Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK]Auto klasy B dla kobietki do 25 kzl

Featured Replies

Napisano

No wiec jak w temacie.

Musze kupic zonie auto do przemieszczania sie po miescie. W gre wchodza raczej uzywki z powodu ustawionej max kwoty 25kzl (+-4kzl).

Faworytem jest Toyota Yaris (typ zony), myslelismy tez o Honda Jazz.

A co wy byscie zakupili majac takie kryteria?

Za wszelkie konstruktywne opinie dziekuje cool.gif

rafus

Napisano

> No wiec jak w temacie.

> Musze kupic zonie auto do przemieszczania sie po miescie. W gre wchodza raczej uzywki z powodu

> ustawionej max kwoty 25kzl (+-4kzl).

Jeżeli do miasta to może klasa A - wtedy w tej cenie (z uwzględnieniem tego +4 kzl) masz nówkę, a nie używkę. Np. Suzuki Alto obecnie w promocji kosztuje 28900 wersja Classic albo 29900 Club (z klimą). Obecnie jeżdżę właśnie Alto w wersji Comfort - zalety to naprawdę niziutkie spalanie i bardzo dobra manewrowość/parkowanie. Inne miejskie autka też są w zbliżonych kwotach (np. Hyundai i10 po upustach). Auta są nieco mniejsze niż w klasie B (odczuwalne na tylnym siedzeniu, z przodu jest podobnie), ale to nówki (gwarancja, brak ryzyka że kupisz powypadkowe).

Napisano
  • Autor

> Jeżeli do miasta to może klasa A - wtedy w tej cenie (z uwzględnieniem tego +4 kzl) masz nówkę, a

> nie używkę. Np. Suzuki Alto obecnie w promocji kosztuje 28900 wersja Classic albo 29900 Club

> (z klimą). Obecnie jeżdżę właśnie Alto w wersji Comfort - zalety to naprawdę niziutkie

> spalanie i bardzo dobra manewrowość/parkowanie. Inne miejskie autka też są w zbliżonych

> kwotach (np. Hyundai i10 po upustach). Auta są nieco mniejsze niż w klasie B (odczuwalne na

> tylnym siedzeniu, z przodu jest podobnie), ale to nówki (gwarancja, brak ryzyka że kupisz

> powypadkowe).

No niestety samochod ma pomiescic takze 2 dzieci takze klasa A odpada.

Napisano

> No wiec jak w temacie.

> Musze kupic zonie auto do przemieszczania sie po miescie. W gre wchodza raczej uzywki z powodu

> Faworytem jest Toyota Yaris (typ zony), myslelismy tez o Honda Jazz.

> A co wy byscie zakupili majac takie kryteria?

> Za wszelkie konstruktywne opinie dziekuje

> rafus

Kupcie co wam będzie bardziej leżało. Jazza bym obejrzał pod kątem korozji. Znajomi mają i już są na nim rude naloty... Popatrzcie też na Grande Punto, Fieste, Clio, ciekawy może byc też ford fusion.

Napisano

> No wiec jak w temacie.

> Faworytem jest Toyota Yaris (typ zony), myslelismy tez o Honda Jazz.

> A co wy byscie zakupili majac takie kryteria?

> Za wszelkie konstruktywne opinie dziekuje

> rafus

fiesta mk6

za te pieniądze można znaleźć dobrze wyposażony egz. i młody (2008) lub jakąś skromną wersję MK7

siostra ujeżdża już drugą mk6 i jest zadowolona

Napisano

> No niestety samochod ma pomiescic takze 2 dzieci takze klasa A odpada.

Dzieci na krótką miejską trasę spokojnie pomieści - samochody klasy A są projektowane właśnie na takie sytuacje. Nie namawiam, bo lepiej wiesz czego potrzebujesz w tej konkretnej sytuacji, ale warto się przymierzyć całą rodzinką w paru autosalonach - może coś Tobie i żonie wpadnie w oko.

Napisano
  • Autor

> Kupcie co wam będzie bardziej leżało. Jazza bym obejrzał pod kątem korozji. Znajomi mają i już są

> na nim rude naloty... Popatrzcie też na Grande Punto, Fieste, Clio, ciekawy może byc też ford

> fusion.

Qurcze - i Yaris i Jazz maja problemy z korozja. Farby ekologiczne czy co?

Musze takze popatrzyc na Fieste. Jaki silnik do Fiesty?

Napisano

Mnie "ujęło" Suzuki Splash. Naprawdę duże wewnątrz jeździdełko przy tych gabarytach zewn. Bardzo wygodnie się wsiada/wysiada.

Z nowych zawsze można kupić Tatę Vistę. Akurat jest w cenie 25k PLN ze wszystkim co potrzeba. Tylko nie poszpanujesz ani nie sprzedasz za rozsądny pieniądz wink.gif

Napisano

> Qurcze - i Yaris i Jazz maja problemy z korozja. Farby ekologiczne czy co?

> Musze takze popatrzyc na Fieste. Jaki silnik do Fiesty?

zależy ile jeździ kobita.

moja siostra gania codziennie 25 km w 1 stronę do pracy (+ jakieś tam inne przejażdżki) - ma 1,4TDCI we fiescie (68 czy 70 KM) - średnie spalanie latem (z klimą) przy tym co jeździ (2/3 trasa + 1/3 miasto) to 4,4 - 4,5 litra, zimą wzrasta do 4,7-4,8 litra

5 l. przekroczyło jak jej uszczelka puściła przy wtrysku i się lało paliwko biglaugh.gif

ja tą fiestą zrobiłem trasę przez 2 dni łącznie 1100 km ze średnią prędkością około 100 kmh (dobrze dawałem po garach przy badzo małym ruchu) - spalanie wyszło 4,7 litra (z klimą)

wcześniej miałą wersję bez klimy to jej spalał 4,2 litra latem i 4,5 zimą - więc to nie jest kwestia egz. tylko TTTM biglaugh.gif

przez 3 lata zmieniła tylny tłumik, tylne amorki i pasek wieloklinowy oraz uszczelniacze wtryskiwaczy i kolektora ssącego (wszystkie te rzeczy nie były ruszane od nowości)

Napisano
  • Autor

> fiesta mk6

> za te pieniądze można znaleźć dobrze wyposażony egz. i młody (2008) lub jakąś skromną wersję MK7

> siostra ujeżdża już drugą mk6 i jest zadowolona

A taka moze byc? Prosze o za i przeciw. Jak ich sprawdzic? Jest to dealer a ja sie kompletnie nie znam wiec moze prosic o zaswiadczenie o nezwypadkowosci i wystarczy?

Link do auta

Napisano

> A taka moze byc? Prosze o za i przeciw. Jak ich sprawdzic? Jest to dealer a ja sie kompletnie nie

> znam wiec moze prosic o zaswiadczenie o nezwypadkowosci i wystarczy?

> Link do auta

Staroć. Kup sobie nową Pandę i masz sprawę załatwioną.

http://otomoto.pl/fiat-panda-mylife-1-2-klima-nowy-z-salonu-C18319827.html

Napisano

> Pomysl jest super tylko moja druga polowa nie chce. Ja juz jej Pande proponowalem.

To szkoda bo moim zdaniem warto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.