Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o cewke zaplonowa - Lacetti

Featured Replies

Napisano

Po dluzszej trasie zapala mi sie check, po podpieciu sie ELMem wywalilo blad P0352 - "obwod pierwotny/wtorny cewki zaplonowej B wadliwe dzialanie".

Podejrzewam, ze przyjdzie wymienic cewke i przewody, ale czy ten blad moze wskazywac na cos jeszcze?

Nie bardzo moge znalezc info w sieci, a akurat nie moge zdjac oslony by sprawdzic.

W Laczku 1,4 siedzi 1 cewka czy 4 oddzielne i ile toto tak naprawde moze kosztowac (na necie znalazlem rozbieznosci rzedu 200-800zl)?

Ze zdjec na www wynika, ze w 1,6 siedzi 1 cewka, podejrzewam, ze w 1,4 tak samo?

Napisano

Masz gaz więc kiedy ostatnio wymieniałeś przewody zapłonowe? Bo może one są przyczyną problemu

Napisano
  • Autor

> Masz gaz więc kiedy ostatnio wymieniałeś przewody zapłonowe? Bo może one są przyczyną problemu

1,5 roku, ok 26kkm i nie wykluczam tej mozliwosci

Napisano

> Ze zdjec na www wynika, ze w 1,6 siedzi 1 cewka, podejrzewam, ze w 1,4 tak samo?

U mnie (1.8) jest jedna podwójna (tzw. dwubiegunowa). W 1.4 będzie pewniepodobnie. Na początek sprawdź połączenia elektryczne.

Napisano
  • Autor

> U mnie (1.8) jest jedna podwójna (tzw. dwubiegunowa). W 1.4 będzie pewniepodobnie. Na początek

> sprawdź połączenia elektryczne.

Obejrzalem se na szybko troche temat i faktycznie jest jedna podwojna (zastanawia mnie która jej część jest A, a ktora B jak to komp wyplul). Na allegro widzialem tez, ze ktos sprzedaje tak jakby jej polowke niewiem.gif

W wolnej chwili bede musial pogrzebac sie przy tym deko, bo moj staly mechanik elektryki nie ogarnia, a do polecanego elektryka kolejka min. 2 tygodniowa.

Napisano

Część A to gary pierwszy i czwarty.

Właśnie widziałem tą połówkę. Jeśli to ta Twoja, to można zaryzykować.

Napisano
  • Autor

> Część A to gary pierwszy i czwarty.

> Właśnie widziałem tą połówkę. Jeśli to ta Twoja, to można zaryzykować.

Czyli patrzac na ta aukcję i zaufawszy oznaczeniom na zdjeciu problem mam z czescia B odpowiedzialna za gary 2 i 3.

Jezeli to faktycznie cewka bedzie to nie chce sie bawic w polsrodki i wymiane polowki (o ile bez rzezby wogole sie cos takiego da), a jedynie calosc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.