Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AC a likwidacja szkody

Featured Replies

Napisano

Pytanko w tej kwestii mam do Was.

Mam wykupione autocasco na samochód.Chciałbym właśnie wykorzystać AC i polakierować zarysowany zderzak.Jakie są procedury.Polise mam w AXA DIRECT.Wypłacają mi kase po oględzinach i wycenie czy musze naprawiać bezgotówkowo??

Napisano

> Musisz to znaleźć i przeczytać

a dokładnie to OWU

Pytanie tylko czy po uwzględnieniu udziału własnego i wyceny wypłacone odszkodowanie będzie wyższe niż ewentualnie utracone zniżki

Napisano

Nie opłaci Ci się to smile.gif Przez następne 5 lat będziesz w "innej grupie ryzyka" co zaowocuje tym że zamiast oc+ac 1000-1500zł zapłacisz 2500.

Nie opłaca się zgłaszać szkód poniżej 2-3k, chyba że już nie będziesz pojazdu za rok ubezpieczał.

Napisano

> Pytanko w tej kwestii mam do Was.

> Mam wykupione autocasco na samochód.Chciałbym właśnie wykorzystać AC i polakierować zarysowany

> zderzak.Jakie są procedury.Polise mam w AXA DIRECT.Wypłacają mi kase po oględzinach i wycenie

> czy musze naprawiać bezgotówkowo??

zalezy od Ciebie - to ty podejmujesz decyzje jak chcesz miec rozliczona szkode

Napisano

> Nie opłaci Ci się to Przez następne 5 lat będziesz w "innej grupie ryzyka" co zaowocuje tym że

> zamiast oc+ac 1000-1500zł zapłacisz 2500.

> Nie opłaca się zgłaszać szkód poniżej 2-3k, chyba że już nie będziesz pojazdu za rok ubezpieczał.

nie przesadzaj

zglosilem szkode jak delikatnie kobicie w tyl stuknalem - pekniety zdarzak atrapa i reflektor wiec szkoda znikoma - cos ok 1200 zl

sila rzeczy tez byla wyplata z mojego OC a nastepna skladke na pakiecie mialem wieksza moze o 100 zl - napewno nie wiecej

Napisano

> Pytanko w tej kwestii mam do Was.

> Mam wykupione autocasco na samochód.Chciałbym właśnie wykorzystać AC i polakierować zarysowany

> zderzak.Jakie są procedury.Polise mam w AXA DIRECT.Wypłacają mi kase po oględzinach i wycenie

> czy musze naprawiać bezgotówkowo??

Zgodnie z OWU kazda szkoda powoduje w nastepnym roku spadek o dwie klasy bonus malus, czyli tracisz 10 lub 20% (w zalezności jakie teraz mas zniżki) w nastepnym roku i 5 lub 10% w kolejnym roku. Jeśli to twój pierwszy rok to jesteś w plecy o 30% w roku nastepnym i 15% w kolejnym.

Zmieniając ubezpieczyciela tez przewaznie pytają o przebieg u poprzedniego.

Trzeba policzyć czy się opłaca.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.