Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio/CD - ograniczenie głośności. Da się?

Featured Replies

Napisano

Nie mogłem znaleźć nigdzie w instrukcji ani tutaj. frown.gif

W tej chwili, po włączeniu radia głośność jest taka, jak w chwili wyłączenia go.

Chciałbym, żeby radio po automatycznym włączeniu (to już ustawiłem) nie grało głośniej niż ..., bez względu na głośność na jakiej zakończyło pracę.

Da się to gdzieś ustawić? W brava dało się - może i tutaj się da. icon_rolleyes.gif

Mam radioodtwarzacz z CD bez MP3.

Z góry dzieki za pomoc.

Napisano

> Nie mogłem znaleźć nigdzie w instrukcji ani tutaj.

> W tej chwili, po włączeniu radia głośność jest taka, jak w chwili wyłączenia go.

> Chciałbym, żeby radio po automatycznym włączeniu (to już ustawiłem) nie grało głośniej niż ..., bez

> względu na głośność na jakiej zakończyło pracę.

> Da się to gdzieś ustawić? W brava dało się - może i tutaj się da.

> Mam radioodtwarzacz z CD bez MP3.

> Z góry dzieki za pomoc.

da się ale chyba nei do końca to co ty chcesz

jak dobrze pamiętam (pisze z pamięci teraz w aucie bede dopiero w piątek)

to przytrzymujesz albo menu albo audio dłużej wchodząc do 2 poziomu ustawień

i tam masz max vol level

tak samo jak pogłaśnianie przy zwiększającej się prędkości

dokładnie albo ci ktoś napisze albo poczekaj do piątku i się przypomnij to ci dokładnie napisze

Napisano
  • Autor

Dzieki ok.gif

Zaraz pójdę pogrzebię w konfiguracji smile.gif

Edit:

I pogrzebałem.

Przytrzymanie przycisku Audio otwiera menu Equalizera (wybór, konfiguracja).

Przytrzymanie przycisku Menu otwiera mienu, o którym pisałeś.

Parametr MAX Vol ma dolny parametr 10 (potwierdza to instrukcja).

A chciałbym po włączeniu mieć góra "na 2". oslabiony.gif

Czyli się nie da mniej. 10 to taki czad, że nie wiem czy kiedykolwiek tak głośno będę słuchał tego radia. boje_sie.gif

Co ciekawe. PO ustawieniu parametru MAX VOL na 10, podczas normlanej pracy radia nie dało się głośniej go ustawić niż na 10. Czyżby to był jednocześnie "kaganiec" na pokrętło VOLUME?

Napisano

> Czyli się nie da mniej. 10 to taki czad, że nie wiem czy kiedykolwiek tak głośno będę słuchał tego

> radia.

Eeetam, przesadzasz zlosnik.gif To fakt, że gdy chcę "słyszeć w tle muzykę", to mam między 6 a 8, a normalne słuchanie to tak "co najwyżej delikatnie ponad" "10" się zdarza. Ale też i już parę razy zdarzyło mi się zobaczyć "2" z przodu, i muszę powiedzieć, że wówczas znacznie lepszy dźwięk (dobrze "zbalansowany", odpowiednio mocne i głośne niskie oraz wysokie dźwięki -poniżej "10" nie dam rady tak ustawić radia -ani equalizerem, ani pozostałymi parametrami- aby równie dobrze grało irked.gif) wychodził z zestawu hmm.gif Co ciekawe, w Bravo jest na odwrót -do "kilkunastu" jest miło, potem za bardzo podbija wysokie tony facepalm%5B1%5D.gif

Nie wiem, czego to jest kwestia (czynników może być wiele old.gif), ale podejrzewam, iż w pewnym stopniu wynika to z wieku zestawu: kilka lat eksploatacji jednak zapewne ma wpływ na dźwięk, zwłaszcza dotyczy to (membrany) głośników hmm.gif Zobaczy się, co za kolejnych kilka będzie z Bravo biglaugh.gif

Może inne wersje radia/navi mają taką opcję, jakiej chciałeś, ale tu już muszą się inni wypowiedzieć (albo musisz sobie przeczytać instrukcje do wszystkich "grajek" występujących w Stilo oink.gif).

> Co ciekawe. PO ustawieniu parametru MAX VOL na 10, podczas normlanej pracy radia nie dało się

> głośniej go ustawić niż na 10. Czyżby to był jednocześnie "kaganiec" na pokrętło VOLUME?

ZTCW dobrze podejrzewasz, co zresztą sugeruje nazwa ok.gif

Napisano
  • Autor

> Eeetam, przesadzasz To fakt, że gdy chcę "słyszeć w tle muzykę", to mam między 6 a 8, a normalne

> słuchanie to tak "co najwyżej delikatnie ponad" "10" się zdarza.

To nie wiem co jest u mnie nie teges, bo na 10 to siebie nie słyszę (aż się boję, bo skala jest do 33 yikes.gif).

W czasie jazdy, przy ustawieniu na 3 słyszę muzykę dość wyraźnie.

> ZTCW dobrze podejrzewasz, co zresztą sugeruje nazwa

Tylko, że instrukcja mówi co innego. Ale może programiście się "paluszek na klawiaturze omsknął" grinser006.gif

Napisano

> To nie wiem co jest u mnie nie teges, bo na 10 to siebie nie słyszę (aż się boję, bo skala jest do

> 33 ).

Dużo zależy od ustawień equalizera.

Napisano
  • Autor

> Dużo zależy od ustawień equalizera.

O widzisz claps.gif, może i tutaj coś pogrzebię, bo wszystkie zakresy częstotliwości mam prawie na maks. spineyes.gif

Napisano

> O widzisz , może i tutaj coś pogrzebię, bo wszystkie zakresy częstotliwości mam prawie na maks.

facepalm%5B1%5D.gifz_lol1.gifoink.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No nie ma co się śmiać. 270751858-jezyk.gifwink.gif

Tak odziedziczyłem a bardzo ładnie gra grinser006.gif

Tyle, że cholernie głośno icon_rolleyes.gif

Raesumując funkcja MAX VOL nie działa jak opisuje to instrukcja (a tak właśnie bym chciał) a zakłada globalne ograniczenie na głośność. beksa.gif

Dziękuję wszystkim a temat do zamknięcia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.