Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybór parownika

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam instalacje kme sekwencyjną z mariażem dwóch parowników. Jeden z nich to kme silver drugi to gold. Generalnie od dawna był problem z ciśnieniem gazu w momencie kiedy turbo pompuje pełną parą.

Ostatnio jeden z parowników zaczął puszczać gaz w atmosferę więc stwierdziłem, że nie będe dalej tkwił przy tych parownikach i wybiorę coś lepszego/mocniejszego.

Słyszałem dobre opinie o Landi Renzo IG1. Występuje on w wersji do Turbo czyli teoretycznie był by dobry. Mam jednak wątpliwości co do jego wydajności bo polecany jest do mocy rzędu 200km a u mnie niebawem będzie nieco więcej. Znalazłem tez IG1 w wersji Super Magg przystosowany do ok 240 km, tylko nie wiem czy jest on przystosowany do pracy z turbosprężarką.

Możecie coś doradzić?

Napisano

> Witam,

> mam instalacje kme sekwencyjną z mariażem dwóch parowników. Jeden z nich to kme silver drugi to

> gold. Generalnie od dawna był problem z ciśnieniem gazu w momencie kiedy turbo pompuje pełną

> parą.

> Ostatnio jeden z parowników zaczął puszczać gaz w atmosferę więc stwierdziłem, że nie będe dalej

> tkwił przy tych parownikach i wybiorę coś lepszego/mocniejszego.

> Słyszałem dobre opinie o Landi Renzo IG1. Występuje on w wersji do Turbo czyli teoretycznie był by

> dobry. Mam jednak wątpliwości co do jego wydajności bo polecany jest do mocy rzędu 200km a u

> mnie niebawem będzie nieco więcej. Znalazłem tez IG1 w wersji Super Magg przystosowany do ok

> 240 km, tylko nie wiem czy jest on przystosowany do pracy z turbosprężarką.

> Możecie coś doradzić?

Dziwne że KME GOLD sam jeden nie daje rady!

Ze zbiornika masz przewód 6 czy 8?

Napisano

> Witam,

> mam instalacje kme sekwencyjną z mariażem dwóch parowników. Jeden z nich to kme silver drugi to

> gold. Generalnie od dawna był problem z ciśnieniem gazu w momencie kiedy turbo pompuje pełną

> parą.

> Ostatnio jeden z parowników zaczął puszczać gaz w atmosferę więc stwierdziłem, że nie będe dalej

> tkwił przy tych parownikach i wybiorę coś lepszego/mocniejszego.

> Słyszałem dobre opinie o Landi Renzo IG1. Występuje on w wersji do Turbo czyli teoretycznie był by

> dobry. Mam jednak wątpliwości co do jego wydajności bo polecany jest do mocy rzędu 200km a u

> mnie niebawem będzie nieco więcej. Znalazłem tez IG1 w wersji Super Magg przystosowany do ok

> 240 km, tylko nie wiem czy jest on przystosowany do pracy z turbosprężarką.

> Możecie coś doradzić?

gold spokojnie obsluzy 180KM. Proponuje poszukac porzadnego gazownika smile.gif

Napisano
  • Autor

> gold spokojnie obsluzy 180KM. Proponuje poszukac porzadnego gazownika

Może i tak, ale tak jak pisałem gold jest uszkodzony a i tak chodzi razem z silverem. Nie chce sie znowu ładować w tą samą historie, wole dołożyć i kupić coś sensownego zamiast co chwile bawić sie w regulacje.

Dodam tylko, że gaz zakładał jakiś partacz i pod maską jest bajzel, pomijam już że nie ma miejsca dla dwóch parowników więc są idiotycznie ulokowane.

Ma ktoś jakieś zdanie o tych parownikach, które zaproponowałem?

Napisano

> Ma ktoś jakieś zdanie o tych parownikach, które zaproponowałem?

W Kappie 2.0T (coś koło 200 KM) robi na pewno Genius Max (tzw. cegła) BRC, więc i tu chyba powinno być ok. Z tym, że cena jest raczej przykra.

Co do IG1 to występuje on w kitach do aut z turbo, ale w wersji Turbo, gdzie ograniczeniem mocy takiego doładowanego auta jest chyba 200 koni. Ciężko wyczuć czym on dokładnie różni od wersji Super Magg i jak reduktor zachowałby się w aucie doładowanym. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> W Kappie 2.0T (coś koło 200 KM) robi na pewno Genius Max (tzw. cegła) BRC, więc i tu chyba powinno

> być ok. Z tym, że cena jest raczej przykra.

Dzięki za propozycję, brałem geniusa pod uwagę ale tak jak zauważyłeś cena jest dosyć wysoka a bywają z nim problemy.

> Co do IG1 to występuje on w kitach do aut z turbo, ale w wersji Turbo, gdzie ograniczeniem mocy

> takiego doładowanego auta jest chyba 200 koni. Ciężko wyczuć czym on dokładnie różni od wersji

> Super Magg i jak reduktor zachowałby się w aucie doładowanym.

Właśnie, muszę poszukać jeszcze opini o tym super maggu, bo jeżeli uda się go zastosować w uturbionym silniku to prawdopodobnie na niego postawie.

Napisano

> Właśnie, muszę poszukać jeszcze opini o tym super maggu, bo jeżeli uda się go zastosować w

> uturbionym silniku to prawdopodobnie na niego postawie.

Zadzwoń sobie może do jakiegoś gaziarza, co jest dobry w Landi i zapytaj, jak to jest z tymi reduktorami.

Napisano
  • Autor

> Zadzwoń sobie może do jakiegoś gaziarza, co jest dobry w Landi i zapytaj, jak to jest z tymi

> reduktorami.

Po pracy mam zamiar podjechać do faceta, który mi w lanosie omegas montował i byłem bardzo zadowolony. Już kiedyś mnie namawiał na ten parownik ale cene dawał zaporową a i te moje kme jakoś chodziły.

Napisano

mam "cegle" przy 177KM i zlego slowa nie moge powiedziec

baaaaaaaaaaardzo stabilny cisnieniowo i temperaturowo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.