Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aveo - dziwny odgłos

Featured Replies

Napisano

Witam yaya.gif

Problem jest następujący, jadąc na autostradzie po przekroczeniu około 130-140km/h drive.gif zaczęło z tyłu słychać dźwięk tarcia czegoś o coś, według mnie nie jest to dźwięk ocierającego się metalu o metal (kiedyś jak klocki się z przodu skończyły to słyszałem metaliczny dźwięk), druga sprawa że po jakimś czasie i przejechaniu kilku kolejnych kilometrów nic nie było słychać.

Zwiększałem prędkość do prędkości światła hahaha.gif i zwalniałem i nic.

boje_sie.gifPytanie co to jest odpowiedź:

A- łożysko

B- hamulce z tyłu

C-ciągnąłem kota przez kilka kilometrów krolik.gif

Napisano

Jak sie nie powtorzylo to moglo cos sie dostac pomiedzy tarcze a kolo.

Napisano

Przy takiej prędkości to hamulce nie byłyby raczej słyszalne.

Napisano

> Witam

> Problem jest następujący....

Kiedyś mój brat w aveo sedan miał podobny problem - przy takiej prędkości coś dość głośno wyło, ale dźwięk dobywał się gdzieś z przodu i był trudny do zdiagnozowania przez samego kierowcę (w końcu trudno przy 140km/h obmacywać auto). Podjechał do mnie w celu wspólnej przejażdżki i zdiagnozowania problemu.

Powód okazał się dość niezwykły - jego żona regularnie niedomykała prawej przedniej szyby (tzn. szyba niby dochodziła do uszczelki, ale się w niej nie chowała). Generowało to przy dużej prędkości taki jęk, że w życiu bym się nie spodziewał.

Po domknięciu szyby problem natychmiast ustąpił i po przeszkoleniu pasażerki ten stan trwa do dzisiaj wink.gif

Napisano
  • Autor

> Powód okazał się dość niezwykły - jego żona regularnie niedomykała prawej przedniej szyby (tzn.

> szyba niby dochodziła do uszczelki, ale się w niej nie chowała). Generowało to przy dużej

> prędkości taki jęk, że w życiu bym się nie spodziewał.

> Po domknięciu szyby problem natychmiast ustąpił i po przeszkoleniu pasażerki ten stan trwa do

> dzisiaj

Muszę powiedzieć hmm.gif, że sprawdzę ten przypadek gdyż podejrzewam córkę ,siedziała z tyłu tuk.gif.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam yaya.gif

Przetestowałem, znaczy się pozamykałem okna i pogoniłem konie mechaniczne horse.gif i nic waytogo.gif.

Próbowałem tak otworzyć okno z tyłu żeby hałasowało, ale się nie udało niewiem.gif (chociażby tam gdzie testowałem był dźwiękochłonny ekran a on też od wiatru mimio wszystko chroni).

Poważnie mówiąc myślę , że na 90% mogła to być niedomknięta szyba, ale czytając ten temat icon_eek.gif już nie jestem taki pewien.

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=282579399&an=0&page=0#Post282579399

--->Co myślicie o tej membranie od ciśnienia w tym temacie?

--->Będę śledził ten temat spy.gif

Dziękuje za wszystkie wskazówki i dobre rady 526.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.