Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marko Martin nie będzie startował w MŚ

Featured Replies

Napisano

za AUTOCENTRUM

Quote:

Markko Martin nie wystartuje w rajdowych mistrzostwach świata

2.1.Tallin - Jeden z czołowych kierowców rajdowych ostatnich lat Estończyk Markko Martin nie podpisał na sezon 2006 kontraktu z żadnym zespołem i prawdopodobnie nie będzie startował w mistrzostwach świata.

We wrześniu ubiegłego roku podczas Rajdu Anglii, eliminacji mistrzostw świata Martin jadąc Peugeotem 307 WRC miał groźny wypadek, w którym zginął jego pilot, 39-letni Brytyjczyk Michael Park.

Estoński kierowca uderzył w drzewo prawą stroną samochodu. Auto zostało poważnie uszkodzone, odcinek specjalny został przerwany. Od tego wypadku Estończyk wycofał się z mistrzostw. Rozmowy dotyczące jego ewentualnych startów w sezonie 2006 w ekipie Forda, nie zakończyły się pozytywnie; drugim kierowcą teamu został Fin Mikko Hirvonen.

Markko Martin zajął się ostatnio promocją młodych, estońskich kierowców. Założył w kraju zespół rajdowy Eesti Autospordi Liit (EAL) i sfinansował zakup dwóch N-grupowych samochodów Subaru Impreza. 13 stycznia wystartują w pierwszej eliminacji mistrzostw Estonii - Rajdzie Eesti Talv. Kierowcami teamu będą Martin Rauam i Rainer Aus. (PAP)

Generalnie wielka szkoda crazy.gif

Napisano

Pewnie,że szkoda.Ta decyzja może była równie trudna jak śmierć kolegi z prawego siedzenia frown.gif

Napisano

W tym roku generalnie ciezko jest z miejscem w WRC, dwa oficialne teamy, M2 z dosc powaznymi obostrzeniami co do klasyfikacji kierowcow w poprzednich sezonach. szkoda wielkie....

Napisano
  • Autor

> W tym roku generalnie ciezko jest z miejscem w WRC, dwa oficialne

> teamy, M2 z dosc powaznymi obostrzeniami co do klasyfikacji

> kierowcow w poprzednich sezonach. szkoda wielkie....

oby to oznaczało tylko chwilowy kryzys a nie powolną śmierć frown.gif

Napisano

> oby to oznaczało tylko chwilowy kryzys a nie powolną śmierć

moim zdaniem Ngrupowe sa o wiele ciekawsze od zmagan fabrycznych WRC

Napisano

Quote:

Markko Märtin udzielił dzisiaj wieczorem półgodzinnego wywiadu podczas popularnego talk show "Szczęśliwa godzina" na estońskiej stacji Kanał 2. Zaskoczył wszystkich oświadczeniem, iż w wieku 30 lat kończy karierę w mistrzostwach świata. Podjął taką decyzję latem ubiegłego roku, a tragiczny wypadek w Rally GB o tyle zmienił sytuację, że Markko uznał, iż w ten sposób nie powinien żegnać się z WRC. Rozglądał się za miejscem w którymś z teamów, lecz ponieważ go nie znalazł, pozostał przy swojej decyzji.

- Umowa z Peugeotem była moim ostatnim kontraktem - powiedział Markko. - Rajdy stanowiły chłopięce marzenie, którego realizacja trochę się przeciągnęła. Ale teraz, w wieku 30 lat pora zająć się w życiu czymś poważnym. Wiem, że nigdy nie należy mówić "nigdy". Jeżeli w mistrzostwach pojawi się więcej fabrycznych teamów i otrzymam dobrą ofertę, może zastanowiłbym się nad come backiem. W tej chwili nie wyobrażam sobie jednak pełnego sezonu startów i wszystkich rzeczy z tym związanych. To byłyby raczej jakieś wybrane rajdy, zaliczone wyłącznie dla frajdy. Nie mówię, że defintywnie rozstaję się z tym sportem.

Ogólnie, nie podoba mi się obecna sytuacja w WRC. Zatrudnia się kierowców, którzy przyprowadzają sponsorów, podczas gdy dobrzy zawodnicy zostają bez pracy. Byłem w pełni umotywowany do ścigania w latach 90-tych. Zawsze chciałem zakończyć starty, kiedy osiągnę trzydziestkę. Nie mam zamiaru przez lata walczyć o mistrzostwo i w końcu pewnego dnia odkryć, że go nie zdobyłem. I tak osiągnąłem w karierze więcej, niż mógłbym kiedykolwiek przypuszczać.

Autoklub.pl

Napisano

z przykroscia musze powiedziec ze spodziewalem sie takiej decyzji i czekalem tylko kiedy ona ujrzy swiatlo dzienne...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.