Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd C0041 , P1635

Featured Replies

Napisano

U znajomego ostatnio zapalił się check i ABS. (opel vivaro 2005r)

Podpiąłem interfejs i wyskoczyły 2 błędy

1. C0041 - brak sygnału z czujnika prawego przedniego koła.

Miał ostatnio wymieniane łożysko, zakładany nowy pierścień).

Czy jest możliwe że to przez pierścień (źle założony czy coś?, czy czujnik mógł paść śmiercią naturalną? a może gdześ się lubi rozłączyć lub jakiś inny trik?

Podpiąłem op-coma i podczas jazdy prędkość tego koła pozostaje stale na 1, reszta się kręci wink.gif

2. P1635 - Błąd ogólny obwodu urządzenia żarzącego

tu właśnie nie wiem o co chodzi, znalazłem gdzieś opis, że może to być przekaźnik albo wszystkie świece, ale nic więcej, jak to można sprawdzić?

ps.

szukajka mi za bardzo nie pomogła, więc liczę na wyrozumiałość wink.gif

Napisano

> U znajomego ostatnio zapalił się check i ABS. (opel vivaro 2005r)

> Podpiąłem interfejs i wyskoczyły 2 błędy

> 1. C0041 - brak sygnału z czujnika prawego przedniego koła.

> Miał ostatnio wymieniane łożysko, zakładany nowy pierścień).

> Czy jest możliwe że to przez pierścień (źle założony czy coś?, czy czujnik mógł paść śmiercią

> naturalną? a może gdześ się lubi rozłączyć lub jakiś inny trik?

> Podpiąłem op-coma i podczas jazdy prędkość tego koła pozostaje stale na 1, reszta się kręci

> 2. P1635 - Błąd ogólny obwodu urządzenia żarzącego

> tu właśnie nie wiem o co chodzi, znalazłem gdzieś opis, że może to być przekaźnik albo wszystkie

> świece, ale nic więcej, jak to można sprawdzić?

> ps.

> szukajka mi za bardzo nie pomogła, więc liczę na wyrozumiałość

jeżeli chodzi o błąd urządzenia nagrzewania wstępnego sprawdź najpierw świece wystarczy że jedna będzie jedna uszkodzona i już będziesz miał ten błąd a świece sprawdza sie nastepująco zdejmij kable ze świec a swoim drugin kawałkiem kabla który z jednej strony przyłącz do + z aku dotykaj do główki każdej świecy jeżeli bedzie "iskrzyć" na świecy to świeca jest raczej dobra jeżeli wszystkie ją dobre to przekaźnik czasu żarzenia zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> jeżeli chodzi o błąd urządzenia nagrzewania wstępnego sprawdź najpierw świece wystarczy że jedna

> będzie jedna uszkodzona i już będziesz miał ten błąd a świece sprawdza sie nastepująco zdejmij

> kable ze świec a swoim drugin kawałkiem kabla który z jednej strony przyłącz do + z aku

> dotykaj do główki każdej świecy jeżeli bedzie "iskrzyć" na świecy to świeca jest raczej dobra

> jeżeli wszystkie ją dobre to przekaźnik czasu żarzenia

drucikiem to sobie mozesz...jak u was w ASO tak sprawdzacie sprawnosc swiec to gratuluje fachowosci w ASO. swieca ktora bedzie wypalona bedzie sie dluzej nagrzewac nim osiagnie swoja temp tez bedzie iskrzyc. kazda swieca ma swoj pobor pradu na starcie i to sie mierzy a nie iskrzenie,

Napisano
  • Autor

No to z ABSem się wyjaśniło, z tego co mi znajomy mówił, założyli mu łożysko nie do ABSu czy jakoś tak

Co do świec, to jak rozumiem są to te 4 paluszki przy wtryskach (wybaczcie lamerstwo, ale z dieslami miałem mało do czynienia)

ps

Są jeszcze takie 4 paluszki z nałożonymi kabelkami na jakąś kostkę w wężu (jak się stoi przodem do silnika to po prawej stronie), ale nie wiem co to jest.

Na jednym była korozja, więc przeczyściłem styk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.