Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wywalic ABS?

Featured Replies

Napisano

Siema

Mam seja 2007 van i wlasnie robie swapa na 1.2 8v. Zastanawiam sie nad wywaleniem ABSu (dolot nie pasi). Tylko mam kilka watpliwosci. Chyba nie mam mechanicznych regulatorow sily hamowania wiec sa w ABSie? Nie bedzie zadnych negatywnych skutkow wywalenia? Kontrolka sie bedzie caly czas palila? (moge ja wylaczyc via elm327)?

Napisano

> pasi). Tylko mam kilka watpliwosci. Chyba nie mam mechanicznych regulatorow sily hamowania

Nie ma mechanicznych korektorów siły hamowania.

Siłę hamowania dla każdego koła osobno dobiera centralka ABS na podstawie danych z czujników zbierających dane z każdego koła.

Napisano
  • Autor

Tzn mi chodzi o reduktor sily hamowania tylnych kol w zaleznosci od obciazenia pojazdu.

Napisano

> Tzn mi chodzi o reduktor sily hamowania tylnych kol w zaleznosci od obciazenia pojazdu.

nie ma ich z tyłu na wahaczach? To zmień serwo + pompa + korektory z normalnej wersji, powinno działać. A jak wywalisz centralkę ABS to kontrolka też się nie powinna świecić bo nie będzie co miało jej włączyć :D

Napisano
  • Autor

> zmień serwo + pompa + korektory z normalnej wersji

Cholera, auto na podnosniku, wiekszosc poskladana, myslalem, ze juz powoli koniec a tu jeszcze musze na allegro stuff kupowac i czekac az przysla :/ Na okolicznych szrotach brak sejow :/ sciana.gif

Napisano

> Cholera, auto na podnosniku, wiekszosc poskladana, myslalem, ze juz powoli koniec a tu jeszcze

> musze na allegro stuff kupowac i czekac az przysla :/ Na okolicznych szrotach brak sejow :/

Pokaz jeszcze foto z od maski gdzie Ci tam ten dolot pasować nie chce. Fakt w 16v są problemy ale w 8v powinno być wszystko pasujące z dolotem? smile.gif

Napisano

> Pokaz jeszcze foto z od maski gdzie Ci tam ten dolot pasować nie chce. Fakt w 16v są problemy ale

> w 8v powinno być wszystko pasujące z dolotem?

yankowy faktycznie nie pasi ale na kopułce z palio i kibel rurze da sie cos wymyslic

Napisano

> yankowy faktycznie nie pasi ale na kopułce z palio i kibel rurze da sie cos wymyslic

dokładnie , albo z 900 i filtrze z malucha zlosnik.gif

Napisano

> dokładnie , albo z 900 i filtrze z malucha

Widziałem dolot chyba Węglara pod ABS do 1.1 MPI, teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie ale jak znajdę to wkleję foto.

Napisano

> Widziałem dolot chyba Węglara pod ABS do 1.1 MPI, teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie ale jak

> znajdę to wkleję foto.

poproszę zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Nastepne pytania:

1. 1.1mpi-> 1.2 8v wywalic pochlaniacz par paliwa? jakies negatywne skutki?

2. przepustnica 1.2 8v ma byc ustawiona linka gazu do wygluszenia (nagrzewnicy) czy w strone kolektora wydechowego?

Napisano

> Nastepne pytania:

> 1. 1.1mpi-2. przepustnica 1.2 8v ma byc ustawiona linka gazu do wygluszenia (nagrzewnicy) czy w

> strone kolektora wydechowego?

ad.1 ja bym zostawił w poprzedniej budzie wywaliłem , ale czasami waliło ostro paliwem, a jak było na dworze +30 to w kabinie czasem aż szczypało w oczy zlosnik.gif

ad.2 w stronę kolektora wydechowego

Napisano

> Chyba o to chodzi: http://dl.dropbox.com/u/7787497/1e7ee74304e5198c.jpg

o to to właśnie grinser006.gif kurcze widziałem to zdjęcie wcześniej a wczoraj i dzisiaj szukałem i nie mogłem nigdzie znaleźć... tylko zastanawia mnie działanie takiego dolotu gdzie jest tak dużo zakrętów 90*... czy to nie ma negatywnego wpływu na jego działanie niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.