Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Box dachowy...

Featured Replies

Napisano

jak się mocuje takie oto cudo na bagażniku dachowym tego typu?

Szczerze powiedziawszy nie miałam nigdy do czynienia z czymś takim niewiem.gif Pomożecie? grinser006.gif

Napisano

> jak się mocuje takie oto cudo na bagażniku dachowym tego typu?

> Szczerze powiedziawszy nie miałam nigdy do czynienia z czymś takim Pomożecie?

U-bolt?

edit:

w opisie piszą o montażu na cybantach

Napisano
  • Autor

> U-bolt?

> edit:

> w opisie piszą o montażu na cybantach

Cybantach?

Jakbym wiedziała jak to się montuje, nie pytałabym oslabiony.gif

Napisano

W bksie są dziury lub nacięcia na dziury, do zestawu dołączone są takie druty w kształcie litery U (cybanty). Ustawia się bok, wybiera odpowiednie dziury przekłada cybanty przez belke i wkłada w dziury boksa, a w środku boksa nakręca nakrętki.

Wszystko

Napisano

np. thule robi fajne zatrzaski, zobacz instrukcje montażu

link

Napisano
  • Autor

> W bksie są dziury lub nacięcia na dziury, do zestawu dołączone są takie druty w kształcie litery U

> (cybanty). Ustawia się bok, wybiera odpowiednie dziury przekłada cybanty przez belke i wkłada

> w dziury boksa, a w środku boksa nakręca nakrętki.

> Wszystko

Rozumiem, że przy standardowym bagażniku (belkach o standardowej szerokości) takie cybanty powinny utrzymać box? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> np. thule robi fajne zatrzaski, zobacz instrukcje montażu

> link

Thule niestety cenowo drogo wychodzi, a ja potrzebuję boksu, który będzie montowany do autka jedynie od czasu do czasu frown.gif

Napisano

> Rozumiem, że przy standardowym bagażniku (belkach o standardowej szerokości) takie cybanty powinny

> utrzymać box?

bez problemu

Napisano
  • Autor

> bez problemu

Ok, dziękuję za wyjaśnienie 20.GIF

Napisano

> Rozumiem, że przy standardowym bagażniku (belkach o standardowej szerokości) takie cybanty powinny

> utrzymać box?

spoko - utrzymają wraz z ładunkiem

te "druty" są średnicy 5-6 mm i cztery takie cuda utrzymają każdy box napchany do granic możliwości

Napisano

> Thule niestety cenowo drogo wychodzi

i wcale nie jest taki super - szczególnie jak coś sie spsuje i części nie ma wink.gif

Napisano

od siebie odradzę tego typu bagażnik. Miałem do Matiza (tylko belki czarne kwadratowe). Te łapy kiepsko trzymaja za rant dachu i do tego rysuja lakier. Mimo tego, że zawsze myłem miejsca montażu żeby uniknąć drobin piasku pod stopami. Strasznie twarde tworzywo tam jest.

Bardziej polecam tego typu allegro

Mam podobny do seata i w wakacje zrobiłem z nim i boxem 2500 km ... po zdjęciu z dachu zero śladu ok.gif. Fajna miękka guma na stopach i uchwytach. Do tego dużo szerszy chwyt za krawędź dachu. ok.gif

Napisano
  • Autor

> spoko - utrzymają wraz z ładunkiem

> te "druty" są średnicy 5-6 mm i cztery takie cuda utrzymają każdy box napchany do granic możliwości

No raczej zbyt wiele nie będzie tam upychane, więc tym bardziej chyba nie powinien odfrunąć podczas jazdy wink.gif

Napisano
  • Autor

> od siebie odradzę tego typu bagażnik. Miałem do Matiza (tylko belki czarne kwadratowe). Te łapy

> kiepsko trzymaja za rant dachu i do tego rysuja lakier. Mimo tego, że zawsze myłem miejsca

> montażu żeby uniknąć drobin piasku pod stopami. Strasznie twarde tworzywo tam jest.

> Bardziej polecam tego typu allegro

> Mam podobny do seata i w wakacje zrobiłem z nim i boxem 2500 km ... po zdjęciu z dachu zero śladu .

> Fajna miękka guma na stopach i uchwytach. Do tego dużo szerszy chwyt za krawędź dachu.

W poście podałam pierwszy bagażnik jaki znalazłam na Allegro, bo bardziej chodziło mi o sposób montażu na nim samego boxu, ale dzięki za ważną uwagę dotyczącą mocowania samego bagażnika waytogo.gif

Jeśli chodzi o bagażnik, to w grę wchodził będzie jedynie bagażnik dedykowany do matizka, a więc taki z szerszymi łapami smile.gif

Napisano

Boxa mam podobnego montowanego na takie obejmy ( w boxie zrobiony dziury w odpowiednich miejscach obejmy zakładam na belki ( a mam jeszcze starsze o przekroju kwadratu) skręcam i wio.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.