Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr paliwa do AVEO

Featured Replies

Napisano

Witam

jakie filtry paliwa możecie polecić do AVEO ? (oprócz oryginalnego GM z ASO) tzn., których firm najlepiej kupić (zależy mi na jakości) ?

Napisano

> Witam

> jakie filtry paliwa możecie polecić do AVEO ? (oprócz oryginalnego GM z ASO) tzn., których firm

> najlepiej kupić (zależy mi na jakości) ?

Orginal w potaku i nie wydziwiaj bo ja jeszcze dobrego zamiennika nie widzialem.

Napisano
  • Autor

> Orginal w potaku i nie wydziwiaj bo ja jeszcze dobrego zamiennika nie widzialem.

ale w potaku chyba nie oryginał tylko zamiennik KOREA

Napisano

> ale w potaku chyba nie oryginał tylko zamiennik KOREA

Rok temu kupowalem tam oryginal.

Napisano

> Orginal w potaku i nie wydziwiaj bo ja jeszcze dobrego zamiennika nie widzialem.

A w jaki sposób stwierdzasz, czy zamiennik jest dobry czy nie ? Bo o ile filtr powietrza to jeszcze możesz pomacać czy coś, to filtr paliwa jest puszką, w której nic nie widać, tak więc jak oceniłeś, że oryginał jest ok, a zamienniki nie?

Napisano

> A w jaki sposób stwierdzasz, czy zamiennik jest dobry czy nie ? Bo o ile filtr powietrza to jeszcze

> możesz pomacać czy coś, to filtr paliwa jest puszką, w której nic nie widać, tak więc jak

> oceniłeś, że oryginał jest ok, a zamienniki nie?

W lanosie mialem zamienniki w ten sposob moge porownac. Kiedys nawet kilka rozebralem po wymianie.

Napisano

> W lanosie mialem zamienniki w ten sposob moge porownac. Kiedys nawet kilka rozebralem po wymianie.

To mnie trochę zaciekawiłeś. Kiedyś kolega mówił, że jego zaufany mechanik przeprowadził test filtrona do fiata bravo w dieslu. Twierdził, że filtr się rozsypuje, a że nikt nie chciał wierzyć to na miesiąc zalał filtr ropą i faktycznie się rozleciał - tzn odpadały strzępy. Czy zaobserwowałeś to samo?

Ja w tej chwili w Laczku mam założony Techneco Filters czy jakoś tak, do tej pory zawsze je montowałem i byłem zadowolony (w sensie nie odczuwałem niczego niepokojącego). Ale też nie rozbierałem i nie porównywałem do żadnego innego.

Napisano

> To mnie trochę zaciekawiłeś. Kiedyś kolega mówił, że jego zaufany mechanik przeprowadził test

> filtrona do fiata bravo w dieslu. Twierdził, że filtr się rozsypuje, a że nikt nie chciał

> wierzyć to na miesiąc zalał filtr ropą i faktycznie się rozleciał - tzn odpadały strzępy. Czy

> zaobserwowałeś to samo?

> Ja w tej chwili w Laczku mam założony Techneco Filters czy jakoś tak, do tej pory zawsze je

> montowałem i byłem zadowolony (w sensie nie odczuwałem niczego niepokojącego). Ale też nie

> rozbierałem i nie porównywałem do żadnego innego.

Akurat na filtrona zlego slowa nie moge powiedzeiec. Ale filtr z cyklu "no name" rzeczywiscie rozlecial sie. Jak dobralem sie do filtru z logiem Daewoo po przebiegu 30kkm nie widzialem zadnego zuzycia, byl tylko brudny.

Napisano
  • Autor

właśnie dostałem ofertę :

- KNECHT - KL470 35zł,

- MANN - WK55/2 35zł,

- Filtron - PP 905/3 30zł,

dać te +5zl za markę Knecht ?

bow Potaku ten za 11 zl to jakis zamiennik KOREA

Napisano

> właśnie dostałem ofertę :

> - KNECHT - KL470 35zł,

> - MANN - WK55/2 35zł,

> - Filtron - PP 905/3 30zł,

> dać te +5zl za markę Knecht ?

> bow Potaku ten za 11 zl to jakis zamiennik KOREA

U to mnie Potak zawiodl. Mann nigdy nie mialem. IMO bierz knecht.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> mam pytanko co do filtra

> czy ona na końcach rurek powinien mieć plastiki czy nie ?

> http://moto.allegro.pl/filtr-paliwa-aveo-lacetti-spark-nowy-koreanski-i1835413039.html

> http://moto.allegro.pl/6646-filtr-paliwa-aveo-epica-lanos-matiz-japan-i1829995329.html

> http://moto.allegro.pl/filtr-paliwa-chevrolet-daewoo-chevrolet-aveo-1-2-i1796324664.html

Na pierwszy rzut oka nie różnią się one od tych z lacetti. Jak ja kupowałem to filtr miał te plastiki na końcach kroćców. Ale jakby nie miał, to dało radę je przełożyć ze starego filtra.

Napisano
  • Autor

czyli te koncowki sluza do zakladania na nie tych plastikow z pzrewodow paliwowaych ?

Napisano

> czyli te koncowki sluza do zakladania na nie tych plastikow z pzrewodow paliwowaych ?

Tak tam są jakby hmm nazwę to uchwyty, które się tak jakby zatrzaskują na tych plastikowych końcówkach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.