Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drgania przy chamowaniu - tył

Featured Replies

Napisano

Miałem problem z ręcznym więc wstawiłem samochód do warsztatu no i coś tam naprawili. Problem z linką czy jakoś tak.

I od tego czasu przy większych prędkościach 80 -.... podczas hamowania drgał pedał hamulca i telepało budą (wpadała w rezonans). Myślałem że może zrobił mały "TEST" i w kałuży pokrzywiło tarcze ale doszedłem,że hamując tylko samym ręcznym wibracje są jeszcze większe. Więc to coś z tyłu.

No to znowu to mechanika, zdjęcie pokrywy bębna i ... ping, zawleczka wypadła,razem z takim stożkiem, co się podobno urwał od czegoś. Koleś wymienił ten stożek , założył zawleczkę i podobno miało śmigać.

Lepiej jest ale wibracje są nadal.Wpadnę w szał od tego.

Mechanior mówi,że mechanicznie nic nie uszkodził i to pewnie od temperatury coś się mogło pokrzywić.

Więc wstawiłem samochód z niesprawnym ręcznym, teraz mam telepiący.

Zresztą jak widziałem,jak się ściąga pokrywę bębna to się nie dziwię ,że coś mogło się pokrzywić.Wielkim młotem się napieprza w ten dekiel.I dlatego dla mnie mechanik to kowal smile.gif

CO to się mogło stać z tymi bębnami,że trzęsie ?

Napisano

> Zresztą jak widziałem,jak się ściąga pokrywę bębna to się nie dziwię ,że coś mogło się

> pokrzywić.Wielkim młotem się napieprza w ten dekiel.I dlatego dla mnie mechanik to kowal

> CO to się mogło stać z tymi bębnami,że trzęsie ?

Myślę że już znasz odpowiedź dla potwierdzenia powiem że pewnie masz rozkalibrowane bębny .Można klupnąć młotkiem czasami trzeba ale wszystko z umiarem . Teraz trzeba zrzucić bębny powinien być ślad na gładzi ,gdzie inaczej bierze .W skrajnym przypadku może być uszkodzona tarcza do której zamocowane są szczęki.

Napisano

U mnie przy takim objawie okazalo sie ze bebny "zjajowacialy". Fabryczne, nikt nie napieprzal itp itd. Zrobilem cos kolo 500 km i przeszlo.

Napisano

> U mnie przy takim objawie okazalo sie ze bebny "zjajowacialy". Fabryczne, nikt nie napieprzal itp

> itd. Zrobilem cos kolo 500 km i przeszlo.

A u mnie tak się dzieje jak zdejmę bęben i założę przekręcony o 180 st. Jak mi telepie to go odkręcam, przekręcam o pół obrotu (bez ściągania) i przykręcam i jest OK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.