Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa 146 Diesel

Featured Replies

Napisano

Witam

Panowie Potrebuje waszych opini na temat Alfry 146 w dieslu bo zastanawiam sie nad kupnem wink.gif

Napisano

> JTD

Najlepszy możliwy z całej gamy.

Niestety musisz się liczyć z kosztami jak to w Dieslu.

Koło, turbo, droższe przednie amortyzatory.

Za to odwdzięczy się małym spalaniem i mała awaryjnością.

Ogólne koszty utrzymania na akceptowalnym poziomie.

Powiem tak - miałem taką, i jesli trafił bym w dobrym stanie, to kupił bym kolejną.

Napisano

Jak coś to jak znajdę czas to mogę podjechać ją zobaczyć, ale powiem Ci szczerze że gość za dużo za nią chce... chyba że okaże się że jest do utargowania dużo to co innego, ale generalnie to dołożysz 2 tys. zł i masz 156 .. I też coś mi się nie chce wierzyć w tą bezwypadkowość - moim zdaniem widać (po szczelinach i odcieniach) że była przynajmniej lekko stuknięta, albo że coś już było przy niej robione. Ale może się mylę bo to tylko zdjęcia.

Napisano

> Jak coś to jak znajdę czas to mogę podjechać ją zobaczyć, ale powiem Ci szczerze że gość za dużo za

> nią chce... chyba że okaże się że jest do utargowania dużo to co innego, ale generalnie to

> dołożysz 2 tys. zł i masz 156 .. I też coś mi się nie chce wierzyć w tą bezwypadkowość - moim

> zdaniem widać (po szczelinach i odcieniach) że była przynajmniej lekko stuknięta, albo że coś

> już było przy niej robione. Ale może się mylę bo to tylko zdjęcia.

Tyle, ze ten samochód jest duuużo tańszy w utrzymaniu od 156.

Napisano

> Tyle, ze ten samochód jest duuużo tańszy w utrzymaniu od 156.

generalnie 146 jest duuużo lepszy od 156 , a stwierdzam to bo mam obydwa modele ( to 146 dostanie dożywocie u mnie ) , i szczerze nie wiem po co w 156 1000 wahaczy , jak i tak 146 z prostym zawieszeniem porównywalnie się prowadzi ,a jako że ma mac person z przodu - lepszy promień skrętu , zawieszenie w 156 to przerost formy nad treścią

Napisano
  • Autor

> Jak coś to jak znajdę czas to mogę podjechać ją zobaczyć, ale powiem Ci szczerze że gość za dużo za

> nią chce... chyba że okaże się że jest do utargowania dużo to co innego, ale generalnie to

> dołożysz 2 tys. zł i masz 156 .. I też coś mi się nie chce wierzyć w tą bezwypadkowość - moim

> zdaniem widać (po szczelinach i odcieniach) że była przynajmniej lekko stuknięta, albo że coś

> już było przy niej robione. Ale może się mylę bo to tylko zdjęcia.

BYłbym Ci wdzięczny jakbyś miał chwile czasu i był w pobliżu i bys go oglądnął czy one rzeczywiście w takim super stanie wink.gif

A taki diesel ile spali w miescie ? smile.gif

Napisano

> BYłbym Ci wdzięczny jakbyś miał chwile czasu i był w pobliżu i bys go oglądnął czy one rzeczywiście

> w takim super stanie

> A taki diesel ile spali w miescie ?

moja 156 1,9 JTD palila 5,5/100 oleju napedowego w miescie, ten silnik jest mistrzowski poprostu

Napisano

> moja 156 1,9 JTD palila 5,5/100 oleju napedowego w miescie, ten silnik jest mistrzowski poprostu

Błagam, po co takie licytacje?

Raz się uda po resecie licznika przez 2 kilometry i już jest się czym chwalić.

To jest dobry silnik, ale o jakim 'mieście' ty mówisz?

Pojeździj w szczycie niektórymi ulicami w Warszawie.

Napisano

> moja 156 1,9 JTD palila 5,5/100 oleju napedowego w miescie, ten silnik jest mistrzowski poprostu

nierealny wynik po prostu smile.gif

Napisano

> nie chciałbym się

> zawieźć że np rudę zobacze

to raczej pewne, krajówka poza tym blachy podatne na rudą. Trzeba by dokładnie ze spodu zobaczyć bo inaczej nic sensownego się nie stwierdzi.

Napisano

> Błagam, po co takie licytacje?

> Raz się uda po resecie licznika przez 2 kilometry i już jest się czym chwalić.

> To jest dobry silnik, ale o jakim 'mieście' ty mówisz?

> Pojeździj w szczycie niektórymi ulicami w Warszawie.

Wyręczyłeś mnie.

Moja 145 nawet tyle nie paliła, a była lżejsza.

Napisano

To nie wiem co ja robie zle bo moja 156 SW przy trasie ponad 1000km i predkosci 120 do 140 nie schodzi ponizej 6l (wszystko na autostrdach).

Napisano

> nierealny wynik po prostu

gdybym ja jeszcze mial to bym ci udowodnil, poza tym nie mam ochoty ani czasu klocic sie teraz ok.gif ja wiem jak bylo, Ty masz swoje zdanie i tyle w temacie smile.gif

Napisano

> Błagam, po co takie licytacje?

> Raz się uda po resecie licznika przez 2 kilometry i już jest się czym chwalić.

> To jest dobry silnik, ale o jakim 'mieście' ty mówisz?

> Pojeździj w szczycie niektórymi ulicami w Warszawie.

co mnie warszawa obchodzi skromny.gif jezdze na śląsku, tu tyle palila i koniec kropka...a i gdzie ja sie chwale

Napisano

> To nie wiem co ja robie zle bo moja 156 SW przy trasie ponad 1000km i predkosci 120 do 140 nie

> schodzi ponizej 6l (wszystko na autostrdach).

ja tez nie wiem zlosnik.gifok.gif

Napisano

> co mnie warszawa obchodzi jezdze na śląsku, tu tyle palila i koniec kropka...a i gdzie ja sie

> chwale

Tak, u was najzdrowsze powietrze wink.gif

Nie pisz, że osiągasz 5 litrów w jeździe miejskiej tylko w jeździe w terenie zabudowanym zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.