Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mondeo 2.0 TDCI 2001r wtryski ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy trzeba miec jakas specjalna wiedze nad wykreceniem tego ustrojstwa ? Auto mi strasznie dymi na bialo i mryga 'sprezynka', boje sie nim jechac kilka kilometrow do mechanika zeby czegos wiecej nie zepsuc :|.

Pozdrawiam

Napisano

jesli sprężynka Ci miga już po przekręceniu kluczyka w stacyjce to na 99% masz błąd P2336 (....7,8,9 ). Dotyczy on potocznie mówiąc zgubionego kodu wtryskiwacza. Auto przechodzi w taki dziwny stan awaryjny- kopci, ubytek mocy, problemy z rozruchem. Błąd da się wykasować wyłącznie wpisaniem kodu z wtrysku ( jak nie widać albo zniszczony wpisz z sąsiedniego smile.gif ). Aha,.. i nie każdy tester to umi. Jednym to pomaga na lata, a innym na 3 dni. Powodzenia

Napisano
  • Autor

czyli wtryski nie koniecznie musza byc regenerowane? wystarczy przypisac od nowa kod?

Napisano

> czyli wtryski nie koniecznie musza byc regenerowane? wystarczy przypisac od nowa kod?

Dokładnie tak waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Był u mnie mechanik i powiedział że to na 100% turbina siadła - już sam nie wiem co może być przyczyną takiej pracy silnika :/

Napisano

> Był u mnie mechanik i powiedział że to na 100% turbina siadła - już sam nie wiem co może być

> przyczyną takiej pracy silnika :/

Nie marudź tylko idź do mechanika niech podłączy kompa i odczyta błędy wink.gif

Napisano
  • Autor

> Nie marudź tylko idź do mechanika niech podłączy kompa i odczyta błędy

Przekroczony stan spalania stukowego na cylindrze #2

No to obieram kierunek regeneracja wtrysku. Zobaczymy czy cos pomoze

Napisano

> Przekroczony stan spalania stukowego na cylindrze #2

> No to obieram kierunek regeneracja wtrysku. Zobaczymy czy cos pomoze

rozumiem ze próbowali go wpisac i nic sie nie zmieniło? skoro obierasz juz ten kierunek?

Jeśłi nie próbowali to podjedz do kogos kto może to zrobić waytogo.gif

Napisano

> Przekroczony stan spalania stukowego na cylindrze #2

Czyli błąd P2337. Zacznij od wpisania kodu zanim zaczną wyciągać od Ciebie kasę za wtryski. Trust me,.. I'am a doctor 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

problem w tym ze gdybym nawet chcial zregenerowac to sie nie da bo nie ma czesci do tych wtryskow - a jak gdzies sie znajdzie to sa chore ceny ;o

Napisano

> problem w tym ze gdybym nawet chcial zregenerowac to sie nie da bo nie ma czesci do tych wtryskow -

> a jak gdzies sie znajdzie to sa chore ceny ;o

W wakacje fabryka od tych części idzie na urlop. Na jesień ruszają z produkcją ale zanim naprodukują to na rynku są braki i chorendalne ceny. Tak właśnie jest teraz. Ja wczoraj zuzyłem ostatnie zaworki do tych wtrysków i bida. Kupowałem wcześniej po 220,- a teraz tylko allegro po 499,-

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.