Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Daihatsu Sirion

Featured Replies

Napisano

Chcialbym sie poradzic w sprawie zakupu tego autka klik. Silnik 1.0 3cyl, a nie 1.3 jak jest w opisie.

Jestesmy po ogledzinach z mechanikiem. Nie ma sie do czego przyczepic. Malowana klapa z tylu i niegrozna przygoda z przodu, kraj pochodzenia Wlochy.

Problem w tym, ze autko to jest b. malo popularne i nie wiem, czy nalezy sie tego bac? Marka Daihatsu nie jest obecna w PL? Nie maja nawet strony po polsku, aso daihatsu tez nie udalo mi sie znalezc. U nas sprzedaja to jako Subaru Justy? W razie koniecznosci podpiecia kompa itp trzeba jechac do aso subaru? Najblizsze mam chyba w malopolskiem? Jak z czesciami, dostepne w sklepach moto, czy tylko oryginalne i aso? 20.GIF

Moda prosze o nie przenoszenie na skosnookie, bo auto mocno niszowe pad.gif

Napisano

Zawsze sądziłem, że dajhatsu to tojota dla biedaków, tak jak leksus jest tojotą dla bogaczy 893goodvibes.gifzlosnik.gif

wink.gifwaytogo.gif

Napisano

Przez pewien czas samochodu Daihatsu były oferowane przez krakowskiego dealera samochodów RM Filipowicz. Potem Daihatsu wycofało się z PL.

Ten model był sprzedawany do końca zeszłego roku jako Subaru Justy, obecnie z uwagi na brak spełnienia normy Euro V niestety już nie. Możliwe, że są jeszcze dostępne jakieś pojedyncze egzemplarze zarejestrowane w grudniu na dealerów. W marcu jeszcze można było takie kupić.

Mechanicznie samochód Subaru jest identyczny z Daihatsu. Różnice były w oznakowaniu na grillu, klapie bagażnika i kierownicy oraz w przednim zderzaku.

Silnik zdaje się ten sam co Toyocie Yaris.

Z podstawowymi częściami eksploatacyjnymi i silnikowymi nie powinno być problemu. Może być kiedyś ewentualnie problem z zawieszeniem (jeżeli nie będziesz chciał korzystać z oferty ASO).

W Rzeszowie serwis Subaru:

Sobiesław Zasada Automotive Sp. z o.o. Sp. k.

(Oddział Sobiesław Zasada Rzeszów)

ul. Podwisłocze 38c

35-309 Rzeszów

www.rzeszow.subaru.pl

Oprócz tego powinno się dać też podpiąć w Toyocie.

Napisano

w tej cenie i w roczniku można znaleźć bardziej popularne auto - do tego nawet bym nie wiedział gdzie części szukać biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Ten model był sprzedawany do końca zeszłego roku jako Subaru Justy,

> Mechanicznie samochód Subaru jest identyczny z Daihatsu. Różnice były w oznakowaniu na grillu,

> klapie bagażnika i kierownicy oraz w przednim zderzaku.

> Silnik zdaje się ten sam co Toyocie Yaris.

Znalazlem info, ze Daihatsu planuje wycofanie sie z rynku europejskiego w ogole do 2012. Porownanie justy i sirion klik. Wynika z niego, ze sa male roznice w wymiarach, dlugosc wysokosc. Czy to moze oznaczac klopoty dla potencjalnego uzyszkodnika, np. szukanie czesci na ebayu buu.gif?

Napisano

> Czy to

> moze oznaczac klopoty dla potencjalnego uzyszkodnika, np. szukanie czesci na ebayu ?

Ja bym się bardziej bał problemów z późniejszą odsprzedażą tego auta icon_rolleyes.gif Co do części to nie powinno być problemów z dostępnością ok.gif

Napisano

> Znalazlem info, ze Daihatsu planuje wycofanie sie z rynku europejskiego w ogole do 2012.

Samochodów trochę sprzedali, więc części do nich muszą być dostępne ok.gif

> Wynika z niego, ze sa male roznice w wymiarach, dlugosc

Różnica 1cm - tak jak pisałem wcześniej justy ma inny przedni zderzak

> wysokosc.

Inny rozmiar kół

> Czy to moze oznaczac klopoty dla potencjalnego uzyszkodnika, np. szukanie czesci na ebayu ?

Nie powinno być problemów.

Napisano

> Ja bym się bardziej bał problemów z późniejszą odsprzedażą tego auta Co do części to nie powinno

> być problemów z dostępnością

przy obecnych cenach bezyny auto ktore pali 5l noPb na 100 to skarb ok.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.