Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik nie kręci (1.2 16v)

Featured Replies

Napisano

Panowie prosze o pomoc w diagnozie. Pacjent 1.2 16v wczoraj odstawiłem go pod dom wszystko było spoko, dzis chce odpalic auto a tu kuku. Prad jest, pompa pompuje ale po przeręceniu kluczyka zero reakcji. Dodam, ze rozładowane aku raczej odpada bo po pierwsze jeździłem nim wczoraj a po drugie np elektryczne szyby chodzą normalnie. prosze o pomoc wink.gif

Napisano

sprawdź czy jest podawany prąd do rozrusznika, kabel wzbudzenia, jak wszystko ok to wina rozrusznika

Napisano
  • Autor

kabelki jutro sprawdze bo to pewnie to a odosnie rozrusznika to nie sądze zeby on był walnięty. zazwyczaj rozruch daje pewne oznaki przed awaria ( cięzko kreci czy wydaje jakies dzwieki ) a tu wszystko było ok

Napisano

> kabelki jutro sprawdze bo to pewnie to a odosnie rozrusznika to nie sądze zeby on był walnięty.

> zazwyczaj rozruch daje pewne oznaki przed awaria ( cięzko kreci czy wydaje jakies dzwieki ) a

> tu wszystko było ok

czasem potrafi się zawiesić, wtedy nie ma żadnych objawów

Napisano

> kabelki jutro sprawdze bo to pewnie to a odosnie rozrusznika to nie sądze zeby on był walnięty.

> zazwyczaj rozruch daje pewne oznaki przed awaria ( cięzko kreci czy wydaje jakies dzwieki ) a

> tu wszystko było ok

A jak kręcisz to prąd "znika" czy nie? Bo mi się dokładnie w taki sposób aku skończył ze dwa tygodnie temu. Jeździł, jeździł, odpaliłem któregoś dnia rano od pierwszego strzała, podjechałem na stację, i po frytkach. Zaczął odpalać już tylko i wyłącznie na pych, aku się "skończył". Wymiana pomogła. A było to wszystko po długiej trasie, więc ładowanie miał zapewnione.

Napisano

> A jak kręcisz to prąd "znika" czy nie? Bo mi się dokładnie w taki sposób aku skończył ze dwa

> tygodnie temu. Jeździł, jeździł, odpaliłem któregoś dnia rano od pierwszego strzała,

> podjechałem na stację, i po frytkach. Zaczął odpalać już tylko i wyłącznie na pych, aku się

> "skończył". Wymiana pomogła. A było to wszystko po długiej trasie, więc ładowanie miał

> zapewnione.

pewnie wpadłeś w jakąś dziurę i oberwała się jedna z cel zlosnik.gif

Napisano

> Panowie prosze o pomoc w diagnozie. Pacjent 1.2 16v wczoraj odstawiłem go pod dom wszystko było

> spoko, dzis chce odpalic auto a tu kuku. Prad jest, pompa pompuje ale po przeręceniu kluczyka

> zero reakcji. Dodam, ze rozładowane aku raczej odpada bo po pierwsze jeździłem nim wczoraj a

> po drugie np elektryczne szyby chodzą normalnie. prosze o pomoc

jak dla mnie po prostu szczotki do wymiany. Tez tak mialem w jednym ccs'ie, nagle sam z siebie nie chcial krecic rozrusznik. Po wymianie szczotek jak reka odjal

Napisano

> jak dla mnie po prostu szczotki do wymiany. Tez tak mialem w jednym ccs'ie, nagle sam z siebie nie

> chcial krecic rozrusznik. Po wymianie szczotek jak reka odjal

obwód rozrusznika jest prosty jak konstrukcja latarki prund bezposrednio ze stacyjki podawany jest na elektromagnes

jeszli kontolki przygasaja to

a/rozładowany/uszkodzony aku

b/zuzyte łozyska rozrusznika

c/odkrecony nabiegunnik rozrusznika

jesli po przekreceniu kluczyka nie przygasaja kontrolki

to wchodzimy po samochód i robimy "na krótko" srubkretem

jesli zakreci to problem kabelkologii

jesli nie zakreci to problem rozrusznika =szczotki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.