Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniki Saaba a LPG?

Featured Replies

Napisano

Witam,

pytanie do was jako specjalistów od gazu smile.gif Czy silniki benzynowe montowane w Saabach mogą być zasilane LPG? Mam tu na myśli silnik 1.8 122KM, 2.0T 150KM lub 2.0 210KM?

Kolega chciałby zakupić takie autko ale warunkiem musi być możliwosc instalacji gazu. Idąć dalej czy pospolity STAG dałby radę w takim silniku? Jaki wtedy musiałby być reduktor?

Pozdrawiam

Napisano

> Witam,

> pytanie do was jako specjalistów od gazu Czy silniki benzynowe montowane w Saabach mogą być

> zasilane LPG? Mam tu na myśli silnik 1.8 122KM, 2.0T 150KM lub 2.0 210KM?

> Kolega chciałby zakupić takie autko ale warunkiem musi być możliwosc instalacji gazu. Idąć dalej

> czy pospolity STAG dałby radę w takim silniku? Jaki wtedy musiałby być reduktor?

> Pozdrawiam

Czykit robil takie biglaugh.gif i sporo wycisnal smile.gif

Napisano
  • Autor

> Czykit robil takie i sporo wycisnal

Czyli można się u niego dowiedzieć?

Napisano

Zapytaj kolegę "zwiazany" co udało się z jego Sabiny wycisnąć. zlosnik.gif

Napisano

Silnik super przymuje gaz, o ile zrobi to porządny fachowiec:) Mam na myśli kolegę wyżej:) Tak ogarnął instalkę, że dała więcej koni i Nm niż na PB, co bardzo cieszy. Ziiro problema

Poniżej 150KM nie bierz, nie ma radości z jazdy.

Napisano
  • Autor

> Silnik super przymuje gaz, o ile zrobi to porządny fachowiec:) Mam na myśli kolegę wyżej:) Tak

> ogarnął instalkę, że dała więcej koni i Nm niż na PB, co bardzo cieszy. Ziiro problema

> Poniżej 150KM nie bierz, nie ma radości z jazdy.

Widzę że trafiliśmy na odpowiednią osobę smile.gif A napisz proszę jak ze spalaniem w mieście? Czy masz wersję z przed liftingu czy po? Czy były duże zmiany w modelu po 2006r?

Napisano

> Widzę że trafiliśmy na odpowiednią osobę A napisz proszę jak ze spalaniem w mieście? Czy masz

> wersję z przed liftingu czy po? Czy były duże zmiany w modelu po 2006r?

Mam wersję sprzed liftingu. Co do spalania, hmm. Zależy jak się jeździ. Wersja econo ok.11l, normalnie ok15l, pełny but, poniżej 20lciężko zejść smile.gif Chociaż jak na auto o mocy prawie 300 kucy wartości całkiem znośne. Zaczynałem z saabem jak miał 150KM, wersje od ok200KM zaczynają jakoś jechać. Jeśli chodzi ci o dokładniejsze rzeczy, typu usterki, o co zadbać, co sprawdzić przed zakupem to zapraszam na Saab Klub Polska

Napisano

W czwartek Sabina od coobcia po modach na Nevo będzie zagazowana grinser006.gif tylko muszę Tschooba poprosić do spojenia bo z nim jakoś więcej wychodzi biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> W czwartek Sabina od coobcia po modach na Nevo będzie zagazowana tylko muszę Tschooba poprosić do

> spojenia bo z nim jakoś więcej wychodzi

Czykit mam prośbę czy możesz mi przynajmniej szacunkowo podać jaki byłby koszt instalacji do saaba 150KM lub 21oKM? Musimy z kumplem zostawić trochę kasy aby można było założyć LPG smile.gif

Napisano

znajomy ma 2.0 T, 100kkm i śmiga ok

Napisano

> znajomy ma 2.0 T, 100kkm i śmiga ok

Ile zrobiłeś km zanim zdjąłeś instalkę?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.