Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.0 FIRE Zacząć chodzić na trzech cylindrach, potem na dwóch

Featured Replies

Napisano

Wczoraj moje UNO 1.0 ie.s. FIRE z 2000r z wtryskiem zaczął chodzić nagle na trzech cylindrach. Świece są OK, przewody zmieniłem po tym.

Dzisiaj nagle z trzech cylindró zostały dwa - dwa nie chodzą.

Jaka może być przyczyna? Nigdy nic się nie działo z elektryką ani mechanicznie.

Może kopułka, może aparat zapłonowy?

Pomocy!

Napisano

Sprawdź czy masz iskrę na świecach, wykręć, wsadź przewód i trzymaj na silniku, oczywiście nie ręką, powinna być iskra widoczna. Jak nie, to kopułkę rozbierz, może palec szlag trafił...

Napisano

Jak szlag trafia palec rozdzielacza, to auto jedzie nie na 2 czy 3 cylindrach, tylko na holu.

Napisano
  • Autor

Ja mam coś takiego jak na zdjęciu. Taka cewka-moduł wkręcona na 4 śruby, do której jest od góry podłączona kostka na 3 piny ( nie wiem jak to się nazywa ). Gdzie jest ten palec o którym mówisz? Jak się do niego dostać?

post-139275-14352513963744_thumb.jpg

Napisano

> Ja mam coś takiego jak na zdjęciu. Taka cewka-moduł wkręcona na 4 śruby, do której jest od góry

> podłączona kostka na 3 piny ( nie wiem jak to się nazywa ). Gdzie jest ten palec o którym

> mówisz? Jak się do niego dostać?

u ciebie nie ma palca waytogo.gif

pewnie masz padniętą cewkę, też to przerabiałem w 1.0 waytogo.gif wymiana pomogła wink.gif

Napisano

kolego nie masz kopułki ani palca, tylko cewkę ze zintegrowanym modułem. Szukaj albo sprawnej po shrotach albo... w sumie nie ma albo bo ceny nowych zaczynają się od 150 zł za Beru (mam dwa lata, nic się nie dzieje) do około 300 za boscha

Napisano

pamiętam jak wczoraj, jak za boscha płaciłem 480 zł sick.gif

z używką wiadomo jak jest, tym bardziej, że to część elektryczna ... może pochodzić tydzień, a może pochodzić kilka lat ok.gif

Napisano

tak jak koledzy napisali, cewka z modułem, nowa to koszt juz nie od 150 (szukalem w sierpniu ceny od 200 do 450 za nowa) w koncu na ryzyko kupilem uzywke od brawy za 70 i autko smiga

Napisano

Wymieniasz cewke, taka sama jak od poloneza; Mialem to samo tydzien temu. Koszt nowej na alledrogo to okolo 120 zl z wysylka. Wada -> wytrzymuje to okolo 60 tys km.

Napisano
  • Autor

Dziękuję za pomoc.

W środę będę miał nową cewkę, jakiś zamiennik, wymienię ją i dam znać czy pomogło. Nowe przewody, świece i cewka powinny dać rezultat.

Swoją drogą, uniak ma teraz strasznie śmieszny dzwię 893goodvibes.gifk silnika ( identyczny jak w Cinquecento 700 )

Napisano

cinquecento 700 pracuje znacznie lepiej niż uniak na 3 garach... wiem z doświadczenia

Napisano

> cinquecento 700 pracuje znacznie lepiej niż uniak na 3 garach... wiem z doświadczenia

zlosnik.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Udało się!

Świece Iskra-Gas, przewody Sentech i cewka - kupiłem nową, jakąś niemiecką za 63zł ( przy takiej cenie można zaryzykować ).

Efekt jest taki, że silnik zapala na dotyk, chodzi równiutko.

Dziękuję za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.