Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[oglądacze] Clio - warto czy nie?

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Proszę kącikowych oglądaczy-gawędziarzy o wsparcie. Co jest nie tak w Clio z ogłoszenia poniżej?

Clio

Mam swoje obserwacje, ale na razie nie chcę ich opisywać, żeby nikomu nie zasugerować.

Szczególnie mile widziani są specjaliści od Clio - co w tym egzemplarzu Wam nie pasuje? Może brak jakiejś listewki, może jakiś detal jest nie od tej wersji? Czy w tym modelu przednie błotniki były/są plastikowe yikes.gif?

Za konstruktywną pomoc serdecznie dziękuję, na wolne dyskusje oraz off-topiki zapraszam na HP.

Zamierzam wydać te pieniądze na ten samochód, więc jeśli ktoś chce mnie ostrzec przed popełnieniem głupoty, to niech to zrobi teraz bądź zamilknie na wieki. ;-)

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> jakiejś listewki, może jakiś detal jest nie od tej wersji? Czy w tym modelu przednie błotniki

> były/są plastikowe ?

od 98 roku ... czyli od clio 2 ph1

Napisano

> Szczególnie mile widziani są specjaliści od Clio - co w tym egzemplarzu Wam nie pasuje? Może brak

> jakiejś listewki, może jakiś detal jest nie od tej wersji? Czy w tym modelu przednie błotniki

> były/są plastikowe ?

Tak smile.gif

Ten egz. niestety sprzed faceliftingu. Te po fl (ph2) IMO ładniejsze weszły od połowy, zdaje się, 2001 r.

Za to silnik zacny. Kolega ma takim w Megane zrobione ponad 200kkm i sobie chwali, a nie żałuje go zlosnik.gif

> Za konstruktywną pomoc serdecznie dziękuję, na wolne dyskusje oraz off-topiki zapraszam na HP.

> Zamierzam wydać te pieniądze na ten samochód, więc jeśli ktoś chce mnie ostrzec przed popełnieniem

> głupoty, to niech to zrobi teraz bądź zamilknie na wieki. ;-)

Z moich doświadczeń z Clio - auto miłe, ale wymagające regularnego serwisowania: kiepskie złączki elektryczne (poduszki, światła, osprzęt silnika), kiepskie uszczelnienia silnika (przynajmniej 1,2) nietrwałe zawieszenie. Na szczęście części w miarę tanie, dostępne i proste w wymianie.

Napisano

> Cześć!

> Proszę kącikowych oglądaczy-gawędziarzy o wsparcie. Co jest nie tak w Clio z ogłoszenia poniżej?

> Clio

> Mam swoje obserwacje, ale na razie nie chcę ich opisywać, żeby nikomu nie zasugerować.

> Szczególnie mile widziani są specjaliści od Clio - co w tym egzemplarzu Wam nie pasuje? Może brak

> były/są plastikowe ?

> Za konstruktywną pomoc serdecznie dziękuję, na wolne dyskusje oraz off-topiki zapraszam na HP.

> Zamierzam wydać te pieniądze na ten samochód, więc jeśli ktoś chce mnie ostrzec przed popełnieniem

> Pozdrawiam

> Bartek

Na razie tylko widzę, że ktoś mu "ukradł" alumy. Pewnie pójdą później na allegro za dodatkowe pieniądze. No i trzeba od razu kupić opony letnie, bo jest na zimówkach.

Napisano

> Jak na deklarowany przebieg to dosyc mocno wyczochrana kierownica.

Sądzę, że możliwe, w renófkach kierownice ogólnie szybko się wycierają. Weź pod uwagę, że jet to autko miejskie, więc dużo kręci się kierownicą, bez robienia dużych przebiegów

Napisano

> Na razie tylko widzę, że ktoś mu "ukradł" alumy. Pewnie pójdą później na allegro za dodatkowe

> pieniądze. No i trzeba od razu kupić opony letnie, bo jest na zimówkach.

No bo letnie są na alumach, tylko albo zapomnieli przywieść, albo pójdą oddzielnie jak mówisz.

Napisano

> Cześć!

> Proszę kącikowych oglądaczy-gawędziarzy o wsparcie. Co jest nie tak w Clio z ogłoszenia poniżej?

> Clio

> Mam swoje obserwacje, ale na razie nie chcę ich opisywać, żeby nikomu nie zasugerować.

> były/są plastikowe ?

> Pozdrawiam

> Bartek

Jedyne co mi się dało zauważyć to pas środkowy zamocowany po lewej stronie dachu. U mnie jest po prawej.

Napisano

> Z moich doświadczeń z Clio - auto miłe, ale wymagające regularnego serwisowania: kiepskie złączki

> elektryczne (poduszki, światła, osprzęt silnika),

Tak,

> kiepskie uszczelnienia silnika (przynajmniej

> 1,2)

W 1,4 bez problemu, tylko w cliófkach może pocić się skrzynia przy wybieraku, ale bez jakiś złych następstw

> nietrwałe zawieszenie.

Chyba tak: Wymieniałem do 100000 amorki (kpl),dwa silenbloki i tylne sprężyny

> Na szczęście części w miarę tanie, dostępne i proste w wymianie.

Zgadzam się całkowicie

Napisano

> Jedyne co mi się dało zauważyć to pas środkowy zamocowany po lewej stronie dachu. U mnie jest po

> prawej.

I dziwne zagięcia na skórze przez całe tylne oparcie icon_rolleyes.gif

Napisano

> Sądzę, że możliwe, w renófkach kierownice ogólnie szybko się wycierają. Weź pod uwagę, że jet to

> autko miejskie, więc dużo kręci się kierownicą, bez robienia dużych przebiegów

Ok, ale mimo wszystko ta skora to nie jest jakis beznadziejny material i 160kkm IMHO nie powinno jej wytrzec do tego stopnia. Ogladalem kilka Clio II pol roku temu (szwagier kupowal) i jedno mialo skore, przebieg 120kkm, '99 rok i wygladlo to jednak znacznie lepiej.

Napisano

> Ok, ale mimo wszystko ta skora to nie jest jakis beznadziejny material i 160kkm IMHO nie powinno

> jej wytrzec do tego stopnia. Ogladalem kilka Clio II pol roku temu (szwagier kupowal) i jedno

> mialo skore, przebieg 120kkm, '99 rok i wygladlo to jednak znacznie lepiej.

Może obszyli nową. Problem żaden, 100zł kosztuje z dojazdem do klienta

Napisano

Mam podobne Clio tylko 3 drzwi i bez skóry. Silnik 1,6 16V ma 107KM a nie 110KM jak w ogłoszeniu. Baaardzo ciężko zejść do spalania 7,5 w mieście, u mnie średnie 8,5l/100km. Trasa do 100km/h to zużycie 6,0l/100km. Ale nigdy nie przekroczyłem 8,8l średniego w mieście przy katowaniu. Silnik praktycznie nie do zdarcia, popychacze hydrauliczne potrafią nadmiernie klekotać. Padające cewki zapłonowe (brak kabelków).

Skrzynia w tym aucie jest bardzo krótka i trzeba często wachlować biegami. Powyżej 110km/h w aucie jest strasznie głośno.

Przyspieszenie wzorowe, poniżej 10s. do 100km/h.

Niestety przy tym silniku lubią strzelać poduszki silnika (prawa i tylna).

Problemy są z linką ręcznego bo występuje tylko z dźwignią i trzeba to dorabiać w zakładzie z linkami. Lubi się pocić uszczelnienie wybieraka biegów. Przeguby występują tylko z półosiami także kosztowna zabawa z wymianą...

Co do konkretnego egzemplarza który pokazałeś to brak aluminiowych felg które były w serii w initiale paris, nie wiem czy lotka na tylnej klapie nie powinna być dłuższa. Modele 1,6 16v i sport (2,0 16v) miały długą lotkę ale nie wiem jak to się ma do initiale paris niewiem.gif

Maska w tym modelu powinna być aluminiowa! jeśli jest metalowa i dużo waży to ktoś już robił przód zlosnik.gif

P.S. skórzana kiera w moim Clio przy 170kkm jest dużo bardziej styrana, praktycznie zrobiła się czarna (była niebieska).

Napisano
  • Autor

> No bo letnie są na alumach, tylko albo zapomnieli przywieść, albo pójdą oddzielnie jak mówisz.

Nie ma letnich, tak powiedział sprzedający. Rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na alufelgi.

A jak tam blachy? Bo ja mam wątpliwości co do przodu - mam wrażenie, że przednie błotniki oraz maska były malowane. Ale to tylko po obejrzeniu zdjęć przecież.....

Pozdro

Bartek

Napisano

> Nie ma letnich, tak powiedział sprzedający. Rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na alufelgi.

> A jak tam blachy? Bo ja mam wątpliwości co do przodu - mam wrażenie, że przednie błotniki oraz

> maska były malowane. Ale to tylko po obejrzeniu zdjęć przecież.....

> Pozdro

> Bartek

Maska jest aluminiowa, błotniki plastikowe, reszta to stal także na każdym lakier wygląda ciut inaczej...

Napisano
  • Autor

> Jedyne co mi się dało zauważyć to pas środkowy zamocowany po lewej stronie dachu. U mnie jest po

> prawej.

Facet mówi, że samochód jest z Niemiec. Sugerujesz przekładkę z Anglika? hmm.gif

Pozdro

Bartek

Napisano

> Może obszyli nową. Problem żaden, 100zł kosztuje z dojazdem do klienta

Gdzie takie cudo w takiej cenie ?

Mam kierownice tak zjechaną w Lagunie że aż patrzeć nie mogę, a ma pewne 200tys smile.gif

Napisano

> Maska jest aluminiowa, błotniki plastikowe, reszta to stal także na każdym lakier wygląda ciut

> inaczej...

Maka aluminiowa? Po FL na pewno nie była aluminiowa (przynajmniej w moim egzemplarzu)

Napisano

> Nie ma letnich, tak powiedział sprzedający. Rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na alufelgi.

> A jak tam blachy? Bo ja mam wątpliwości co do przodu - mam wrażenie, że przednie błotniki oraz

> maska były malowane. Ale to tylko po obejrzeniu zdjęć przecież.....

Ciężko, by ponad 10letnie auto nie było gdzieś malowane.

Powierzchownymi naprawami lakierniczymi nie przejmowałbym się, byle konstrukcyjnie było w porządku.

Najlepiej, jakbyś wziął auto do warsztatu na podnośnik co by mechanik obejrzał.

Napisano

Uszkodzony jest tylny zderzak pod lwą lampą. Być może lekko pęknięty pod lakierem

Napisano

> Maka aluminiowa? Po FL na pewno nie była aluminiowa (przynajmniej w moim egzemplarzu)

Po FL odpuścili sobie, przed FL były aluminiowe ale nie we wszystkich wersjach.

Napisano
  • Autor

> Ciężko, by ponad 10letnie auto nie było gdzieś malowane.

> Powierzchownymi naprawami lakierniczymi nie przejmowałbym się, byle konstrukcyjnie było w porządku.

> Najlepiej, jakbyś wziął auto do warsztatu na podnośnik co by mechanik obejrzał.

Taki mam plan, ale do Stalowej daleko.

Mogę tam miec "umyślnego", ale chcę go poinformować, na co ma zwrócić szczególną uwagę.

Stąd ten wątek.

Pozdro

Bartek

Napisano
  • Autor

Super, dzięki za ten opis. Spalania się nie boję, bo samochód nie będzie jeździł dużo. A w razie czego zagazuję. Czy orientujesz się, czy te silniki mają coś przeciwko LPG?

Czy sa w tym modelu jakieś charakterystyczne miejsca, które trzeba sprawdzić? Może rudzielec włazi, albo coś się łamie, odkręca, psuje, pęka, cokolwiek.......

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Pytanie nie do mnie ale odpowiem wink.gif

rdza jeśli jest to na tylnych błotnikach - zaczyna oczywiście od wewnątrz. Również pojawia się w miejscach za które się podnosi.

Napisano

> Facet mówi, że samochód jest z Niemiec. Sugerujesz przekładkę z Anglika?

> Pozdro

> Bartek

Nie wiem, mówię tylko jak jest w moim clio z 2000 roku. Nie licząc silnika, skóry i elektrycznych lusterek mam to samo

Napisano

> Taki mam plan, ale do Stalowej daleko.

> Mogę tam miec "umyślnego", ale chcę go poinformować, na co ma zwrócić szczególną uwagę.

> Stąd ten wątek.

> Pozdro

> Bartek

Błotniki są plastikowe, a jeśli maska była malowana to co?

Jak wyjdzie korozja to za 200zł kupisz sobie oryginalną w tym samym kolorze

Napisano

> Gdzie takie cudo w takiej cenie ?

> Mam kierownice tak zjechaną w Lagunie że aż patrzeć nie mogę, a ma pewne 200tys

na allegro

Napisano

> Super, dzięki za ten opis. Spalania się nie boję, bo samochód nie będzie jeździł dużo. A w razie

> czego zagazuję. Czy orientujesz się, czy te silniki mają coś przeciwko LPG?

> Czy sa w tym modelu jakieś charakterystyczne miejsca, które trzeba sprawdzić? Może rudzielec włazi,

> albo coś się łamie, odkręca, psuje, pęka, cokolwiek.......

> Pozdrawiam

> Bartek

Nie mam pojęcia jak to z LPG chodzi, pod maską jest baaardzo mało miejsca na upchnięcie czegokolwiek nie mówiąc o LPG...

Reflektory po tylu latach nie powinny świecić zlosnik.gif Oryginały to Hella więc warto sprawdzić czy nie były zmieniane. A jak nie były zmieniane to warto je zmienić żeby w nocy w drogę trafić wink.gif

U mnie rudej nie ma ze względu na nierdzewiejące elementy przodu, a tył trzyma się bardzo dobrze.

Za to strasznie rdzewieje metalowa przegroda między silnikiem, a akumulatorem choć nie jest to regułą bo w niektórych wygląda to jak nówka. Może te z zachodu mają w lepszym stanie bo w mojej Francuzce jest ładna, a w krajowej pordzewiała.

Na pewno trzeba wyjąć lampkę wewnętrzną i sprawdzić jak wygląda dach przy antenie, lubi tam korodować w okół otworu i wzdłuż belki wzmacniającej przy szybie.

Tak na szybko to wszystko co mi przyszło do głowy.

Napisano

Za opis to normalnie BIG RISPEKT.

Bizmesłumen w każdym calu - "pali 6,5-7 w mieście", "sprowadzony dla siebie, no ale NAGLE zmieniły się o 180 st potrzeby (co z tego, że nawet nie zarejestrowany), "koszty nie grają roli" - całe 270 PLN na klocki (znaczy że już blacha o tarcze darła po drodze?)...

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.

No ale zydle w świniaku i środek w patyku jest... :-)

Napisano
  • Autor

> Za opis to normalnie BIG RISPEKT.

> Bizmesłumen w każdym calu - "pali 6,5-7 w mieście", "sprowadzony dla siebie, no ale NAGLE zmieniły

> się o 180 st potrzeby (co z tego, że nawet nie zarejestrowany), "koszty nie grają roli" - całe

> 270 PLN na klocki (znaczy że już blacha o tarcze darła po drodze?)...

> Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.

> No ale zydle w świniaku i środek w patyku jest... :-)

To akurat jest byznesman, rozmawiałem z nim. Młody chłopak, pewnie dorabia sobie handlem samochodami. Ojciec w Niemczech ma autokomis. smile.gif

W sumie to nic złego, praca jak praca. Ale węszę wałek. Chce tylko stwierdzić, czy bardzo miał kuku, czy nie bardzo.

Najgorzej by było, gdyby został naprawiony "po taniości". Na razie nic strasznego nie widać, ale czekam na wizję lokalną.

A zydle w świniaku itd bardzo sie podobają...... inwestorce. smile.gif Co ja poradzę.

A jakieś konkrety nt. tego egzemplarza masz? Czy tylko MSPANC? hehe.gif

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> U mnie z tego co pamiętam, też był mocowany po lewej, tak jak w tym do sprzedaży.

Znalazłem kilka innych egzemplarzy z takim samym mocowaniem pasa. Więc spoko.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Reflektory po tylu latach nie powinny świecić Oryginały to Hella więc warto sprawdzić czy nie były

> zmieniane. A jak nie były zmieniane to warto je zmienić żeby w nocy w drogę trafić

soczewki też?

Napisano

> To akurat jest byznesman, rozmawiałem z nim. Młody chłopak, pewnie dorabia sobie handlem

> samochodami.

Jeszcze się nie spotkałem z handlarzem, który mówiłby inaczej.

> W sumie to nic złego, praca jak praca. Ale węszę wałek.

Ja też :-)

> Chce tylko stwierdzić, czy bardzo miał

> kuku, czy nie bardzo.

Czujnik i macasz do skutku.

> A zydle w świniaku itd bardzo sie podobają...... inwestorce. Co ja poradzę.

Bo to piękny zaślepiacz obiektywizmu kupującego.

> A jakieś konkrety nt. tego egzemplarza masz? Czy tylko MSPANC?

Nie podoba mi się bardzo w nim kierownica - mam "na codzień" na oku Clio z tego rocznika. Tamto "moje" to ma wskazanie licznika z 250 kkm, a nakręcone sporo więcej, bo licznik ze 3 lata już niesprawny, a kierownica wygląda sporo lepiej.

Zauważ też, że poza wabikami typu foty "holca" i "świniaka" nie bardzo są foty rzeczy, po których faktycznie widać, że coś jest nie tak.

Napisano

> Na razie tylko widzę, że ktoś mu "ukradł" alumy. Pewnie pójdą później na allegro za dodatkowe

> pieniądze. No i trzeba od razu kupić opony letnie, bo jest na zimówkach.

dodajmy - mocno zdechłych.

Napisano

> Bardziej niż słoiki.

Moje jako tako świecą, jedyne co to plastiki kloszy są do polerowania bo pożółkły. Nie świecą jak zenony, ale porażki też nie ma.

Napisano
  • Autor

> Jeszcze się nie spotkałem z handlarzem, który mówiłby inaczej.

> Ja też :-)

> Czujnik i macasz do skutku.

Bez czujnika nie podchodzę. Na wizję lokalną ma pójść ojciec mojego kumpla ze Stalowej uzbrojony w zaprzyjaźnionego blacharza. smile.gif

> Bo to piękny zaślepiacz obiektywizmu kupującego.

Ale to nie ja kupuję, więc spoko, będę studził. Okazuje się, że na mobile.de takich Initiale jest sporo i w podobnej cenie, więc ciśnienie tym bardziej spada. A ten egz ze Stalowej jest jeszcze przed opłatami.

> Nie podoba mi się bardzo w nim kierownica - mam "na codzień" na oku Clio z tego rocznika. Tamto

> "moje" to ma wskazanie licznika z 250 kkm, a nakręcone sporo więcej, bo licznik ze 3 lata już

> niesprawny, a kierownica wygląda sporo lepiej.

No była tu już dyskusja nt. kierownicy i zdania sa podzielone.

> Zauważ też, że poza wabikami typu foty "holca" i "świniaka" nie bardzo są foty rzeczy, po których

> faktycznie widać, że coś jest nie tak.

Zwróciłem na to uwagę. Brak dobrych zdjęć poszycia, np. przedniego lewego błotnika. Oraz widoku pod maską, pasa przedniego czy mocowań reflektorów.

Ale autko smaczne, z opisów kącikowiczów wychodzi, że model wart uwagi. No to drążę.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Najgorzej by było, gdyby został naprawiony "po taniości". Na razie nic strasznego nie widać, ale

> czekam na wizję lokalną.

Czasem z zewnątrz sprowadozne auto jest całkiem w porządku, a potem okazuje się, że np. w silniku właśnie skończyła się uszczelka pod głowicą i to był powód, czemu Niemiec tanio auto oddał handlarzowi, a handlarz Polakiwi - przerabiałem temat z moją inwestorką 2 lata temu zlosnik.gif

Napisano

> Może obszyli nową. Problem żaden, 100zł kosztuje z dojazdem do klienta

Nie, nie obszyli.

Napisano

> Nie, nie obszyli.

dasz się za to pociąć?

Napisano

> Tak, znalem wlascicieli auta.

Co nie zmienia faktu, że stan skóry na kierownicy ma się nijak do przebiegu auta. Wystarczy parkować w nasłonecznionym miejscu lub mieć szorstkie dłonie i skóra podłej jakości padnie nawet po 50ciu tysiącach. Zwłaszcza, że w renówkach wytarta kierownica zdarza się dość często.

Napisano

> Co nie zmienia faktu, że stan skóry na kierownicy ma się nijak do przebiegu auta. Wystarczy

> parkować w nasłonecznionym miejscu lub mieć szorstkie dłonie i skóra podłej jakości padnie

> nawet po 50ciu tysiącach. Zwłaszcza, że w renówkach wytarta kierownica zdarza się dość często.

w moim Fiacie skóra (a raczej badziewie skóropodobne) złuszczyla się w kilku miejsach w przeciągu dosłownie kilku dni (akurat dwie dłuższe trasy) przy przebiegu około 55 tys. km. Wiadomo: Fiat zlosnik.gif

W przyszłym miesiącu idzie do obszycia prawdziwą skórą. Ciekawe czy jak będę sprzedawał samochód, to będzie jakiś specjalista biadolił że kiera niefabryczna więc pewnie składany z trzech hehe.gif

Napisano

> będzie jakiś specjalista biadolił ...

Zrob zdjecie przed- i po- obszyciu ikonka_photo2.gif

Napisano

>Zrob zdjecie przed- i po- obszyciu

dla prawdziwego znawcy używanych aut zdjęcia i faktury są tylko dowodem potwierdzającym tezę, że ktoś chce go oszukać hehe.gif

Napisano

> ...zdjęcia i faktury są tylko dowodem potwierdzającym tezę, że

> ktoś chce go oszukać...

pad.gif

Napisano

> Co nie zmienia faktu, że stan skóry na kierownicy ma się nijak do przebiegu auta.

Nie zgodze sie, czesto jednak sie mocno przeklada. Inwestycja w obszycie kierownicy to okolo 200zl (przeszywalem raz), handlarzom sie z reguly "nie chce", wola podmalowac (jest masa aut z picowana kierownica na otomoto),.

> Wystarczy

> parkować w nasłonecznionym miejscu lub mieć szorstkie dłonie i skóra podłej jakości padnie

> nawet po 50ciu tysiącach. Zwłaszcza, że w renówkach wytarta kierownica zdarza się dość często.

Po 50 kkm to musialaby naprawde byc BARDZO mocno katowana. Skora w Octavii I ma juz 5 lat i 65kkm nalatane - brak sladow zuzycia, wyglada jak nowa. W mojej bylej Lagunie II gdybym nie zahaczyl skory meblem to tez wygladalaby na prawie nowa (95kkm przebiegu jak sprzedawalem), w Focusie I, ktory mial nalatane 150kkm i 8 lat, do tego byl jezdzony w Irlandii przez Irlandczyka (jezeli chodzi o dbanie o wnetrze samochodu to trudno uwazac ich za dbajacych) tez kiera wygladala o niebo lepiej niz w tej Renowce. Dla mnie to nie skresla pojazdu, ale sugeruje, ze te 160kkm moze byc nieprawdziwe. Podejrzewam, ze na wielu innych elementach rowniez bedzie mozna zauwazyc, ze to nie jest 160kkm.

Napisano

> Po 50 kkm to musialaby naprawde byc BARDZO mocno katowana.

albo taka jak w Bravo, gdzie do aut z początku produkcji kładli po prostu kiepskiej jakości skórę, którą potem wielu userów wymieniało na gwarancji. Moja jak na złość gwarancję przetrwała bez problemów, złuszczyła się pół roku po gwarancji. Podobno po jakimś czasie zmienili dostawcę i skóry są lepsze. Z tego co porównywałem to widać i czuć to od pierwszego dotknięcia

EDIT: Niedawno był u mnie kolega Focusem II, rocznik 2007, przebieg oryginalny 58 tys. km, a skóra na kierownicy wytarta i brzydka. Nie tak jak u mnie, łuszcząca się, tylko normalnie wytarta

Napisano

> albo taka jak w Bravo, gdzie do aut z początku produkcji kładli po prostu kiepskiej jakości skórę,

> którą potem wielu userów wymieniało na gwarancji. Moja jak na złość gwarancję przetrwała bez

> problemów, złuszczyła się pół roku po gwarancji. Podobno po jakimś czasie zmienili dostawcę i

> skóry są lepsze. Z tego co porównywałem to widać i czuć to od pierwszego dotknięcia

To co opisales to wyglada raczej na wtope producenta i to "jednostkowa", a Toost generalizuje. W przypadku Renault mam akurat troche inne spostrzezenia. Owszem, czasem zdarza sie gosciu z lapami jak chlop oderwany od pluga, ktory wciera w kierownice mase piaskowo-solna, ale to jest raczej wyjatek niz regula, inna sprawa, ze wiekszosc aut ma skrecone liczniki i ludzie sadza, ze te kierownice padaja po 120kkm lub wczesniej. Sam widzialem pare aut od pierwszych wlascicieli, ktorzy mieli raczej normalne rece, kazde auto mialo powyzej 150kkm, ale zadna kierownica nie miala startej skory "do podkladu" jak ta Renowka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.