Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Projekt zmian w punktach karnych

Featured Replies

Napisano

> I tak absolunie nikt tego nie pilnuje, policję interesuję wyłącznie prędkość i to poza miastem,

> tam, gdzie są ustawione znaki 40, bo kilometr dalej jest opuszczona stodoła

wczoraj mialem taka sytuacje: na jednym skrzyzowan na DK1 stala policja na "50". Dwie jezdnie, po dwa pasy w kazdym kierunku, przy skrzyzowaniu przejscie dla pieszych. Zatrymalem sie, zeby przepuscic pieszych, a lewym pasem wyprzedzil mnie samochod.

Reakcja policji? Zero reakcji.

Napisano

> wczoraj mialem taka sytuacje: na jednym skrzyzowan na DK1 stala policja na "50". Dwie jezdnie, po

> dwa pasy w kazdym kierunku, przy skrzyzowaniu przejscie dla pieszych. Zatrymalem sie, zeby

> przepuscic pieszych, a lewym pasem wyprzedzil mnie samochod.

> Reakcja policji? Zero reakcji.

Bo tego dnia byli "zazadaniowani" wyłącznie na prędkość. Co pokazuje. że u nas policja wyrabia statystyki narzucane przez biurkowych przełożonych, a nie zajmuje się bezpieczeństwem ruchu.

Napisano

> Bo tego dnia byli "zazadaniowani" wyłącznie na prędkość. Co pokazuje. że u nas policja wyrabia

> statystyki narzucane przez biurkowych przełożonych, a nie zajmuje się bezpieczeństwem ruchu.

W czasach kiedy regularnie jeżdziłem rowerem - bo przy braku scieżek nie groziło to śmiercią lub kalectwem... Stanąłem na czerwonym świetle za człowiekiem który wokół tylnej szyby wmontował sobie róznokolorowy wąż świetlny zapalający się razem ze stopem... Tuz obok mnie stanął policyjny VW transporter i przez otwarte okna dało sie słyszeć dialog nie pozostawiający wątpliwości ze Panowie w środku widzieli odjazdowe światła stopu... I co? Ano nic jak zapaliło sie zielone człowiek dał lewy kierunkowskaz a policja pojechała prosto...

Napisano

> W czasach kiedy regularnie jeżdziłem rowerem - bo przy braku scieżek nie groziło to śmiercią lub

> kalectwem... Stanąłem na czerwonym świetle za człowiekiem który wokół tylnej szyby wmontował

> sobie róznokolorowy wąż świetlny zapalający się razem ze stopem... Tuz obok mnie stanął

> policyjny VW transporter i przez otwarte okna dało sie słyszeć dialog nie pozostawiający

> wątpliwości ze Panowie w środku widzieli odjazdowe światła stopu... I co? Ano nic jak zapaliło

> sie zielone człowiek dał lewy kierunkowskaz a policja pojechała prosto...

Ale wiesz, że w sumie to zachowanie policji jest reprezentatywne dla ogółu społeczeństwa?

U nas nic nikogo na ogół nie interesuje, póki nie stanie się jakieś nieszczęście.

Możesz stać popsutym samochodem na poboczu drogi i pies z kulawą nogą nie spojrzy. W Anglii na bocznych drogach było trudno się wysikać na poboczu, bo prawie każdy przejeżdżający samochód zwalniał i z niego pytano, czy mamy awarię i jakoś można nam pomóc.

Ze dwa tygodnie temu przerabiałem sterowanie lemieszem pługa śnieżnego w traktorku na wygodniejsze. Reakcje znajomych przechodzących przed bramą? Co Ty, dopiero wrzesień, a Ty już pług szykujesz? A co, miałem czekać zimy i spawać a potem lakierować na mrozie?

Takie mamy społeczeństwo i taką policję i urzędy.

Napisano

> Kwestia fotelików dla dzieci i pasów dla wszystkich pasażerów to dobry pomysł. Nieraz widzę, jak

Jest impreza, piknik gdzieś w lesie. Dzieci nocowały u moich rodziców, więc oni je przywożą. My, rodzice, dojeżdżamy. Piknik trwa, ale dziadkowie odjeżdżają wcześniej. My wracamy późno wieczorem, ale nagle upss! dziadkowie zabrali foteliki. Sugerujesz, że powinniśmy nocować w lesie? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.