Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampka oleju - swieci dluzej niz zwykle

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio zaryłem brzuchem i od następnego dnia świeci mi olej dłużej niż zwykle. Po 5-7 sekundach gaśnie, potem w czasie jazdy pare razy mignie i pozniej jak sie nagrzeje silnik w ogóle nie świeci. Czytałem że to mogą być panewki, ale tak z dnia na nadzień? Tez czytałem ze to moze byc filtr oleju i pompa. Mam uniacza z 93 999cm3 gaznik. 45 i.e. Silnik ma normanlą temperature, pracuje tak jak zawsze, poziom oleju w normie. Mam się tym przejmowac czy działać? Za niedługo kupuje nowe auto i nie chce pakowac kase w uno nie potrzebnie. Z gory dzieki za rady, pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

> czym zaryłeś??...

Brzuchem sensie podwoziem, nie wiem co dokładnie oberwało ale poczepało mi drążkiem skrzyni biegów, plam nie było pod autem ,nic się nie wylało.

Napisano

nie wiem czy ktoś bedzie mogł Ci pomóc bo to wrózenie..

1) ja to bym proponował zajrzeć pod samochód czy z miski olejowej nie kapie gdzieś olej

2) sprawdzić jego stan na bagnecie

a jeżeli wszystko ok to chyba olać..

podejrzewam ze masz albo za niski stan tego oleju albo jest on po prostu zły (za rzadki) ale raczej to pierwsze

Napisano

> Witam. Ostatnio zaryłem brzuchem i od następnego dnia świeci mi olej dłużej niż zwykle.

Podgięło do góry ssak w misce?

Napisano
  • Autor

Płyny w normie.

> Podgięło do góry ssak w misce?

Da się to odgiąć bez ściągania miski? Pewnie nie...

Napisano

> Płyny w normie.

> Da się to odgiąć bez ściągania miski? Pewnie nie...

Nie da się. Nie pamiętam czy w uno jest blaszany ssak, czy aluminiowy. Ten pierwszy się spokojnie odgina z powrotem, alu się raczej wymienia.

Napisano

> Płyny w normie.

stany, ale czy olej nie jest za rzadki, czesto przed wymiana dzieje sie podobnie bo olej robi sie jak woda, traci gestosc i wlasciwosci smarne (jak kiepski olej to juz czasami po 5-7kkm)

Napisano
  • Autor

> stany, ale czy olej nie jest za rzadki, czesto przed wymiana dzieje sie podobnie bo olej robi sie

> jak woda, traci gestosc i wlasciwosci smarne (jak kiepski olej to juz czasami po 5-7kkm)

Hehe u mnie jest tak że ja wlewam co tydzien troche oleju (1l itr miesiecznie wychodzi)Ponieważ cieknie mi spod głowicy. Więc mam w miarę świeży smile.gif

Napisano

Za pewne uderzyłeś miską i złamał się smok czyli to co ciągnie olej. patrząc na ceny to kosztuje to parę groszy i jest przykręcony do pompy, chcesz sprzedać-wymień bo z mrugającą kontrolką będziesz miał ciężko. a zrzucenie miski w 1.0 to żaden problem.

Masz zdjęcie, to ta ala trąbka u góry

pompa1.jpg

Napisano

> Taka miska to do mojego?

Chyba nie bardzo, skoro jest do 900, a Ty masz 1000 hmm.gif

Napisano
  • Autor

Kupie:

5L oleju 15W40

filtr oleju

silikon (czerwony)?

Jutro sciągam miskę i ją wyklepie przy okazji wymienie olej i filtr oleju. Jaki silikon mam kupić do uszczelnienia miski? Coś jeszcze?

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Sciągnąłem miskę, wyprostowałem i założyłem na nowo. Smok cały, był zatkany wgieciem miski. Zdjecie auta bez smoka:

316197_2044611642961_1474470978_31714363_2019698350_n.jpg

Przy okazji wymieniłem olej i filtr. Dzięki wszystkim za informacje! trophy.gif

Napisano

> Zdjecie auta bez smoka:

Znaczy chyba bez miski, bo mordę to jemu temu smoku raczej widać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Znaczy chyba bez miski, bo mordę to jemu temu smoku raczej widać

No no ... pomyliłem się. Bez miski, smok cały i zdrowy, troszke syfu miał na sobie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.