Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Engine fault na urlopie

Featured Replies

Napisano

Cześć koledzy. Potrzebuję małej pomocy. Jestem na urlopie 400km od domu i wolałbym jednak do niego wrócić w spokoju.

Podczas jazdy na autostradzie (LPG) wyskoczył mi komunikat jak w temacie i zapaliła się żółta kontrolka. Z samym autem nic się nie działo, jechało normalnie, z tym że kontrolka nie zgasła. Po przyjeździe na miejsce odpalałem auto na benzynie, i komunikat cały czas się włącza.

Kilkanaście minut przed tym zdarzeniem na autostradzie komputer zapiszczał że tylna żarówka przeciwmgielna się przepaliła (wywalił komunikat o żarówce dwa razy, potem monit zgasł).

Dodam tylko że problem z komunikatem Engine fault pojawiał się już wcześniej, ale po zmianie dostawcy LPG kłopoty znikły.

W zasadzie zastanawiam się czy mogę tak jeździć, bo z autem nic więcej się nie dzieje, a tu na obcym terenie wolałbym nie wydziwiać z warsztatami. W sumie jutro przegonię auto na benzynie, może coś się zmieni, ale jakby ktoś miał jakieś sugestie to będę wdzięczny.

Napisano

Odłącz mu akumulator na noc, może przejdzie samoistnie - mogą to być problemy wynikające za adaptacji komputera.

Napisano

Jeśli chodzi bez problemu to nie ruszaj i korzystaj z urlopu smile.gif

Wrócić do domu, jeśli komunikat sam nie zniknie to dopiero możesz zacząć myśleć o jakiś warsztatach wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano

napisz gdzie jesteś, może ktoś od nas kto ma fes-a będzie mieszkał nie daleko to się zgadacie

Napisano

może być źle dostrojona instalacja gazowa i np wywala błąd ubogiej lub bogatej mieszanki

Napisano

> może być źle dostrojona instalacja gazowa i np wywala błąd ubogiej lub bogatej mieszanki

Dokładnie tak było u mnie (dwa dni po instalacji). Gazownicy ustawienia poprawili, błąd wykasowali.

Spoko można jeździć (choć oczywiście lepiej poprawić ustawienia LPG i błąd w kompie skasować - jeśli to to).

Napisano
  • Autor

Instalację montowaliśmy już ponad dwa lata temu;) Dzisiaj błąd znikł.

Tym razem nie wiem co to było, może rzeczywiście coś z gazem, chociaż jak już wspominałem, gdy przyczyną była jakość gazu to po odpaleniu na benzynie błąd się nie wyświetlał, dopiero po przełączeniu na gaz po około 5-10 sekundach wywalało komunikat. Tymczasem wczorajszy problem z komunikatem pojawiał się niezależnie od źródła paliwa.

Czy może być tak że komputer wyświetla błąd jeszcze przez 10 rozruchów, a potem samoczynnie go kasuje? Bo w zasadzie nic nie zrobiłem, a po prostu przy kolejnym (około 10) odpaleniu komputer już błędu nie pokazał.

Napisano

>komputer zapiszczał że tylna żarówka przeciwmgielna się przepaliła

Też mi czasem taki błąd wyskakuje albo problem z poduszką powietrzną ale w sumie od odłączenia akumulatora jeszcze tego nie miałem także może to Ci pomoże smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.