Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szalony nawiew (klimatronik)

Featured Replies

Napisano

Oszalał mi nawiew. Klimatronik po odpaleniu chwilkę działa, po chwili wchodzi w stan jakby zawieszenia, wyłącza się full, nie można włączyć sprężarki. Czasem TTTM ale nigdy nie było tak źle. Mianowicie wentylator nawiewu raz działa raz nie. Jadę sobie z tym zwieszonym klimatronikiem a wentylator to podziała to się wyłącza (obroty ustawione cały czas tak samo). Jakby coś nie stykało.

Mam wrażenie, że to przez wilgoć (byłem nad naszym morzem na urlopie beksa.gif ).

Ma ktoś pomysł co to może być, co ewentualnie sprawdzić, wymienić, gdzie przeczyścić, posmarować pub2.gif ?

Napisano

Podpiąć pod FESa i zobaczyć najpierw czy centralka klimy błędów nie ma jakichś

Napisano

> Ma ktoś pomysł co to może być, co ewentualnie sprawdzić, wymienić, gdzie przeczyścić, posmarować

> ?

Zapewne gnije regulator wentylatora- elektroniczny układ wenątrz wentylatora....

Możesz jeszcze rozebrać i przeczyścić... ale jeśli już pada to raczej padnie.... wymienia się razem z wentylatorem koszt nowego coś koło 400 zł

Napisano
  • Autor

> Zapewne gnije regulator wentylatora- elektroniczny układ wenątrz wentylatora....

> Możesz jeszcze rozebrać i przeczyścić... ale jeśli już pada to raczej padnie.... wymienia się razem

> z wentylatorem koszt nowego coś koło 400 zł

Znaczy jak mogę rozebrać to jest dostęp i można wyjąć i włożyć jakiś z nowego wentylatora?

Wentylatora to pewnie nie wyjmę bez wyjmowania nagrzewnicy?

Napisano

> Znaczy jak mogę rozebrać to jest dostęp i można wyjąć i włożyć jakiś z nowego wentylatora?

> Wentylatora to pewnie nie wyjmę bez wyjmowania nagrzewnicy?

Da się wyjąć, co prawda trzeba się układać do otoczenia jak guma ale da się wykręcić.

Napisano

> Znaczy jak mogę rozebrać to jest dostęp i można wyjąć i włożyć jakiś z nowego wentylatora?

No można... ale aby wyjąć i tak musisz wyciągnąć wentylator wink.gif jest zabudowany wewnątrz na ramieniu i jest chłodzony powietrzem które przelatuje przezeń .... wystarczy, że będziesz gdzieś gdzie sypią solą lub morska bryza dostanie się do środka i wszystko zarośnie zieleniną .... niby jest zalany lakierem ale u mnie zgnił sick.gif

Miałem gdzieś zdjęcia ale tutaj sobie zobacz

Spoko tak źle nie jest.... odkręcasz schowek i osłone tak jak do wymiany filtra powietrza.... a potem latarka i klucze nasadowe... nie pamientam M -7 czy 8 trzyma się na 3 śrubkach... wkrętach no i wtyczki wink.gif

Napisano

tylko osłona pod schowkiem i miękki kręgosłup

2 foto

Napisano
  • Autor

> tylko osłona pod schowkiem i miękki kręgosłup

> 2 foto

Dzięki wszystkim za wskazówki 20.GIF

Zatem zacznę od tego wentylatora. Widzę, że powinienem dać radę go wykręcić, niech tylko przestanie padać. Odstraszacz komarów, wiadro kluczyków i do roboty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.