Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki szuwaks do uszczelnienia silnika?

Featured Replies

Napisano

Musze zalac cos do silnika, ktory powoli z racji swojego wieku i przebytego dystansu traci kompresje. Jestescie w stanie cos polecic, czy po prostu kupic jakiegos Moto Doctora i po prostu wlac?

Napisano

> Musze zalac cos do silnika, ktory powoli z racji swojego wieku i przebytego dystansu traci

> kompresje. Jestescie w stanie cos polecic, czy po prostu kupic jakiegos Moto Doctora i po

> prostu wlac?

Ja polecam remont. Być może wystarczy wymienić jedynie pierścienie albo uszczelniacze zaworów. Naprawianie silnika wlewaniem do niego galarety nie jest dobrym pomysłem. No chyba, że jesteś handlarzem i szukasz jelenia na sprzedawany samochód.

Napisano
  • Autor

> Ja polecam remont. Być może wystarczy wymienić jedynie pierścienie albo uszczelniacze zaworów.

> Naprawianie silnika wlewaniem do niego galarety nie jest dobrym pomysłem. No chyba, że jesteś

> handlarzem i szukasz jelenia na sprzedawany samochód.

Nie jestem handlarzem, ale samochod albo za jedna srednia pensje znajdzie nowego nabywce, albo pojedzie na szrot. O dziwo blache ma dobra, wiec jeszcze troche moze pojezdzic. Stad decyzja, zeby zastosowac jakis srodek uszczelniajacy, bo remont nie jest juz chyba oplacalny. Pytanie tylko co zalac?

Napisano

> Nie jestem handlarzem, ale samochod albo za jedna srednia pensje znajdzie nowego nabywce, albo

> pojedzie na szrot. O dziwo blache ma dobra, wiec jeszcze troche moze pojezdzic. Stad decyzja,

> zeby zastosowac jakis srodek uszczelniajacy, bo remont nie jest juz chyba oplacalny. Pytanie

> tylko co zalac?

To traci kompresję czy już ją stracił i trzeba to zamaskować na handel?

Kolega dawno temu jakiegoś moto doktora wlał przed sprzedażą i zaobserwował dużą poprawę waytogo.gif Ale miał straszny problem, żeby to wlać do silnika ze względu na konsystencję. To była jakaś galaretka zagęszczająca olej.

Napisano

> Musze zalac cos do silnika, ktory powoli z racji swojego wieku i przebytego dystansu traci

> kompresje. Jestescie w stanie cos polecic, czy po prostu kupic jakiegos Moto Doctora i po

> prostu wlac?

Zapraszam do zapoznania się z tym watkiem. Chciałbym także dodać, że nie mam żadnych powiązań komercyjnych z firmą Xado.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.