Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skrzypienie sprzęgła po rozgrzaniu

Featured Replies

Napisano

Witam

Rzecz dotyczy Fki x16szr . Otóż nie mogę dojść do jest , gdy silnik zimny sprzęgło nie skrzypi ale gdy się nagrzeje to skrzypi . Słychać to wyrażnie na postoju. Dodam że linkę po wielkich mordęgach wymieniłem uprzednio nasmarowująć siliconem. Odgłos dochodzi z wysprzęglika czyli tej łapy do której zaczepiona jest linka. Biegi wchodzą jak miód , sprzęgło nie ślizga się . Jedyny mankament być może związany z poduchami pod skrzynią/silnikiem to szarpanie ,a raczej lekkie walenie na zimnym. Dotatkowo silnik poszarpuje czasami ale to w już w innym wątku.

Napisano

To jest takie skrzypienie jak hamulce, czy pojedyncze pisknięcie?

Na wyłączonym silniku też skrzypi?

Napisano
  • Autor

Tak skrzypi na wyłączonym. Skrzypienie jest na praktycznie całej długości wciskania pedału sprzęgła . Skrzypi jakby guma/plastik , dlatego wymieniłem linkę, pedał nasmarowany (bez linki ciuchutki) na myśl przychodzą mi również tulejki w które wchodzi wysprzęglik tzn pręt wysprzeglika do skrzyni .

Napisano

Mam to samo i skrzyni pedał/gej 270751858-jezyk.gif Jak posmarowałem obficie smarem do przegubów/molibdenowym to przez kilka dni był spokój. Bez linki nie skrzypiał bo niema takiego obciążenia na tulei. Jedyne co zostaje (przynajmniej mi) to wymiana tulei i sprężyny na nową... W ASO koszt jest niewielki... A później się zobaczy 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Dam sobie głowę uciąć że to nie pedał skrzypi no.gif ewidentnie dobiega to spod maski passed_out.gif

Napisano

Bez wyjmowania skrzyni możesz jeszcze zapodać trochę oleju właśnie w tę tulejkę, w którą wchodzi wałek łapy wysprzęglika. Więcej nie zrobisz. Do wymiany tulejki potrzebny jest dostęp do widełek wysprzęglika, a nie uzyskasz go bez wyjęcia skrzyni.

Napisano
  • Autor

To jedyna w sumie szansa , w poprzedniej astrze miałem klapkę pod szkrzynią a tu nie ma więc faktycznie pozostaje tylko wyjęcie skrzyni . Ale myślę że jak tylko przyzwyczaję się do skrzypienia tak oleję sprawę niestety,.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.