Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Siena - hamulce

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Dziś niestety znow mnie siena zaskoczyla. Parkowalem sobie pod blokiem i poczulem jakby mi pedal hamulca wpadl w podloge. Nie wiedzialem o co chodzi wiec zorbilem maly obajzd i auto niby hamuje ale tak jakby ze zmniejszona sila. musze wciskac pedal do oporu. zaparkowalem, zgasilem silnik. ale cos mnie tknelo i jeszcze nacisnalem przy otwartych drzwiach hamulec kilka razy - uslyszalem syczenie gdzies od podwozia. i teraz pytanie co sie moglo spaprac? przewod hamulcowy? jakis cylinderek oczywiscie najlepiej byloby wziac auto na podnosnik / kanal i popatrzec aczkolwiek obecnie nie mam takiej mozliwosci. pacjent to siena 1.6 16v '98.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc

Paweł

Napisano
Zobacz czy nie ma plamy, jak będzie to pękł przewód któryś.
Napisano
  • Autor

akurat w trakcie dzeszczu patrzylem w miejscu gdzie zawracalem i pedal mi wpadl. faktycznie byla jkaby troche tlusta plama wiec podejrzenie faktycznie na przewod. mam nadzieje tylko ze elastyczny.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

najczęściej pękają niestety stalowe.

wymieniaj wszystko na miedziane - robota nie straszna i nie droga.

Napisano
  • Autor

niestety stalowy frown.gif

auto odstawilem ale mechanik mnie troche przerazil cena w granicach 400-600 PLN.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

nie wiem skąd jesteś - masz wpisane "Wiocha na mazwoszu" yikes.gif

ceny kosmiczne, ale gdzieś tu był wątek, że ceny za przewód są w granicach 20-40/mb, a trzeba przecież ze 6 metrów max na dwie strony do tyłu. może nawet mniej.

Napisano
  • Autor

aktualnie Warszawa. Koleś właśnie dzwonił ze musi wymienić przewody z tyłu bo zgniły frown.gif. Cena 600 PLN bo musi rzekomo zdemontować zbiornik paliwa. Faktycznie w sienie przewody idą pod zbiornikiem?

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

ZTCP są nad zbiornikiem, czyli pomiędzy zbiornikiem, a podwoziem. ale żeby 600 PLN kosztowało??

trzeba pamiętać, że podwozie nigdy nie było mocną stroną fiata i jak zacznie odkręcać zbiornik, to pewnikiem przegnite śruby się poukręcają nie tylko od opasek zbiornika.

może dlatego taka cena...

Napisano
  • Autor

dla mnie cena masakryczna troche. no ale coz. zrobic trzeba a tylek sie wozi frown.gif. Człowiek miałby możliwości to by włąsnoręcznie wymienił a tak trzeba sięzdać na lokalnego "mechanika"

Pozdrawiam i dzieki

Paweł

Napisano

między innymi dlatego sprzedałem S, bo przy 10-11 letnim fiacie już zaczyna się grubsza robota w podwoziu. na szczęście nadwozie nie gniło.

Napisano
  • Autor

ja tez dojrzalem do pozbycia sie automobila. ale niestety hamulce sie sypnely jeszcze przed wiec trzeba zrobic poki nie znajdzie sie kupiec no i nowy nabytek.

Pozdrawiam

Paweł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.