Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła dzienne w f-ce

Featured Replies

Napisano

witam. chciałem założyć światła do jazdy dziennej w f-ce ale nie bardzo jest gdzie w zderzaku. czy może ktoś już zakładał i może pomóc, najlepiej jakby były zdjęcia.

Napisano

> witam. chciałem założyć światła do jazdy dziennej w f-ce ale nie bardzo jest gdzie w zderzaku. czy

> może ktoś już zakładał i może pomóc, najlepiej jakby były zdjęcia.

tu masz klik ogólne wiadomości i montaz do astry G

Napisano

Witam

Światła dzienne z homologacją za 50 zł. Wymiary wg norm są zachowane. Cały "automat" to jeden przekaźnik.

jf147_IMG_3267.JPG

Napisano

> Witam

> Światła dzienne z homologacją za 50 zł. Wymiary wg norm są zachowane. Cały "automat" to jeden

> przekaźnik.

hm... całkiem tanio, może kolega powiedzieć jak się spisują (czy nie są za słabe według własnego widzi mi się), no i gdzie tak tanio kolega je znalazł?

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Witam

> Światła dzienne z homologacją za 50 zł. Wymiary wg norm są zachowane. Cały "automat" to jeden

> przekaźnik.

ściągałeś zderzak czy dało się bez ściągania(chyba raczej nie)

Napisano

Witam

Światła dzienne kupiłem na A... wg. homologacji spełniają normy które są wymagane w UE. Jedynie co mogę powiedzieć to, że nie są dobrze zabezpieczone przed wilgocią, chociaż procent (made in china :-) to zapewniał :-) ) dlatego też przed montażem rozebrałem je i wszelkie nieszczelności, które były "poprawiłem" silikonem. Jak do tej pory (od roku) spisują się całkiem dobrze. Montaż banalnie prosty, podłączenie także. Miałem także "spotkanie" z policją nie mieli żadnych zastrzeżeń.

Edit: Zderzaka nie demontowałem! wszystko można zrobić bez problemów wystarczy 1h czasu.

Napisano

A ilu Watowe??

Ostatnio montowałem koledze 10 watowe, również jakieś chińskie, ogólnie ładnie świecą, ale w porównaniu z 110 watami świateł mijania samych przednich, mógłbym zamontować nawet i 20 watowe.

Dla ciekawostki kolega zapłacił 166 pln, podpinało plus po stacyjce oraz plus ze świateł mijania i drogowych.

Przekaźnik miały same w sobie.

PZDR VEN

Napisano

Co do mocy to mają coś około 10W (dwie sztuki) plus po stacyjce "znalazłem" w wolnej kostce pod maską (astraF) sterowanie z plusa z postoju ot cała filozofia :-) i po co przepłacać za jakieś "automaty"

Edit: Montował takie same światła dzienne bratu w Astrze II. Może trochę mniej miejsca w zderzaku, ale obyło się bez problemów.

Napisano

> maską (astraF) sterowanie z plusa z postoju ot cała filozofia :-) i po co przepłacać za jakieś

> "automaty"

Dokładnie, sądzę że znajomy troszku przepłacił, chociaż jak je wziąłem do ręki, to były elegancko zabezpieczone, śrubki zalane jakimś towarem uszczelniającym. Ale nadal sądzę, że przepłacił.

Może jakoś w przypływie gotówki i fantazji zasponsoruje Asi ładne światełka.

PZDR VEN

Napisano
rob60 Jeżeli masz pytania lub problemy odnośnie montażu świateł dziennych, pytaj! chętnie Ci pomogę. Zrobisz to sam nie płać za takie usługi!
Napisano

> witam. chciałem założyć światła do jazdy dziennej w f-ce ale nie bardzo jest gdzie w zderzaku. czy

> może ktoś już zakładał i może pomóc, najlepiej jakby były zdjęcia.

Ja mam tak:

285309539-284777055-IMAGE_112%281%29.jpg

lizak.gif270635636-JUMP2.gif

Pozdrawiam

post-139248-14352514048172_thumb.jpg

Napisano

> Ja mam tak:

> Pozdrawiam

a jaki model swiatelek i jakie one sa szerokie i wysokie?

Napisano

> a jaki model swiatelek i jakie one sa szerokie i wysokie?

Sa dokladnie takie jak w manualu ze stronki astra.auto.pl

O to link do manuala jakiś tekst wymiarow niepamietam jak pomierze to dam znac

Pozdrawiam

Napisano

> Sa dokladnie takie jak w manualu ze stronki astra.auto.pl

> O to link do manuala jakiś tekst wymiarow niepamietam jak pomierze to dam znac

> Pozdrawiam

spoko wymiary mam juz, a jak mocowales? tak jak w manualu do gornej czesci zderzaka czy inaczej? i czy hak do holowania nie jest zasloniety za bardzo lampą, da sie zalozyc linkie z hakiem na koncui zeby nie uszkodzic swiatelka? masz moze fotke z bliska ? mam zamiar wlasnie ojcu zakladac i nei wiem ktore swietleka wybrac. chodzi o ten nieszczesny hak do holowania :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.