Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem ze świecami

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jestem tu nowy i musze z wstydem przyznać , że mam banalny problem. Nie wiem jak ściągnąć fajki od świec w uniaczku 1.0 fire. Chce wymienić świece ale nie moge ściagnąć fajek. Czy ktoś mógłby przeprowadzić krótki instruktaż jak to się robi? po prostu na siłę? coś trzeba kręcić?...

Napisano

> Witam!

> Jestem tu nowy i musze z wstydem przyznać , że mam banalny problem.

> Nie wiem jak ściągnąć fajki od świec w uniaczku 1.0 fire. Chce

> wymienić świece ale nie moge ściagnąć fajek. Czy ktoś mógłby

> przeprowadzić krótki instruktaż jak to się robi? po prostu na

> siłę? coś trzeba kręcić?...

Też to miałem, zassało się.

Obcęgi + siła razy ramię i pomogło

ps. uzupełnij profil.

Napisano
  • Autor

ok dzięki ale jeszcze na wszelki wypadek spytam czy masz na myśli fajki czy tylko świece? bo jak to wezme obcęgami to wiele z nich nie zostanie z tych fajek

Napisano

> ok dzięki ale jeszcze na wszelki wypadek spytam czy masz na myśli

> fajki czy tylko świece? bo jak to wezme obcęgami to wiele z nich

> nie zostanie z tych fajek

Sa takie specjalne szczypce do sciagania fajek ze swiec... Maja koncowki chronione PCV i odpowiednio uksztaltowane, tak zeby mozna bylo pewnie zlapac za fajke i jednoczesnie jej nie uszkodzic...

EDIT

Tutaj na aukcji mozna zobaczyc na fotce, jak takie cos wyglada... skromny.gif Cena kosmos... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki. to już chyba ostatnie pytanie- ciągnąć po prostu? czy kręcić? i w którym miejscu łapać? przy nasadzie czy tam wyżej gdzie już się zwęża faja?

Napisano

> Dzięki. to już chyba ostatnie pytanie- ciągnąć po prostu? czy kręcić?

> i w którym miejscu łapać? przy nasadzie czy tam wyżej gdzie już

> się zwęża faja?

Starac sie zlapac jak najglebiej i jednoczesnie ciagnac krecic na boki... Trzeba to robic z wyczuciem... Mi szanowne mechaniki uwalili jedna fajke przy sciaganiu, a komplet kabli Bosch'a do mojego zaplonu kosztuje 220 zeta... Pomoglo zaizolowanie peknietej fajki tasma...

Napisano
  • Autor

ok wielkie dzieki. ale jest jeszcze jeden problem-trzeba ściągać wtrysk? pokrywe wałka rozrządu? czy tak jak jest po prostu ściągnąć? ale wydaje mi sie to niemożliwe bo do 3ciej od prawej nie ma prawie dostepu

Napisano

> ok wielkie dzieki. ale jest jeszcze jeden problem-trzeba ściągać

> wtrysk? pokrywe wałka rozrządu? czy tak jak jest po prostu

> ściągnąć? ale wydaje mi sie to niemożliwe bo do 3ciej od prawej

> nie ma prawie dostepu

HEH to masz ten sam problem co ja tydzień temu przy wymianie świeczek. Normalnie włosy o mało co nie wyrwałem sobie. Po pierwsze podejdz do tego z cierpliwością i spokojem bo inaczej to możesz tak jak ja połamać dwie świece i nerwy w strzępach. Wtrysku nie ściągaj(ja też o moło co bym to zrobił) Wystarczyło ściągnąć pokrywe zaworów dla ułatwienia. I tak: ta 3cia świeca od prawej (i 2ga od lewej) jest tak kiepsko usytuowana że zapomnij i przedłużkach i tych sprawach. Mi jedynie pomogło odczepić nasadkę od klucza do świec, włożyć dobrze, od innego zestawu wziołem cienką przedłożkę i włozyłem tak aby aby do nasadki na pół na pół(wszystko pod różnymi kontami). I ostrożnie z wyczuciem mocno odkręciłem tą głupią świecę. Powodzenia

Napisano

i uzupełnij profil jakimiś fajnymi prawdziwymi rzeczami bo tutaj nie lubi się odpisywać gościom co wpadaja tak sobie dla załatwienia sprawy egoistycznej. Jak masz uzupełniony profil to znaczy że zależy ci na dobru własnym i innych na Ak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.