Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane I/II - warto?

Featured Replies

Napisano

Witam z sąsiedztwa (też na F zlosnik.gif)

Tak ostatnio chodzi po głowie pomysł na zakup czegoś jak w tytule - mam na myśli końcówkę I edycji/początek II. Interesuje mnie kombi w benzynie (chciałbym toto zagazować).

Co Koleżeństwo sądzi o takim pomyśle? Jak się jeździ, jak z awaryjnością, jak silniki znoszą przeróbkę na gaz?

Byłbym wdzięczny za opinie i uwagi wszelakie.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Mowisz o megane I FL ?

O to to. Myślę też o II z początków produkcji, ale to kwestia znalezienia czegoś dobrego za nieduże pieniądze.

W pierwszej kolejności jednak myślę o tym co wkleiłeś

Napisano

> O to to. Myślę też o II z początków produkcji, ale to kwestia znalezienia czegoś dobrego za nieduże

> pieniądze.

> W pierwszej kolejności jednak myślę o tym co wkleiłeś

Porządne auto waytogo.gif, szczególnie z dieslem lub 1.6 16v po liftingu, mniejsza awaryjność od modelu przed liftem. Megane II z początku produkcji musieliby się właściciele wypowiedzieć ale z tego co pamiętam to z początku produkcji miała jakieś spore choroby wieku dziecięcego stąd lepiej brać II w nowszym roczniku ale poczekamy aż ktoś jeszcze się wypowie

Napisano
  • Autor

> Porządne auto , szczególnie z dieslem lub 1.6 16v po liftingu, mniejsza awaryjność od modelu przed

> liftem.

Brzmi zachęcająco. Jakieś doświadczenia z tym 1,6 16V z LPG?

Napisano

> Brzmi zachęcająco. Jakieś doświadczenia z tym 1,6 16V z LPG?

prv Ci wysłałem

Napisano

> Brzmi zachęcająco. Jakieś doświadczenia z tym 1,6 16V z >LPG?

Renault wsadzalo do nich fabryczny gaz waytogo.gif

W megane I FL jeszcze bez kola zmiennych faz czyli najgorszym wypadku kupujesz 4 cewki beru za 350pln i turlasz sie , turlasz i turlasz smile.gif

W kombikach lubialy lamac sie amorki tylne ale podobno to poprawili.

Napisano

> Porządne auto , szczególnie z dieslem lub 1.6 16v po liftingu, mniejsza awaryjność od modelu przed

> liftem. Megane II z początku produkcji musieliby się właściciele wypowiedzieć ale z tego co

> pamiętam to z początku produkcji miała jakieś spore choroby wieku dziecięcego stąd lepiej brać

> II w nowszym roczniku ale poczekamy aż ktoś jeszcze się wypowie

Dylemat Megane I phase II z końcówki produkcji czy Megane II phase I z początku produkcji był wielokrotnie wałkowany na forum Megane/Scenic. Wnioski były takie, żeby raczej brać zadbaną "jedynkę" niż teoretycznie lepszy, nowszy model. Lepszy teoretycznie, bo w zbliżonych pieniądzach MII z wczesnych roczników może być zwykłym zajeżdżonym kiblem. Dość ciekawy wątek

O tutaj A o zakupie Megane I można też ciekawych rzecz dowiedzieć się z tego działu waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za informacje. Z Waszych informacji wynika, że warto się rozejrzeć za czymś takim jak na załączonym powyżej obrazku wink.gif.

Pozdrawiam

Napisano

Megane I jeździłem 8 lat i złego słowa powiedziec nie mogę.

Astra f jak i obecna almera n16 do pięt nie dorastają meganie jeśli idzie o komfort jazdy.

Napisano

Ile trzeba dać orientacyjnie za taką "jedynkę" poliftową $$$ w hatchbacku? hmm.gif

Zawieszenie jak wygląda?

Napisano

> Zawieszenie jak wygląda?

zależy od stanu auta hehe.gif

Napisano

> Dzięki wszystkim za informacje. Z Waszych informacji wynika, że warto się rozejrzeć za czymś takim

> jak na załączonym powyżej obrazku .

> Pozdrawiam

Mam w benzynie.Spalanie między 5,5 a 6l (90-110 w porywach 140 przy wyprzedzaniach.).Na jakis 30l zrobiłem 540km wczoraj na trasie koszalin-poznań

Napisano

> Ile trzeba dać orientacyjnie za taką "jedynkę" poliftową $$$ w hatchbacku?

> Zawieszenie jak wygląda?

02r między 9 a 11 tyś. Ja bym sprzedał za 9K ,w stanie technicznym bardzo dobrym ,lekka wgniotka na drzwiach ,jeżdzący zlosnik.gifcuda to nie sa ale dosc młode auta za te kase.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.