Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanie do was. Co to moze byc. jak jazdze autem dojade gdzies i zgasze silnik to slychc tak jakby paliwo sie wracalo spowrotem do zbiornika paliwa. i pozniej jak chce go odpalic to musze go troche pokrecic zeby zapalil. Nie wiem czemu tak jest czy to moze byc wina tej pompki w zbiorniku ??

Napisano

> Mam takie pytanie do was. Co to moze byc. jak jazdze autem dojade gdzies i zgasze silnik to slychc

> tak jakby paliwo sie wracalo spowrotem do zbiornika paliwa. i pozniej jak chce go odpalic to

> musze go troche pokrecic zeby zapalil. Nie wiem czemu tak jest czy to moze byc wina tej pompki

> w zbiorniku ??

a to czasem nie syczy korek od zbiorniczka płyny chłodniczego??

Napisano
  • Autor

nie to nie korek. to slychac tak jak by to bylo w tej listwie paliwa do wtryskiwaczy

Napisano
  • Autor

tak od 3 do 7 sekund a nieraz sie nie uda to musze wlaczyc zaplon zgasic i dopiero odpalic

Napisano

> Mam takie pytanie do was. Co to moze byc. jak jazdze autem dojade gdzies i zgasze silnik to slychc

> tak jakby paliwo sie wracalo spowrotem do zbiornika paliwa. i pozniej jak chce go odpalic to

> musze go troche pokrecic zeby zapalil. Nie wiem czemu tak jest czy to moze byc wina tej pompki

> w zbiorniku ??

nie słyszałem jeszcze o tym wink.gif

Napisano

> nie to nie korek. to slychac tak jak by to bylo w tej listwie paliwa do wtryskiwaczy

w listwie paliwa do wtryskiwaczy jest regulator cisnienia paliwa i do niego jest podłaczony wężyk podcisnienia, może on łapie gdzies lewe powietrze? Piszesz ze sie paliwo wraca, w układzie paliwowym powinien być zawór jednokierunkowy który to zapobiega wracaniu paliwa do zbiornika (ale to ja sie nie znam natym:P).

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wymienilem pompe paliwa i juz jest lepiej nadal cos cyka ale juz odpala szybciej. Teraz mam inny problem. Dzieje sie tak samo na gazie jak i na benzynie czasami jak jade juz jakis czas to auto na luzie strasznie duze obroty trzyma , ale jak wlacze np 1 puszcze lekko sprzeglo to obroty spadna i jest dobrze. Znowu jak jade to robi mi sie to samo tak jak by sie gaz zacinal czy cos. Ktos mial moze taki sam problem ??

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> Krokowiec

Byłem dzisiaj w sklepie z czesciami fiata i mi powiedzili ze samego krokowca nie da sie kupic bo podobno on jest nie wymienny. I powiedzieli mi ze musze kupic cala przepustnice wraz z kolektorem kupic jkos tak. Powiedzieli ze od punta 2 bedzie najlepsza i zawołali za to 460 zł. To prawda ?? Patrzyłem tam troche w silnik i na allegro i niby sa same krokowce no ale ja sie nie znam i wole zapytac was

Napisano

Nie napisałeś jaki silnik.

w SPI krokowiec się wymienia w 30 min z demontażem całkowitym przepustnicy, a krokowiec kosztuje znacznie mniej niż zawołali panowie ze sklepu. w MPI gorsza sprawa, ale na forum ktos pokazał o ile sie nie myle ze tez sie da rozebrać

Napisano
  • Autor

> Nie napisałeś jaki silnik.

> w SPI krokowiec się wymienia w 30 min z demontażem całkowitym przepustnicy, a krokowiec kosztuje

> znacznie mniej niż zawołali panowie ze sklepu. w MPI gorsza sprawa, ale na forum ktos pokazał

> o ile sie nie myle ze tez sie da rozebrać

No ja mam MPI. I myslalem ze to bedzie koszt tak mniej wiecej 100 zł chociaz a tutaj mi wyskoczyli z taka cena xD

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.