Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zamek klapki wlewu paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam kilka pytań odnośnie elektrycznie zamykanej klapki wlewu paliwa.

1. Czy wiecie gdzie poszukiwać końcówki/wtyczki od instalacji zamykania klapki wlewu paliwa? Od razu mówię że oryginalnie nie miałem tego diwajsa z rygielkiem. Szukałem w bagażniku - nie ma, odkręciłem lampę - też niewiele znalazłem, odkręciłem ten czarny diwajs pod klapka wlewy paliwa i pchałem do środka palce ale tez niczego nie wymacałem..... niewiem.gif

2. Jeżeli nie mam tego kawałka instalacji to gdzie się najlepiej podpiąć? Pod instalację siłowników drzwi?

3. Którędy wychodzi sznureczek do awaryjnego odryglowywania tej klapki? (wersja 3d)

Pytanie bonus: do czego jest wtyczka która sobie luźno leży w bagażniku po prawej stronie?

285263087-wtyczka1.JPG

285263087-wtyczka2.JPG

post-25723-14352513869927_thumb.jpg

Napisano

> Witam

> Mam kilka pytań odnośnie elektrycznie zamykanej klapki wlewu paliwa.

> 1. Czy wiecie gdzie poszukiwać końcówki/wtyczki od instalacji zamykania klapki wlewu paliwa? Od

> razu mówię że oryginalnie nie miałem tego diwajsa z rygielkiem. Szukałem w bagażniku - nie ma,

> odkręciłem lampę - też niewiele znalazłem, odkręciłem ten czarny diwajs pod klapka wlewy

> paliwa i pchałem do środka palce ale tez niczego nie wymacałem.....

z pomocą szukajki znajdziesz też moje wyprute wnętrze... nie znajdziesz raczej

> 2. Jeżeli nie mam tego kawałka instalacji to gdzie się najlepiej podpiąć? Pod instalację siłowników

> drzwi?

Siłownik sterowany 2 przewodami, każdy impuls to kolejna zmiana krańcowa jego położenia

Jak wymyślisz jak się podpiąć, opisz- zamek leży u mnie w garażu ( ja poległem - skończyło się, że miałbym się podpinać w drzwiach kierowcy i się zniechęciłem )

> 3. Którędy wychodzi sznureczek do awaryjnego odryglowywania tej klapki? (wersja 3d)

niewiem.gif

> Pytanie bonus: do czego jest wtyczka która sobie luźno leży w bagażniku po prawej stronie?

dużo mamy luźnych wtyczek w bagażnikach... od zasilania czujek cofania?

tu tez szukajka powinna kilka pomysłów wypluć

Napisano

Witam.

> Siłownik sterowany 2 przewodami, każdy impuls to kolejna zmiana krańcowa jego położenia

A ja mam wrażenie że zmiana polaryzacji na cewce elektromagnesu powoduje wciąganie/wysuwanie rygla klapki ...

> Jak wymyślisz jak się podpiąć, opisz- zamek leży u mnie w garażu ( ja poległem - skończyło się, że

> miałbym się podpinać w drzwiach kierowcy i się zniechęciłem )

Ja zrobiłem na przełaczniku który sobie siedzi pod bezpiecznikami. Działa wyśmienicie cool.gif Dwie wady: trzeba pamietać o przełaczniku pzry tankowaniu , trzeba ciąąągnąć dwa kabelki na prawy tył tongue.gif ( dwie godzinki roboty z palcem ... a to MW przeca ... ) . Ale generalnie jestem b.zadowolony

Napisano
  • Autor

> z pomocą szukajki znajdziesz też moje wyprute wnętrze... nie znajdziesz raczej

wczoraj szukałem ale nie znalazłem - dziś zmienie krytetia wyszukiwania w chwili wolnego czasu wink.gif

> Siłownik sterowany 2 przewodami, każdy impuls to kolejna zmiana krańcowa jego położenia

oj nie - tam sa 2 kabelki i w zależności od tego jak podasz polaryzacje napięcia (12V) na te kabelki to albo się wysunie albo schowa ten biały dzyndzel

> Jak wymyślisz jak się podpiąć, opisz- zamek leży u mnie w garażu ( ja poległem - skończyło się, że

> miałbym się podpinać w drzwiach kierowcy i się zniechęciłem )

ja wstępnie myślałem żeby się podpiąć pod drzwi pasażera - kabel się pociągnie tylko progiem a nie po przekątnej auta wink.gif

jak bede montowal to zrobie jakaś foto relacje waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Witam.

> A ja mam wrażenie że zmiana polaryzacji na cewce elektromagnesu powoduje wciąganie/wysuwanie rygla

> klapki ...

> Ja zrobiłem na przełaczniku który sobie siedzi pod bezpiecznikami. Działa wyśmienicie Dwie wady:

> trzeba pamietać o przełaczniku pzry tankowaniu , trzeba ciąąągnąć dwa kabelki na prawy tył (

> dwie godzinki roboty z palcem ... a to MW przeca ... ) . Ale generalnie jestem b.zadowolony

tez fajny pomysl ale spróbuję to zrobic tak zeby sie wszystko na raz otwieralo smile.gif

Napisano

> tez fajny pomysl ale spróbuję to zrobic tak zeby sie wszystko na raz otwieralo

a ja proponuje zapiac pod tylna klape ktora jest wyizolowana na pilocie i w komputerku ok.gif

Napisano
  • Autor

> a ja proponuje zapiac pod tylna klape ktora jest wyizolowana na pilocie i w komputerku

a czy w klapie jest tez silownik taki jak od centralnego czy: bagażnik otwarty=działa microswitch / bagaznik zamkniety=nie dziala microswitch?

bo wydaje mi sie ze jest tam opcja nr 2 to nie mozna sie podpiac pod klapę

Napisano

> a czy w klapie jest tez silownik taki jak od centralnego czy: bagażnik otwarty=działa microswitch /

> bagaznik zamkniety=nie dziala microswitch?

> bo wydaje mi sie ze jest tam opcja nr 2 to nie mozna sie podpiac pod klapę

w ZTS masz moj tutek o bagazniku.. tam gdzies beda fotosy . Ale bez zagladania do auta podpiecie do bagaznika bedzie mialo skutek uboczny. Musialbys domykac klape za kazdym razem crazy.gif Cos mi swita ze silownik /zamek klapy podnosi "fizycznie" klape o 1-2cm.. hmm.gif

Napisano

jeśli otwierasz ją z pilota to jest tak jak piszesz, jeśli razem z drzwiami to nie

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Jak wymyślisz jak się podpiąć, opisz- zamek leży u mnie w garażu ( ja poległem - skończyło się, że miałbym się podpinać w drzwiach kierowcy i się zniechęciłem )

wczoraj szukałem schematów instalacji stilo i chyba zatrzymałem się na tym samym etapie co Ty......

wg tego opisu to sygnał do zamknięcia / otwarcia klapki jest w drzwiach kierowcy.......

pytanie czy wychodzi gdzieś dalej do budy? Gdzie jest F4 oraz F6? Rozumiem że to są bezpieczniki?

285299339-Screen_2011-09-06_02.jpg

285299339-Screen_2011-09-06_01.jpg

post-25723-14352514014899_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.