jak

> pisałem nie gaśnie ale szarpie niekiedy. To cały aparat do wymiany?

styk masowy pod akumulatorem wyczyszczony?

sprawdź też kostkę od czujnika położenia wału.

ostatnio miałem na warsztacie uniaka - powodem podobnych fochów było przebicie na kablu WN idącym od cewki do aparatu zapłonowego.

samego aparatu bym nie ruszał - tam jest tylko rozdzielacz zapłonu czyli kopułka i paluch.

pozdr

Napisano

> w jedencztery??

> nie baw się w Muzyka...

o modul mi chodzilo spineyes.gif

Napisano

> Właśnie, że jest

> Tylko jest zintegrowany z Digiplexem 2

no... ale w sensie, ze nie ma tego "latajacego talerza" jak w fajerkach... ale to wszystko jest pogmatwane spineyes.gif

> I jak Ci sieknie, to masz do wymiany kompletny moduł zapłonu

> Nie wiem, kto to wymyślił

uno 1.4 jest fuuuj zlosnik.gif

chyba najwięcej wątków "awaryjnych" dotyczy silnika 1.4 biglaugh.gif

Napisano

> uno 1.4 jest fuuuj

> chyba najwięcej wątków "awaryjnych" dotyczy silnika 1.4

Sorry, ale pierdzielisz grinser006.gif

Jakoś przez ćwierć miliona kilometrów, które zrobiłem swoim 1,4 - z silnikiem miałem mało problemów.

No może poza ukręconym wałkiem rozrządu grinser006.gif, trzema siekniętymi czujnikami położenia wału zlosnik.gif

Raz mi pas rozrządu pękł- moja wina - nie silnika - nie wymieniłem na czas i zawory poszły się 270747800-sex.gifbiglaugh.gif

Raz wymieniałem moduł zapłonu i to chyba tyle -więcej miałem problemów z zawiasem(cztery komplety amorków - ale jeździłem po takich drogach, że i terenówka by się posypała), raz jeden miałem problem ze skrzynią - rozpadł mi się dyfer(satelity nie zniosły presji zlosnik.gif)

I czego chcieć?

Poza wszechobecną korozją auto było super ok.gif

wink.gif

Edit - przypomniało mi się, że jeszcze zmieniałem pierścienie hehe.gif - no przegrzałem swego czasu sprzęta hehe.gif

Pierścienie jak pewnie wiesz - powinny "sprężynować" - a moje po zdjęciu z tłoków dawały się kształtować jak by były z miedzi zrobione zlosnik.gif - ale to też nie wina silnika tylko uszyszkodnika hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Sorry, ale pierdzielisz

> Jakoś przez ćwierć miliona kilometrów, które zrobiłem swoim 1,4 - z silnikiem miałem mało

> problemów.

> No może poza ukręconym wałkiem rozrządu , trzema siekniętymi czujnikami położenia wału

> Raz mi pas rozrządu pękł- moja wina - nie silnika - nie wymieniłem na czas i zawory poszły się

> Raz wymieniałem moduł zapłonu i to chyba tyle -więcej miałem problemów z zawiasem(cztery komplety

> amorków - ale jeździłem po takich drogach, że i terenówka by się posypała), raz jeden miałem

> problem ze skrzynią - rozpadł mi się dyfer(satelity nie zniosły presji )

> I czego chcieć?

> Poza wszechobecną korozją auto było super

> Edit - przypomniało mi się, że jeszcze zmieniałem pierścienie - no przegrzałem swego czasu sprzęta

> Pierścienie jak pewnie wiesz - powinny "sprężynować" - a moje po zdjęciu z tłoków dawały się

> kształtować jak by były z miedzi zrobione - ale to też nie wina silnika tylko uszyszkodnika

a nie zapominaj o altkach które pękają :d

Napisano
  • Autor

> styk masowy pod akumulatorem wyczyszczony?

> sprawdź też kostkę od czujnika położenia wału.

> ostatnio miałem na warsztacie uniaka - powodem podobnych fochów było przebicie na kablu WN idącym

> od cewki do aparatu zapłonowego.

> samego aparatu bym nie ruszał - tam jest tylko rozdzielacz zapłonu czyli kopułka i paluch.

> pozdr

tak styk czyszczony pół roku temu, ale można sprawdzić ponownie. Kostkę ruszałem ale sprawdzę ponownie - może dlatego przestał gasnąć ale zaczął tylko szarpać.. No to kabel wymienię lepiej. Dziękuję jak na razie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.