Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[oglądacze] Clio - warto czy nie?

Featured Replies

Napisano

> Nie zgodze sie, czesto jednak sie mocno przeklada. Inwestycja w obszycie kierownicy to okolo 200zl

> (przeszywalem raz), handlarzom sie z reguly "nie chce", wola podmalowac (jest masa aut z

> picowana kierownica na otomoto),.

Zależy co się chce ukryć, Twój przykład pokazuje, ze takie obszycie ma jak najbardziej sens.

> Po 50 kkm to musialaby naprawde byc BARDZO mocno katowana. Skora w Octavii I ma juz 5 lat i 65kkm

> nalatane - brak sladow zuzycia, wyglada jak nowa. W mojej bylej Lagunie II gdybym nie zahaczyl

> skory meblem to tez wygladalaby na prawie nowa (95kkm przebiegu jak sprzedawalem), w Focusie

> I, ktory mial nalatane 150kkm i 8 lat, do tego byl jezdzony w Irlandii przez Irlandczyka

> (jezeli chodzi o dbanie o wnetrze samochodu to trudno uwazac ich za dbajacych) tez kiera

> wygladala o niebo lepiej niz w tej Renowce. Dla mnie to nie skresla pojazdu, ale sugeruje, ze

> te 160kkm moze byc nieprawdziwe. Podejrzewam, ze na wielu innych elementach rowniez bedzie

> mozna zauwazyc, ze to nie jest 160kkm.

W mojej toyocie przy blisko 50 tyś kierownica też nie nosi oznak użycia tylko co z tego wynika skoro rozmawiamy o renówkach, które najwidoczniej skórę na kierownicy mają "papierową"

Napisano

> To co opisales to wyglada raczej na wtope producenta i to "jednostkowa", a Toost generalizuje.

Nie generalizuje, tylko próbuje zwrócić uwagę, ze wnioskowanie na podstawie zuzycia kierownicy jest mylne. Co z tego, ze kierownica jest wyttarta skoro reszta mechanizmów jest w świetnym stanie bo była właściwie serwisowana i nawet przy przebiegu 300 tyś nie sprawi problemu. I w drugą stronę co z tego jeśli kierownica jest wytarta, samochód ma realnie 100tyś, ale nigdy nie widział mechanika, wiązany był drutami i super glue i nie miał zmienianego oleju, a do baku lali wszystko co było pod ręką.

Kupując samochód trzeba sprawdzić jego stan techniczny a nie ślepo sugerować się stanem licznika.

Kolejny raz powtórzę, 300 tys po autobanach ma się nijak do 50 tys po Warszawie.

Napisano

> dla prawdziwego znawcy używanych aut zdjęcia i faktury są tylko dowodem potwierdzającym tezę, że

> ktoś chce go oszukać

takiemu znawcy aut trzeba dać drabinę i wskazać najbliższe drzewo

Napisano

> Zależy co się chce ukryć, Twój przykład pokazuje, ze takie obszycie ma jak najbardziej sens.

Jezdzenie z rozcieta skora na kierownicy lub starta jest niewygodne.

> W mojej toyocie przy blisko 50 tyś kierownica też nie nosi oznak użycia tylko co z tego wynika

> skoro rozmawiamy o renówkach, które najwidoczniej skórę na kierownicy mają "papierową"

Ok, ale ja tez mialem Renowke, a nie sadze, zeby do Lagun ladowali jakas lepsza jakosciowo skore.

Napisano

> Nie generalizuje, tylko próbuje zwrócić uwagę, ze wnioskowanie na podstawie zuzycia kierownicy jest

> mylne.

Kierownica jest wskazowka, a nie jedynym wyznacznikiem. Napisze jeszcze raz: Jezeli widze kierownice w takim stanie to mocno watpie w 160kkm i zaczynam bardziej wnikliwie sprawdzac reszte elementow. Moze sie zdarzyc, ze ktos tak zlocha kierownice na krotkim dystansie, ale jest to wg. mnie rzadkosc, a sporo juz aut widzialem.

Napisano

> Kierownica jest wskazowka, a nie jedynym wyznacznikiem. Napisze jeszcze raz: Jezeli widze

> kierownice w takim stanie to mocno watpie w 160kkm i zaczynam bardziej wnikliwie sprawdzac

> reszte elementow. Moze sie zdarzyc, ze ktos tak zlocha kierownice na krotkim dystansie, ale

> jest to wg. mnie rzadkosc, a sporo juz aut widzialem.

Ja strasznie masakruję skórzane kierownice frown.gif Nie wiem dlaczego - kierownicy nie drapię, nie pocieram, nie gryzę, noszę co prawda obrączkę, ale ma wzór mało agresywny. Dosłownie - kilkadziesiąt tysięcy km wystarcza, żebym miał co najmniej odbarwioną skórę na kierownicy. Co ciekawe - "zwykłe" kierownice wychodzą spod moich rąk praktycznie nie zużyte.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.