Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stojak motocyklowy

Featured Replies

Napisano

> zakupic pierwszy lepszy czy na cos zwracac uwage szczegolna?

> o czyms takim mowa

ja mam taki ale kupowalem za jakies 190 ze 3 lata temu

Napisano

> o czyms takim mowa

Ten może nie podejść wszędzie, bo ma określoną szerokość tych blaszek ktore trzymają wahacz. Jak będzie motocykl z szerszym wahaczem to nie wejdzie.

coś takiego miałem w pracy i bardzo dobrze się spisywał. Nie podnosił motocykla zbyt wysoko i podnosiło się motocykl bardzo łatwo nawet jedną ręką. Miałem też taki do ktorego trzeba było obu rąk. Nie pamiętam firmy więc nie mogę potwierdzić że to ten sam. Dodatkowo posiada on widełki do podnoszenia motocykli ze specjalnymi "kołkami", to może się przydac.

takiego radzę unikać. Na tej aukcji jest napisane że to przedni tylko jest ale są też takie na tył. Chodzi mi o te końcówki. Może jest bardziej uniwersalny bo da się podnieść przód, ale podczas podnoszenia tyłu wkurzają te blaszki które powinny opierać się o wahacz żeby za bardzo widełek nie wsunąć. W praktyce blaszki te pod własnym ciężarem obracają się tak jak na zdjęciach, że ida w dół. Samemu ciężko podnieść z tym motocykl jak sie chce żeby te blaszki jednak opieraly się o wahacz.

Każdy podnośnik jest inny. Przerobilem już kilka. Nalepiej było by podjechać gdzieś osobiście i sprawdzic jak on sprawdza sie w praktyce. Wystarczy mała różnica w długości i okaże się że trzeba dużej siły użyć do podniesienia motocykla.

Napisano
  • Autor

i czy jest jakies rozwiazanie, jesli mam tlumik na wysokosci wahacza, zeby dawalo sie podniesc bez koniecznosci odkrecania rury?

Napisano

Się podłącze do pytania, bo potrzebowałbym stojaczek na zimę aby podnieść minimalnie przednie koło w górę. Tył podnosi się na centralnej ale z przodu zdeformuje mi oponę przez te parę miesięcy oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Się podłącze do pytania, bo potrzebowałbym stojaczek na zimę aby podnieść minimalnie przednie koło

> w górę. Tył podnosi się na centralnej ale z przodu zdeformuje mi oponę przez te parę miesięcy

przez pare miesiecy to nawet powietrze nie zejdzie, a gdzie dopiero jakies trwale deformacje

Napisano

> Się podłącze do pytania, bo potrzebowałbym stojaczek na zimę aby podnieść minimalnie przednie koło

> w górę. Tył podnosi się na centralnej ale z przodu zdeformuje mi oponę przez te parę miesięcy

to dopompuj sobie koła na zimę

Napisano

> o czyms takim mowa

Mam taki, jak z linka. Uzywalem w obu moto, jakie mialem i dalej dziala.

Moge polecic, bo nie jest zbyt drogi, a spelnia zadanie.

Napisano

Może się opona zdeformować jak tyle stoi. Są różne szkoły. Obie mówią że koła mają się nie stykać z podłożem, ale jedna mówi o napompowaniu opon a druga o spuszczeniu powietrza. Ja jestem zwolennikiem tej drugiej:) Mam takie wrażenie że opona się mniej męczy jak ma niskie ciśnienie w oponie. Może to błędne myślenie ale na pewno oponie to nie przeszkadza.

Stojak pod przednie koło nic nie pomoże jeśli tylne jest podniesione na centralce. Podnosząc przednie kolo na stojaku tylne pójdzie na dół i będzie dotykać ziemi. Ja podnoszę motocykl na centralce i podkładam coś jeszcze pod kolektory (w innych motocyklach można pod silnik lub ramę) żeby przednie koło też było w górze. Nie ma sensu wydawać pieniędzy na podnośniki jeśli można zrobić to tanim kosztem.

Napisano

> potrzebowałbym stojaczek na zimę aby podnieść minimalnie przednie koło

piszesz to z doświadczenia, czy teoretyzujesz? hmm.gif może to przez pogarszający się wzrok, ale zimuję tak moto już parę lat i żadnych deformacji nie zauważyłem...

skoro nalegasz, to dokonuj okresowej rotacji przedniego koła, np. 10 stopni co 3 dni + dodatkowo kiera raz w lewo, raz w prawo - powinno być OK 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.