Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do blacharzy/lakierników : podkład reaktywny

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie o podkład reaktywny, czy koniecznie musi być przykryty kolejną warstwą podkładu akrylowego czy można zostawić sam reaktywny?

Robiłem zaprawki: doczyściłem do żywego i pokryłem reaktywnym. Niestety do poniedziałku nie kupię już nigdzie żadnego dedykowanego podładu, w OBI itp jest tylko Hammerite lub spraye z podkładami epoksydowymi.

Czekać do poniedziałku i kupić akrylowy czy mogę użyć czegoś innego ? Miejsce jest kompletnie niewidoczne więc nie zależy mi na estetycy, tylko na dobrej ochronie antykorozyjnej.

Napisano

Nie wiem jakiego podkładu reaktywnego używałeś, ja używałem corr-active, można go kłaść nawet na mokre powierzchnie, można go pokrywać podkładem akrylowym dopiero po co najmniej 24h. Nie szkodzi mu, że pojeździ na wierzchu przez jakiś czas.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jakiego podkładu reaktywnego używałeś, ja używałem corr-active, można go kłaść nawet na

> mokre powierzchnie, można go pokrywać podkładem akrylowym dopiero po co najmniej 24h. Nie

> szkodzi mu, że pojeździ na wierzchu przez jakiś czas.

> Pozdrawiam BAS

Takiego :

http://www.sherwin-automotive.com/products/show_product.cfm?product=E2G970

Generalnie zaprawki były zrobione na podłodze, pod wykładziną, więc jeśli mogę zostawić sam reaktywny bez dodatkowej warstwy to jak dla mnie może tak zostać. W karcie technicznej jest napisane że podkład musi być pokryty dodatkowym podkładem przed lakierowaniem, ale pewnie chodzi o to że bez izolacji jakoś zareaguje z bazą.

Jeśli muszę go czymś przykryć to wykombinowałem że kupię jakiś podkład akrylowy 1K w spray'u i na to położę samą bazę z mieszalni która i tak przyda się do innych zaprawek na zewnątrz.

Napisano

> niewidoczne więc nie zależy mi na estetycy, tylko na dobrej ochronie antykorozyjnej.

jeżeli zależy Ci na jakości wykonanej pracy trzymaj się instrukcji obsługi danego specyfiku i korzystaj z produktów tylko z jednej serii. Według producentów niektóre wyroby mogą się wzajemnie "drażnić" Ja w to wierzę, a stosowanie produktów z jednej serii sprawdza się znakomicie więc i Tobie tak proponuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.